Spillervurderinger: Real Madrid 1-1 Atletico Madrid

Det ender 1-1 mellom de to byrivalene etter en jevn kamp

Real Madrid 1-1 Atletico Madrid
Estadio Santiago Bernabeu
La Liga, runde 22
Søndag 04. februar, 21:00

Endelig er det klart for sesongens andre El Derbi og en viktig mulighet til å slå tilbake. Byrivalen vant 3-1 tidligere i sesongen og var samtidig ansvarlig for utslaget i cupen. Etter poengtapet til Girona i går, vanker det også en mulighet til å lede ligaen med 4-poengs margin.

Startelleveren er også litt i ubalanse. Etter Rudigers skade i midtuke kampen tar Carvjal midtstopper-plassen, mens Vazquez fortsetter som høyre-back. En uthvilt Kroos stepper inn for Modric og Camavinga stepper inn for Tchoumeni. Bellingham er selvfølgelig på plass, samtidig som at Rodrygo starter foran Joselu. Etter spanjolens to mål mot Getafe på torsdag, er det ekstra viktig at Rodrygo gjør seg fortjent til plassen. Vinicius byttes ut med Diaz rett i forkant av kampstart etter en liten plage. Skal det holde mot et Atletico Madrid i storform?

Kampen åpner med en god mulighet for vertene. Bellingham snapper ballen høyt oppe, men kommer ikke til noen ordentlig avslutning. Brahim Diaz kommer til en ok avslutning like etter. Det er Real Madrid som dominerer det første kvarteret og gjestene legger seg dypt. Etter en liten sekvens der Atletico får kjenne litt på ballen, så er det hjemmelaget som tar ledelsen! Vazquez får en litt heldig ball dypt inne i boksen, slår via en Atletico-spiller og videre til Brahim Diaz, som setter ballen enkelt forbi Oblak! Kampen setter seg litt etter dette, men det er stadig hjemmelaget som kontrollerer. Bortsett fra en monsterredning fra Lunin på slutten av omgangen, så er det Real Madrid som lager mest trøbbel. Omgangen ender 1-0.

2.omgang starter med et brak. Savic header egentlig inn 1-1, men målet annulleres like etter. Allikevel skummelt å se hvor alene Savic var inne i boksen. Hvor var Nacho? Hjemmelaget skrur opp tempoet like etter og spiller seg til tider nesten helt inn i mål. Her blir muligens Real Madrid også snytt for straffe. Det samme kan man si om Savic-Bellingham situasjonen like etter. Omgangen vaier mye frem og tilbake, men gjestene går hardt til verks og spiller røft. Første store sjansen kommer etter 65 minutter. Valverde plukker opp ballen og løper over til motsatt boks, før han slipper videre til Rodrygo. Her burde det stått 2-0! Real Madrid ser ut til å ta skikkelig grep på kampen etterhvert og slipper gjestene lite til. Selvom det ikke scores mange mål så er dette en av de bedre kampene så langt denne sesongen. Ballen flyter sømløst og alle virker samstemte. Ny mulighet kommer etter 82 minutter. Kroos slår en vanvittig ball mot Valverde, som slår inn til Joselu. Spissen kunne gjort en bedre jobb her. Atletico Madrid presser vanvittig mot slutten av kampen. Kult å se hvor kalde hjemmelaget her, selv under intenst press. Men Atletico finner frem til slutt. Eks-Real Madrid spiller Llorente ruver frem og stupheader ballen forbi Lunin. Kampen ender 1-1. Real Madrid var defenitivt det beste laget i kveld, men gjestene gjorde seg ikke bort. Los Blancos ligger fortsatt øverst på tabellen med 2 poengs margin. Kampen neste uke, mot selveste Girona, blir dermed ekstra viktig.

Lunin(7): God redning etter skuddet fra Morata etter 7 minutter. Gjør en enda bedre redning etter 22 minutter og unngår utligning! Holder unna igjen etter forsøk fra Griezmann. Lite han kunne gjøre på 1-1 scoringen. Kjempekamp av ukraineren!

Vazquez(6): Får hockey-assist på åpningsmålet, men plasserer seg veldig godt i forkant! Veldig ofte involvert i 1.omgang og alltid tilgjengelig på kanten. Fortsetter i samme stil i 2.omgangen. Er absolutt en verdig erstatter for Carvajal.

Carvajal(7): Spiller midtstopper i dag. Sliter litt i duelspillet, men bunnsolid ellers. Spanjolen er inne i sin beste sesong på lenge og vikarierer godt for Rudiger i kveld!

Nacho(5): Har ikke all verdens med jobb i 1.omgang, men svak markering på den annullerte utligningen. Ikke så mye annet å ta han på, men kunne kanskje utfordret Llorente bedre på utligningen. Nacho har skuffet litt så langt i sesongen.

Mendy(6): Mye foregår på andre kanten i 1.omgang, men gjør god motstand mot Llorente. Gjør en enda bedre jobb i 2.omgang og jobber iherdig, bortsett fra en liten blemme etter 75 minutter. Kriger godt i kveld!

Valverde(6): Mye god løping, som forventet. Men får ikke til så mye annet. Har kun 1 scoring denne sesongen, tross at han ofte havner i gode posisjoner. Skaper en kjempemulighet etter 65 minutter, men Rodrygo treffer ikke godt nok.

Camavinga(6): Preger ikke kampen noe særlig offensivt i 1.omgang, men gjør allikevel jobben sin. Kald og komfortabel med ball. Enda bedre i 2.omgangen og god til å føre ballen ut av egen boks. Skulle gjerne sett litt mer offensiv teft i dag.

Kroos(7): Ligger igjen i en litt dypere rolle denne kampen og hjelper godt til med utspillet. Slår mye pene baller og treffer så og si på alt. Skaper mange muligheter i dag og gjør jobben sin godt.

Bellingham(7): Gjør litt av alt, men preger ikke 1.omgang noe særlig. Legger seg litt mer sentralt i 2.omgang. Blir vanvittig kreativ i 2.omgang og skaper mange muligheter. Bidrar mest defensivt i dag. Gjør han ikke det ene, gjør han det andre. Ut for Ceballos etter 87 minutter! Engelskmannen legger igjen alt på banen. God kamp!

Rodrygo(5): Heller ikke veldig involvert i 1.omgang. Har en fanstastisk defensiv inntreden mot slutten av omgangen. Følger løpet til Hermoso hele veien. Blåser en kjempesjanse etter 65 minutter. Ut etter 75 minutter for Modric. Må finne litt tilbake til seg selv igjen.

Diaz(8)BB: Godt løp og fin avslutning på 1-0 scoringen. Gjør en vanvittig jobb ellers. Kvier seg aldri for å løpe defensivt og gjør alt for å vinne igjen ballen når han roter den bort. Skaper igjen en supersjanse etter 69 minutter. Burde kanskje slått videre til Rodrygo, men godt forsøk. Vanvittig kamp av spanjolen! Ut for Joselu etter 70 minutter.

Innbyttere:

Joselu(6): Gjør lite feil når han kommer inn og involverer seg mye. Kunne muligens avgjort kampen helt på tampen, men var ikke en 100% sjanse. Joselu har spilt seg godt inn i laget og leverer bedre for hver kamp.

Modric: For liten tid til vurdering.

Ceballos: For liten tid til vurdering