Retroartikler

Historisk comeback: Anderlecht

Med spillere som Sanchís, Valdano og Butragueño trodde alle at det skulle bli en lett match. Slik ble det ikke.

Onsdag kveld ble Real Madrid slått 4-1 på Signal Iduna Park. Laget ble slaktet av media og supportere, med god grunn. Dessverre er det mange som har tatt det forgitt at vi ikke kan komme til finalen. Slik er det altså ikke. En 3-0 seier og det hele er i boks. Det er klart at det ikke blir lett, men det er mulig. Vi er ikke det første lag til å gjøre det vanskelig for oss selv og heller ikke det siste. Real Madrid har tidligere vært borte i nesten samme situasjon. Man gjør en horribel førstekamp og må ta igjen resultatet på hjemmebane. Vi har gjort det før. Vi klarer det igjen.

8-delsfinale 1984/1985

Det daværende Real Madrid-laget hadde aldri sett sterkere ut. Med spillere som Valdano, Butragueño og Sanchís fantes det ikke ett lag på kloden som ikke fryktet det hvite laget fra Madrid. Trodde man. Los Blancos skulle spille mot belgiske Anderlecht. Slik det er i årets turnering, så skulle man spiller på bortebane først. Den første kampen var preget av en midtbanekrig, hvertfall i den første omgangen. Etter pausen hadde Anderlecht-treneren fått fart på gutta sine. Seksten minutter ut i andre omgang åpnet Vandenbergh Anderlechts målkonto og med det fikk hans lagkamerater en real boost.

Det skulle scores to mål til i den første kampen og det hele endte 3-0. Slik Real Madrid så det, måtte det en heidundrandes kamp på hjemmebane.

Målkalas

Med et forferdelig utgangspunkt, skulle det hele avgjøres på det mektige Santiago Bernabéu. Spillerne var tente og viste med én eneste gang at de mente alvor med spillet sitt. Den legendariske spanjolen, Sanchís, startet målkalaset etter spinkle to minutter. Rett etter det var det Butragueño sin tur til å skrive seg inn på scoringslisten og etter det var det Valdano som stod på tur. Spillerne gikk inn i garderoben etter 45 spilte minutter på stillingen 4-1. Et slikt resultatet holdt dessverre ikke til videre avansement og Real Madrid måtte derfor rett og slett score flere mål. Spillerne som skulle redde Los Blancos var ingen andre enn Butragueño. Med to mål etter pause, kunne han sikre videre spill med klubben han elsket. Det hele var en realitet. Stillingen ble til slutt 6-1 og Real Madrid gikk videre til neste runde.

Skrevet av Andreas Taraldsen. 

Legg inn en kommentar