Cádiz
vs
Real Madrid
La Liga runde 32
Ramón de Carranza, Cádiz
21/04/2021
22:00
Strive Sport
Nyheter

Hazard kåret til Man of The Match for 100. gang

Eden Hazard ble kåret til banens beste mot Alaves, etter et mål og en målgivende.

Eden Hazard har på ingen måte skjemt bort Real Madrid-fansen etter overgangen fra Chelsea. Belgieren har sett ut som alt annet enn fotballkunstneren man så sesong etter sesong i Premier League, og skademarerittet i Madrid vil ingen ende ta. Mange har, ikke uten grunn, argumentert for at han ikke gjør seg fortjent til tilliten han får i de korte periodene han har vært skadefri. I går spilte Hazard riktignok en meget god kamp, kanskje sin beste for Real Madrid, og ble kåret til banens beste til tross for at Karim Benzema scoret to ganger.

En overgang til Real Madrid har alltid vært Hazards store drøm, og da den endelig ble oppfylt håpte klubben at savnet etter Cristiano Ronaldo endelig skulle minske. Slik ble det ikke, i alle fall ikke enda. Zinedine Zidane har vært fast bestemt i sin tro på at Hazard er en spiller i verdensklasse, og ved enkelte anledninger har han vist nettopp det, selv om det har vært alt for sjelden. I en klubb der stjerners raskt kan avskrives, og fansens forhold til spillere kan endres nærmest over natten, er det viktig å dra frem høydepunktene minst like mye som man drar frem nedturene. At Eden Hazard kåres til banens beste er akkurat den typen høydepunkter fansen, spillerne og klubben burde fremheve.

LADET KANONEN: Eden Hazard scoret sitt første for sesongen med et vakkert langskudd.

I seg selv høres det kanskje ikke så imponerende ut, de fleste spillere kåres tross alt til banens beste i ny og ne. Av spillerne i troppen har Benzema vært banens beste 51 ganger, Kroos 30 ganger, Modric 27 ganger, of Ramos 20 ganger, for å nevne noen. Eden Hazard har vært den beste spilleren på banen 100 ganger. Det vil si at ingen av de andre er i nærheten av en slik statistikk. I følge whoscored.com har belgieren spilt 470 kamper, og blir dermed kåret til banens beste oftere enn hver femte kamp. Helt, helt ekstremt.

Ingen i Real Madrid nærmer seg, men hvordan sammenlignes Hazards statistikk med superstjernene i andre klubber i løpet av Hazards aktive karriere? Neymar, Lewandowski, Zlatan, Messi, De Bruyne, Ronaldo osv. Lionel Messi er den soleklare vinneren med sine 284, etterfulgt av Cristiano Ronaldo, men Eden Hazard følger etter de to på en tredjeplass. Dette er spesielt imponerende med tanke på at han nesten ikke har spilt kamper siden han kom til Madrid. Da er det ikke rart at Zidane har vært tålmodig og gitt han spilletid når han kan, selv om han ikke har fått så mye igjen for det. Alle i og rundt klubben håper naturligvis at han skal lykkes, og i periodene det ser mørkt ut, kan håpet om å få se Hazard i toppform, være akkurat det som trengs.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.