Intervjuer

Hazard: – Folket trenger fotballen

Eden Hazard har tatt en prat med UEFA i forkant av Champions League-oppgjøret mot Manchester City.

Real Madrid forbereder seg i disse dager til returoppgjøret mot Manchester City i Champions League. Eden Hazard har trent for fullt den siste uken, etter å ha slitt med skade mot slutten av LaLiga-sesongen. Den belgiske superstjernen har enda til gode å vise seg for alvor frem for Real Madrid-supporterne, og derfor er oppgjøret mot Guardiolas disipler en perfekt anledning til å gjøre nettopp det. 29-åringen snakket nylig med UEFA i forkant av oppgjøret.

Det er august, og man er midt i sommeren, men likevel skal Champions League spilles. Tanker om det?

– Ja, jeg kan ikke tro det. Jeg tror verden og folket trenger å se fotball. Det bringer glede, og det er derfor vi holder på med dette. Det har nå vært mange måneder siden Champions League-kamper ble spilt, men nå får folket se det de ønsker mest.

Hva er det beste målet du har scoret i Champions League?

– Det er et enkelt valg, siden jeg ikke har så mange mål i denne turneringen. Jeg tror det første målet mitt var i 2013 i 3-3-kampen mot Schalke. Det første målet er alltid spesielt. Viktig bortekamp og vi spilte bra. Ble en situasjon der jeg kunne spilt ballen til Fernando Torres, men valgte å gjøre det selv. Han ventet også på sitt hat-trick, så bare å beklage til Fernando.

Foretrekker du å score mål eller å gi målgivende pasninger?

– Det er en deilig følelse å bare se ballen gå i nettet. I mitt hode så tenker jeg ikke bare på mål, mål og mål. Mange spillere i dagens fotball bryr seg bare om å score mål, men jeg liker å være den som kan skape ting. Jeg foretrekker å slå målgivende pasninger, men det er jo også en fin følelse å avgjøre en kamp med scoring.

Hva er det beste Champions League-målet du noensinne har sett?

– Det var for to år siden når Real Madrid spilte mot Juventus, og Cristiano Ronaldo scoret et vanvittig brassespark. Jeg satt foran TV-skjermen og måpte av det målet. Du har også Gareth Bale i finalen mot Liverpool. Wow, det er mange fantastiske mål.

Hvis du kunne scoret et mål som en tidligere spiller har gjort, hva ville det vært?

– Den er enkel for meg. Zidane mot Leverkusen i 2002. Volley i krysset. Snakkes snakkes.

Legg inn en kommentar