Supporteren

Supporteren: Februar 2012

Måneden er snart over, men den er ikke komplett uten en utgave av «Supporteren»!

Tommy Reinås Kirknes er 20 år gammel og kommer fra Trondheim. Han har vært Real Madrid supporter lenge og er en av de mange, flotte medlemmene av Peña Madridista Noruega. Vi har stilt Tommy noen spørsmål angående klubben i hans hjerte, og fått en del interessante svar tilbake.

Vi begynner med begynnelsen; når – og hvordan – ble du Real Madrid-supporter?

Jeg kan ikke huske helt nøyaktig når jeg ble Real Madrid-supporter, men det hadde mye å gjøre med at Roberto Carlos spilte der. Han var en spiller som jeg virkelig likte.

Hvor lenge har du vært medlem av Peña Madridista Noruega?

Jeg har vært medlem i 319 dager i skrivende stund.

Hvem er favorittspilleren din gjennom tidene? Hvem er favorittspilleren din blant dagens tropp?

Som tidligere nevnt må det være Roberto Carlos. Hans ekstreme skuddfot og angrepsvilje var fantastisk. I dagens tropp er det mange. Jeg må si at jeg alltid har vært en stor fan av Ramos, men må jeg velge er det vel Marcelo for øyeblikket. Han virker som en herlig person og er ekstremt leken på banen.

De som er medlemmer av Peñaen vet at vi har et eksklusivt forum for medlemmene våres hvor man kan diskutere alt Real Madrid-relatert. I en av trådene der kan man lese at du spådde en 0-1 borteseier til oss i Moskva. Det så lenge ut som om du skulle få rett, hva synes du om kampen og den sene utligningen?

Jeg fikk «dessverre» med meg kun den 1. omgangen. Av det jeg så, synes jeg det ikke var noe spesielt bra. Man kan selvsagt skylde på underlaget og kulden, men det var likt for begge lag. Alt for mange mål i mot har kommet etter dødball denne sesongen. Med spillere som Pepe, Ramos og Ronaldo skal det ikke være noe problem å få den ballen ut av farlig område.

Hva tror du resultatet blir i returoppgjøret?

CSKA Moskva imponerte ingen noe spesielt den kampen, og jeg tror det blir grei skuring hjemme i Madrid. 3-0 er mitt tips.

Vi har for øyeblikket en 10-poengs ledelse i La Liga over Barcelona, tror du vi klarer å holde den helt ut og endelig vinne ligaen igjen?

Etter som jeg og mange tror Pep og Barcelona har gitt opp ligaen, ser jeg ingen muligheter for at Real Madrid skal tape dette. Jeg som sikker mange andre har en drøm om at Barcelona står æresvakt i siste El Clasico. Det tviler jeg på skjer, men at Real Madrid vinner ligaen er 99% sikkert.

Hva tror du har vært avgjørende for suksessen vi har hatt i ligaen så langt denne sesongen?

Bredden i troppen har helt klar vært en viktig faktor i suksessen vi har hatt denne sesongen. Vi tåler en del skader nesten over alt på banen og vi har dobbel om ikke trippel dekning på nesten samtlige plasser. Så skal det sies at Jose Mourinho skal ha en stor del av æren.

Hva foretrekker du; ligaen eller CL?

Ligaen er helt klar viktig, men personlig er CL viktigst. Jeg mener at det er i CL vi kan vise at vi er best i verden.

Hvor langt tror du vi kommer i CL?

Så lenge vi styrer unna Barcelona tror jeg vi går hele veien. Milan ser skumle ut, ellers mener jeg ingen andre skal slå oss. Vi kan selvsagt vinne over Barcelona, men jeg tror de er de eneste som kan stoppe oss.

Mourinho har vært flink til å rullere mye så langt denne sesongen, og vi har mange formsterke spillere som kjemper om en plass i startelleveren. Hva er din foretrukket startellever?

Som sikkert Mourinho også tenker med tanke på en start 11’er, må den variere kamp etter kamp. Men skal jeg sette opp det jeg mener er det beste laget måtte det bli slik:

4 – 2 – 3 – 1

 • Casillas – Trenger ingen forklaring
 • Ramos – Som høyreback mener jeg Ramos er det beste valget. Arbeloa har vært litt svak etter min mening og Ramos er et bra våpen fremover. Blir for mye med både Pepe og Ramos i midten synes jeg.
 • Pepe – En av verdens beste i sin posisjon. Selvsagt en tendens til å miste hodet. Men en konge i forsvaret og ofrer alt.
 • Varane – Dette er selvsagt mest på grunn av at jeg liker han. Han er stor, sikker og stabil. Har enda til gode å se han i en skikkelig storkamp, men om han ikke er det beste valget enda, vil han helt klart bli ufattelig god.
 • Marcelo – Et utrolig bra offensivt våpen på venstre siden og har som regel herlige kombinasjoner med CR. Har også forbedret sitt defensive spill under Mourinho.
 • Alonso – Helt klar valg på midtbanen. Han styrer spillet å sprer om seg med fantastiske pasninger. Rutinen har mye å si.
 • Khedira/Coentrão/Lass/Sahin – Klarer aldri å bestemme meg på denne plassen. Mange mener Khedira er det beste valget, men jeg mener man må se an kampen. Lass er kanskje mitt valg.
 • Di Maria – Assistkongen kan man ikke utelate. Utrolig teknikk og er alltid farlig.
 • Özil – Sliter noen ganger med å komme i gang men helt klart verdensklasse offensiv midtbanespiller.
 • CR7 – Trenger heller ingen forklaring
 • Benzema – I det siste har Benzema vist mer enn Higuain, men det er veldig jevnt mellom de to. Benzema mener jeg har en evne til å gjøre ting selv. Han er alltid farlig og er veldig farlig foran mål. Men som sagt er det veldig jevnt.

Hva vil du si er det beste ved å være medlem av Peñaen og hva vil si til de som enda ikke er medlemmer av Peña Madridista Noruega?

Det beste med å være PMN-medlem er at man virkelig føler seg som en supporter av klubben. Jeg oppfordrer alle som holder med Real Madrid om å bli medlem.

Skrevet av Josef Adam Younes. 

Legg inn en kommentar