Getafe 0 – 2 Real Madrid: Spillervurderinger

Real Madrid med Joselu i spissen tok seg greit forbi byrival Getafe onsdag kveld.

, Madrid
LaLiga EA Sports, runde 20
Onsdag 01. februar, kl. 21:00

Real Madrid trengte ikke dra lange veien for å besøke byrival Getafe på Estadio Coliseum Alfonzo Pérez i Madrid.

Real Madrid kjemper stadig i toppen mot Girona, og trengte tre poeng mot Getafe for å gjøre kampen mot nettopp Girona den 10. februar ekstra spennende.

Joselu fikk sjansen fra start til fordel for Rodrygo, og kraftspissen markerte seg tidlig. Et innlegg fra Modric traff spanjolen, som lirket ballen opp i tvarrliggeren og ut. «Heldigvis» for ham var det dømt offside.

Men han var ikke ferdig. Bare minutter senere var det Vázquez som slo inn fra samme side, og denne gangen var han både iskald og på rett side av forsvarslinjen. Sterk i hodeduellen var han da han headet inn 1-0-skåringen for gjestene.

Real Madrid hadde full kontroll over kampen hele omgangen, og Getafe var heldige om de i det hele tatt hadde kontroll over ballen på motstanderens banehalvdel, men målene uteble for de hvitkledde.

Det som derimot ikke uteble var skadene. Antonio R¨duiger gikk knallhardt inn i en takling – en takling som hardest ut over ham selv. Etter noen minutter med halting måtte stopperkjempen byttes av. Et hardt slag for Real Madrid som nå står uten to rene stoppere.

Selv om Getafe var litt mer frempå i starten av den andre omgangen, var det igjen Real Madrid og Joselu som klarte å få ballen i målet. Vini fant Joselu på 16-meteren, som tok ballen imot på mesterlig vis og klinte til ned i hjørnet. 2-0 og begge skåringene signert den store spanjolen på topp.

Ikke lenge etterpå var Joselu på full fart fremover, og ble tredd nydelig igjennom. Istedenfor å skyte selv sentret han ballen uselvisk til Vini, som på utrolig vis klarte å treffe Getafe-keeper David Soria istedenfor å trille ballen i målet.

Etter 2-0 virket det som Real Madrid skrudde litt av, og Getafe fikk i større grad lov til å bli med i kampen, og kun en feberredning av dimensjoner fra Lunin gjorde at Real Madrid holdt nullen.

Resten av kampen skjedde det egentlig ikke så mye nevneverdig. Begge lag hadde noen halvsjanser til å skåre, men ingen av lagene klarte å utnytte dem. Dermed endte det med 2-0 og tre poeng til Real Madrid, som igjen tar over serietoppen i La Liga.

Spillervurderinger:

Lunin (8): Har vært bedre enn sin keeperkollega i det siste, og startet kampen fortjent. Ble satt på veldig få prøver, men da han virkelig ble utfordret etter rundt 70 minutter reddet han med glans!

Vázquez (8): Flott innlegg på det første målet, og var generelt god i dag. Skapte flest sjanser av noen i kampen, og var en viktig bidragsyter til seieren.

Rüdiger (6): Var veldig god de 40 minuttene han hadde på banen, men måtte dessverre av med skade. Krise for Real Madrid inn mot to ekstremt viktige kamper den kommende uken.

Nacho (5/6): Hadde en relativt rolig dag på jobb, men selv om Real Madrid holdt nullen var det en del rot i forsvaret i dag. Har ikke vørt helt overbevisende i det siste, Nacho.

Mendy (7): En kamp der det skjer lite offensivt, så ikke akkurat Mendy´s bane. Men han leverte en god kamp med flere gode involveringer i utspillingsfasen.

Tchouaméni (7): Fikk 40 minutter på midten før han måtte ta over som stopper. Det er tydelig at han ikke er en ren stopper, for det ble dessverre en del kluss i noen situasjoner. Samtidig er han veldig god i duellspillet, og rydder unna det meste. En godt gjennomført kamp i feil posisjon.

Modric (5): Ikke den beste kampen vi har sett fra Modric. Ble litt usynlig og skapte ikke all verden. Litt unøyaktig på den siste tredelen.

Valverde (6): En helt OK kamp fra Valverde. Leverte egentlig en så midt på treet kamp som det går an. Ikke veldig mye nevneverdig utover det.

Bellingham (6): På samme måte som Valverde var egentlig Bellingham litt usynlig, og skapte ikke så mye. Samtidig ingen feil som trekker ham ned – også en OK kamp.

Vini Jr. (6/7): Stadig en trussel fremover, og noterte seg for en assist på 2-0-målet. Klarte på magisk vis å skyte rett på keeper på en mulighet der det er vanskeligere å bomme enn å skåre. Ikke helt tilbake på topp etter skaden enda.

Joselu (8 BB): Fikk sjansen over Rodrygo i dag, og tok virkelig var på den! Var tidlig frampå og sterk i duellen da han satte inn 1-0-målet, og på 2-0 var han iskald. En meget god kamp fra Joselu, som viser at han har en X-faktor å rutte med med når han får sjansen.

Innbytterne:

Camavinga (5): Kom inn for Rüdiger etter 40, men gikk inn på dyp midtbane. Ble litt usynlig og lite involvert i kampen.

Rodrygo (6): Byttet inn for Vini etter 76, og sprudlet av energi etter innhoppet. Han følte nok at han trengte en god oppvisning etter den gode kampen til Joselu. Ble likevel litt kort tid og kanskje feil kampbilde for å virkelig vise seg fram.

Brahim (N/A): Spilte ikke nok til vurdering

Carvajal (N/A): Spilte ikke nok til vurdering