Kamprapporter

Real Madrid 5-2 Celta Vigo

Det så i en periode ut som at Real Madrid skulle skli på et bananskall i returen til Santiago Bernabéu, men en fantastisk andreomgang sørget for at publikum fikk valuta for pengene og at poengene ble værende i den spanske hovedstaden.

Real Madrid 5-2 Celta Vigo
Estadio Santiago Bernabéu, Madrid
LaLiga Santander, runde 4
Søndag 12. mars, kl 21:00

0-1 Santi Mina (4′)
1-1 Karim Benzema (24′) – Assist: Federico Valverde
1-2 Franco Cervi (31′)
2-2 Karim Benzema (46′) – Assist: Miguel Gutiérrez
3-2 Vinicius Jr (55′) – Assist: Karim Benzema
4-2 Eduardo Camavinga (72′)
5-2 Karim Benzema (87′) – [Straffespark]

Søndag kveld var det duket for en historisk kveld i den spanske hovedstaden. Real Madrid returnerte til Santiago Bernabéu for første gang siden 1. mars 2020 og Los Blancos skulle endelig få kjenne på støtten fra egne fans når Celta Vigo kom på besøk. Real Madrid sto med syv poeng mens Celta Vigo på sin side kun sto med et poeng på sine første tre kamper i LaLiga.

Før avspark så ble det avholdt en emosjonell minneseremoni for Lorenzo Sanz. Den tidligere Real Madrid-presidenten var en av de første kjente personene i Spania som mistet livet sitt til Covid-19, da han døde 21. mars 2020. Mannen som ledet Real Madrid til sitt første Champions League-trofé på 32 år fikk dermed omsider sin fortjente hyllest før kampstart på Santiago Bernabéu.

HYLLEST: Lorenzo Sanz fikk omsider sin fortjente hyllest halvannet år etter at han mistet livet grunnet Covid-19.

Real Madrid XI: Courtois – Carvajal, Militão, Nacho, Miguel (Marcelo 89′) – Valverde, Casemiro, Modric (Asensio 79′) – Vinicius Jr (Rodrygo 89′), Benzema, Hazard (Camavinga 66′)

Celta Vigo XI: Dituro – Mallo, Murillo (Aidoo 89′), Araújo, Galán – Tapia (Beltrán 45′) – Méndez (Solari 52′), Suárez, Cervi (Nolito 63′) – Aspas, Mina (Galhardo 63′)

Tidlig kalddusj etter svakt forsvarsspill

Oppgjøret var ikke mange minutter gammel før ballen lå i nettet på Santiago Bernabéu denne søndagskvelden. Etter kun snaut fire minutter spilt så mistet Miguel Gutiérrez ballen på lite imponerende vis, før hverken Casemiro eller Nacho imponerte i forsøkene på å rydde opp etter den unge venstrebacken. Dette gjorde så Santi Mina kom alene med Courtois og satte ballen i nettmaskene.

Til tross for den tidlige kalddusjen så lot imidlertid ikke Real Madrid seg affisere, og det var Los Blancos som hadde initiativet i oppgjøret. Kun få minutter senere var vertene nære utlikningen da Vinicius Jr fikk hodet på et frispark fra Luka Modric, men headingen ble for svak og Dituro i Celta-målet reddet greit.

Real Madrid-press og utlikning

Real Madrid kom seg nærmere og nærmere og etter et drøyt kvarter dro Vinicius Jr seg ned til linja på imponerende vis før han spilte ballen ut 45 grader. Pasningen ble imidlertid litt for lang for Eden Hazard og litt for kort for Federico Valverde, og situasjonen ble avverget. Noen minutter senere prøvde Eden Hazard seg fra rundt ti meter, men skuddet ble enkelt reddet.

Kort tid etterpå skulle imidlertid Los Blancos endelig få hull på byllen. Casemiro slo en lang pasning inn i feltet til Federico Valverde som kom på et godt løp. Uruguayaneren spilte ballen tilbake til Karim Benzema på sin første touch og franskmannen hamret inn utlikningen via tverrliggeren, og lagene var like langt i den spanske hovedstaden.

