Rayo Vallecano 1-1 Real Madrid: Spillervurderinger

Etter en fantastisk åpning på kampen snublet Real Madrid til slutt mot Rayo Vallecano. Dermed avga de to viktige poeng i kampen om seriegull.

Rayo Vallecano 1-1 Real Madrid
Estadio de Vallecas, Madrid

LaLiga EA Sports, runde 24
Søndag 18. februar, 14:00

0-1 (4′) Joselu – Assist: Federico Valverde
1-1 (28′) Raúl de Tomás – straffespark

Søndag ettermiddag var det duket for byderby da Real Madrid møtte nabo Rayo Vallecano til seriekamp på Estadio de Vallecas. Real Madrid spilte Champions League på tirsdag, og Ancelotti valgte derfor å rotere litt på laget før dagens kamp.

Real Madrid gikk tidlig opp i ledelsen på Vallecas. Valverde hadde et hav av rom å løpe i langs Rayos venstreside. Han fant så Joselu, som enkelt kunne sette ballen i mål. Dermed hadde Ancelottis mannskap mannskap fått en drømmestart på oppgjøret. Ledelsen skulle de ikke ha lenge, for Raúl de Tomás utlignet rundt halvtimen var spilt fra straffemerket. Begge lag skapte gode muligheter mot slutten av omgangen, men på måltavla sto det altså 1-1 til pause.

Real Madrid klarte aldri å stable i stand et skikkelig trykk mot Rayos mål i andre omgang og var nærmest ved et Kroos-frispark mot slutten. Rayo var også gode til å hale ut så mye tid som mulig hver gang de fikk mulighet. Dermed endte kampen med poengdeling på Vallecas, og Real Madrid avga to viktig poeng i toppen av LaLiga.

Andriy Lunin (6): Etter en strålende prestasjon i Leipzig i midtuken har Lunin nå virkelig sementert plassen sin som starter i Real Madrid-buret. Også i dag ble han tvunget til å gjøre noen vanskelige redninger og leverte.

Lucas Vázquez (6): Vi så en svært angrepsvillig Lucas Vázquez i dag, men ofte var han for upresis i siste tredjedel. Innleggene og pasningene satt ikke helt, og dermed kaster Real Madrid bort flere sjanser på grunn av dårlige avleveringer.

Nacho Fernández (5): En godkjent kamp av Nacho, uten at han gjorde noe særlig mye ut av seg. God i duellene med De Tomás og sterk i luften.

Aurelién Tchouaméni (6): Bortsatt fra et svært farlig balltap i starten av andre omgang leverte Tchouaméni nok en solid kamp på stopperplass. Han var sterk i duellene med De Tomás, svært god i pasningsspillet og god til å dirigere dem rundt seg. Godkjent kamp av Tchouaméni.

Fran García (6): Fran García var tilbake på sin gamle hjemmebane i dag og viste mye av det vi så fra han i Rayo-drakta; intensitet og offensiv fotball. Han ble likevel for upresis fremover i banen og rotet for ofte bort ballen.

Fede Valverde (7 BB): Federico spilte nok en strålende kamp i kveld, hvor han løp og løp og skapte store problemer for Rayo gjennom hele oppgjøret. Han traff stolpen i første omgang og leverte en flott assist til Joselu på 0-1-scoringen.

Luka Modric (5): Ble løpende for mye i mellom i dag og slet med håndtere den fysiske robuste midtbanen til Rayo. I første omgang hadde han også et svært farlig balltap som nesten førte til baklengsmål. Men 38-åringen var som regel trygg med ball og var god til å vende spillet. En ok, men noe skuffende, kamp fra Modric i dag, dessverre.

Eduardo Camavinga (6): God i duellene og viktig som et skjold foran de to midtstopperne. I tillegg var han ofte villig til å ta med seg ballen fremover i banen. Han er både litt uheldig og litt klønete når han gir bort straffesparket.

Brahim Díaz (5): Brahim slet med å sette skikkelig preg på denne kampen. Han ble litt lett i duellene med Rayo-spillerne, som også var gode til å være tett på ham. Han hadde øyeblikk med magi, men det var ikke nok i dag dessverre.

Vinícius Jr. (6): Vinícius Jr. løp ring rundt Balliu i dag og skapte flere store sjanser fra sin venstreside. Dessverre ble det ofte litt for ineffektivt med den siste pasningen eller avslutningen. Etter hvert ble han også frustrert og for upresis i det meste.

Joselu (6): Joselu var tilbake fra start i dag i det som var en kamp perfekt for ham. Spissen ruvet i luften og skapte store problemer for Rayo ved både dødballer og innlegg. Han var likevel for upresis i avslutningene og bidro med ingenting i det oppbyggende spillet.

Rodrygo Goes (4): Rodrygo ble byttet inn for å gi Real Madrid mer fart og direkte angrepsfotball. Det bidro han lite med.

Toni Kroos (6): Real Madrids beste innbytter i dag, og fort en spiller som kunne ha snudd denne kampen dersom han fikk mer tid. Veldig godt innhopp!

Dani Carvajal (3): Carvajal spilte bare rundt 20 minutter i denne kampen, men på den tiden rakk han å få to gule kort og dermed ble utvist. Dermed mister han neste helgs kamp mot Sevilla. Fullstendig hodemist.

Arda Güler (N/A): Spiller for kort for vurderinger.