Retroartikler

Historisk comeback: Derby County

En liten tankevekker før møte med Borussia Dortmund til tirsdag.

Onsdag kveld ble Real Madrid slått 4-1 på Signal Iduna Park. Laget ble slaktet av media og supportere, med god grunn. Dessverre er det mange som har tatt det forgitt at vi ikke kan komme til finalen. Slik er det altså ikke. En 3-0 seier og det hele er i boks. Det er klart at det ikke blir lett, men det er mulig. Dette er ikke første gang Los Blancos tapte 4-1 i første kamp i en utslagsrunde. Real Madrid har snudd resultatet før. Det kommer til å skje igjen.

8-delsfinale 1975/1976

22. oktober spilles første kamp av årets 8-delsfinaler. Derby County mot selveste Real Madrid. Derby var på denne tiden langt ifra et dårlig lag, men på papiret var Real Madrid noen hakk over dem. Den første kampen spilles på bortebane, Derby’s Baseball Ground.

George er navnet mange Los Blancos-supportere husker etter den kvelden. Skotten hadde klinket ballen i mål to ganger innen det første kvarteret var omme. Pirri tente et håp hos de hvitkledde med en redusering, før Nish økte Derby-ledelsen enda en gang. George avsluttet målshowet ved å score det siste for kvelden i det 76. minutt.

Et avansement ville kreve enormt mye vilje hos spillerne og de fleste supportere var knust. Til tross for at det ventet en hjemmekamp på Santiago Bernabéu.

Stå-på-vilje

Nøyaktig to uker etter det grusomme tapet på Derby’s Baseball Ground, skulle det spilles returoppgjør i Spania. Med stadion stappfull skulle tilskuerne være vitne til det første stor comebacket i Real Madrids historie. Det tok kun to minutter før det hele var i gang. Roberto Martínez åpnet dagens målkonto. Resten av førsteomgang var en stillingskrig og alle gikk inn til pause ved stillingen 1-0. Ti minutter etter at andreomgangen var blåst i gang og to mål senere, kunne supporterne lukte avansement. Med 3-0 gikk Real Madrid videre, så lenge det holdt helt ut, noe det ikke gjorde. I det 60. minutt dukket George opp enda en gang med en scoring.

Mannen som tente krutt-tønna, Santiago Bernabéu, var det Pirri som fikk æren av. Fem minutter før slutt dundret han inn det fjerde målet. Ekstraomganger var nå et faktum. Straffekonkurranse er alle spillers mareritt og spillerne skulle gjør alt for å slippe et slikt helvete. Midt i den første ekstraomgangen skjer det. Stadion tar helt av. Stillingen er 5-1. Real Madrid er videre etter en heroisk opphenting. Santillana ble mannen som avgjorde det hele.