UTLIKNING: Federico Valverde og Karim Benzema feirer utlikningen til sistnevnte etter en fin assist fra uruguayaneren.

Ny Celta-scoring og annullert utlikning

Det var imidlertid ikke lenge lagene skulle være like langt, for kun drøyt fem minutter etter utlikningen måtte Courtois nok en gang hente ballen ut fra eget nett. Real Madrid mistet ballen i svært farlig posisjon og Nacho satte alt på et kort da han prøvde å takle Iago Aspas. Midtstopperen bommet på ballen og Aspas fikk spilt videre til Hugo Mallo.

Mallo kom på høyresiden og slo til slutt inn til Franco Cervi som prøvde å hæl-sparke ballen i mål, men ballen gikk i stanga. Uheldigvis for Real Madrid så havnet returen i beina på argentineren som fikk pirket inn nok en scoring for bortelaget. Snaut ti minutter senere scoret Karim Benzema nok en gang, men scoringen ble annullert for offside og lagene gikk til pause på stillingen 1-2 til gjestene fra Galícia.

Umiddelbar utlikning og iskalde Vinicius

Real Madrid kom ut i hundre fra startblokkene til den andre omgangen og det var lett å se at Carlo Ancelotti hadde kommet med klare instrukser i pausen. Den andre omgangen var knapt et minutt gammel før ballen igjen lå i målet til Celta Vigo. Miguel Gutiérrez slo et fantastisk innlegg til Karim Benzema som på vakkert vis headet ballen tilbake i det motsatte krysset og det sto 2-2.

Snaut ti minutter senere skulle Los Blancos endelig komme i føringen, og igjen var Karim Benzema og Miguel Gutiérrez involverte. Sistnevnte spilte ballen til Benzema som spilte igjennom Vinicius Jr, som hadde et hav av bakrom å boltre seg i. Brasilianeren skar innover på vakkert vis og var iskald alene med keeper, og brått sto det 3-2 på Santiago Bernabéu.

SCORINGER: Både Vinicius Jr og Eduardo Camavinga tegnet seg på scoringslisten da Real Madrid slo Celta Vigo 5-2 i returen til Santiago Bernabéu.

Debut-scoring og Benzema-hattrick

Celta Vigo var nær med å utlikne rett etter scoringen til Vinicius Jr, men Thibaut Courtois vartet opp med to rappe redninger og hindret gjestene. Så ventet en roligere periode av kampen der Real Madrid hadde full kontroll, men så bestemte Luka Modric seg. Kroaten mottok ballen 45 meter fra mål og fosserte fremover før han avsluttet fra straffemerket. Skuddet ble reddet men på returen var Eduardo Camavinga, som dermed fikk med seg en scoring kun fem minutter etter å ha blitt byttet inn.

Fem minutter før slutt kommer Real Madrid på en kontring da Celta Vigo kaster nesten alle fremover. Benzema spiller til Vinicius Jr som skar innover fra høyresiden før han ble felt. Brasilianeren feiret straffesparket som han skaffet som seg hør og bør, mens Karim Benzema satte ballen i mål fra elleve meter og sikret seg sitt hat-trick. Dermed endte oppgjøret til syvende og sist med 5-2-seier til Real Madrid og de tre poengene ble igjen i den spanske hovedstaden.

Spillervurderinger:

Thibaut Courtois (5): Kan ikke klandres for scoringene han slipper inn, og han er ellers solid og varter blant annet opp med to gode redninger rett etter at Vinicius hadde satt inn 3-2. Solid oppvisning av den belgiske målvakten!

Dani Carvajal (5): Høyrebacken virker å være tilbake i godt gammelt slag selv om han ikke har noen fantastisk opptreden i kveld. Er sikker defensiv og det meste fra Celta kommer på den andre siden.

Éder Militão (4): Militão virket ørlitt rusten i kveld, og det kan fort ha med jet-laggen å gjøre. Midtstopperen hadde en svak involvering på den andre scoringen til Celta, og han virket generelt litt rusten. Spiller seg riktignok litt opp og er nær ved å krige inn en scoring mot slutten.

