Nyheter

I Beckhams «fotspor»

Real Madrid vartet opp med fem nettkjenninger i comebacket på Santiago Bernabéu. Debutant Eduardo Camavingo (18) brukte bare seks minutter på å sette sin første scoring for klubben og med det inntar han en spesiell liste.

Scoringen kom etter at Luka Modric hadde mottatt ballen 45 meter fra mål og avanserte helt inn til ellevemeteren. Skuddet ble som kjent reddet, men på returen dukket Camavinga opp. I målfesten ble ikke scoringen hans det mest minnerike, men som tidligere nevnt inntar han interessant liste med profilerte Los Blancos-spillere.

Han er nå en av spillerne som har brukt kortest tid på å finne nettet i deres debut.

– Real Madrid-spillere som tok seg minst tid til å score i La Liga -debuten, skriver MisterChip på Twitter til sine 3,1 millioner følgere og legger til lista.

  1. Rodrygo (95 sek.) I 2019
  2. Joselu (107 sek.) I 2011
  3. Beckham (124 sek.) I 2003
  4. Roque Olsen (3 minutter) i 1951
  5. Rafael Lozano (5 minutter) i 1929
  6. CAMAVINGA (6 minutter) i 2021

Eduardo Camavinga får virkelig en drømmedebut når han scorer kun fem minutter etter å ha entret gressteppet. Franskmannen gjør en god figur og spiller på det trygge, selv om det skal sies at han har noen enkle feil som bør lukes bort på sikt. Alt i alt en mer enn godkjent debut av 18-åringen, skrives det i Real Madrid Norges sak etter kampen.

DRØMMEDEBUT: Eduardo Camavinga brukte bare seks minutter for å få nettsus på Santiago Bernabéu.

Sammen med han på lista finner vi Joselu, Lozano, Olsen, Rodrygo og Beckham. Spesielt de to sistnevnte er godt kjent for dagens Los Blancos-tilhengere.

I 2003 ble Galatico David Beckham hentet til klubben av Florentino Pérez. Mot Real Betis i sin første kamp brukte han kun 124 seskunder på banke inn sitt første Real Madrid-mål. Ikke en dårlig start, men han er ikke den raskeste. I den nåværende spillertroppen finner vi førsteplassen. Nemlig brasilianske Rodrygo som debuterte i 2019 og trengte bare 95 sekunder på å sette ballen i mål. Han ble byttet inn i andre omgangen for landsmann Vinicius Jr.

Selv om Camavinga ikke trengte lang tid på å sette sin første scoring er han ikke kjent som noen måltyv. På 88 kamper i Rennes-drakta scoret han kun ved to anledninger. 18-åringen ble også den 33. yngste spilleren som har debutert for Real Madrid som beviser hvor mange unggutter som har fått sjansen før han.

Tror du Camavinga kan få en stor karriere i Madrid?

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.