Nacho (3): Spanjolen leverte en av sine svakere kamper i kveld, og det er sjeldent å se Nacho så svak som i kveld. Midtstopperen nølte og hadde en meget svak involvering i Celta Vigo sin første scoring, i tillegg til at han på mange måter solgte seg og ødela for laget da Celta scoret sitt andre mål. Forhåpentligvis spiller Nacho seg opp allerede mot Inter på onsdag!

Miguel Gutiérrez (6): Miguel Gutiérrez fikk en svak start på kampen med et stygt balltap i forkant av 0-1-scoringen til Santi Mina. Men venstrebacken spilte seg virkelig opp og bidro stadig med gode offensive bidrag. Fasiten ble til slutt en assist og en hockeyassist og det er liten tvil om at Carlo Ancelotti har fått litt å tenke på hva gjelder hvem som bør være venstrebacken til Real Madrid.

Federico Valverde (7): Av og til så må man spørre seg hva Federico Valverde er laget av.. Uruguayaneren spilte kamp midt på natta natt til fredag og hadde kun en trening med laget før han startet kveldens kamp, men han fullfører oppgjøret og leverer en meget god kamp. 23-åringen hadde en fin målgivende pasning på den første scoringen til Benzema, og han viste nok en gang hvilken fantastisk fotballspiller han er.

Casemiro (5): Casemiro virket, i likhet med Éder Militão, ørlitt rusten i kveld. Dette gjaldt spesielt i den første omgangen der han også var en av de involverte i den første scoringen til Celta Vigo. I den andre omgangen spilte Casemiro seg opp men han så sliten ut og klarte ikke stenge av mellomrommet på samme måte som stort sett bare han kan. Helt grei dag på jobben for brassen!

Luka Modric (7): Kroaten var omsider tilbake etter å ha mistet de siste to kampene grunnet skade, og igjen viste veteranen hvorfor han er så viktig for Real Madrid som han er i en alder av 36 år. Modric dikterer tempoet og bidrar med den roen og tryggheten når dette er nødvendig, i tillegg til at han passerer alt og alle og står bak det som til slutt blir scoringen til Eduardo Camavinga.

Eden Hazard (6): Eden Hazard startet på mange måter sammen med Karim Benzema på topp i den første omgangen i en 4-4-2-formasjon, uten at dette helt lyktes for belgieren. Allikevel viste han enkelte meget fine detaljer og til tider kombinerte han meget godt med de rundt seg og bidro til at Real Madrid beholdt ballen i trange situasjoner. Belgieren kunne fort fått med seg en scoring også men han bygger videre på den solide sesongstarten han har hatt!

Karim Benzema (10 – BB): Det eksisterer ikke superlativer nok til å beskrive hva Karim Benzema betyr for dette laget. Det er franskmannen som står frem når man sliter som mest og når Celta er i føringen, og han ender til slutt opp med tre scoringer og en assist. Det er vanskelig å oppsummere prestasjonen til Karim Benzema i kveld, men 33-åringen beviser igjen at han er en av verdens aller beste spisser og han skal ha store deler av æren for at Los Blancos til slutt slår Celta Vigo.

Vinicius Jr (9): Der Éder Militão og Casemiro så litt rustne og slitne ut så gjaldt ikke deres landsmann Vinicius Jr. Fra det første minuttet skapte vingen problemer for Celta Vigo, og ikke minst Hugo Mallo. Brasilianeren fikk igjen vist frem dette ekstreme rykket som nesten bare han innehar, og han topper av hele opptredenen med en scoring og en anskaffet straffe. Fabelaktig prestasjon av brasilianeren, som gjør det vanskelig for Carlo Ancelotti å benke han fremover.

Innbyttere:

Eduardo Camavinga (6): Eduardo Camavinga får virkelig en drømmedebut når han scorer kun fem minutter etter å ha entret gressteppet. Franskmannen gjør en god figur og spiller på det trygge, selv om det skal sies at han har noen enkle feil som bør lukes bort på sikt. Alt i alt en mer enn godkjent debut av 18-åringen!

Marco Asensio (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.

Marcelo (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.

Rodrygo (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.

1 comment

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.