Martin Helleruds spesialer

Førstelagsfotball i vente?

Får vi se Martin Ødegaard på a-laget før januar-vinduet åpner?

Igjennom hele sommer så det ut til at Martin Ødegaard skulle lånes ut fra Real Madrid. Klubber som Rennes, Borussia Mönchengladbach og West Ham ble alle nevnt. Rennes var det som så mest sannsynlig ut, og det gikk såpass langt at Rennes sin manager, Christian Gourcuff uttalte før Ødegaard var klar at 17-åringen ville hjelpe Rennes. Siden gutten fra Drammen har til gode å fylle 18, så satte FIFAs strenge overgangsregler for spillere under 18 år en stopper for overgangen. Dermed ble det Castilla-fotball i spansk 3. divisjon også denne sesongen – i alle fall frem til januar, da Martin Ødegaard er 18 år gammel.

Så langt denne sesongen har Martin Ødegaard spilt fem kamper for Castilla. Av disse fem kampene så har nordmannen blitt kåret til banens beste i tre av dem. I landslagspausen var Ødegaard involvert i alle tre målene Norge U21 scoret mot Kasakhstan, da han scoret to og hadde målgivende på ett. Dette var også tydelig i gårsdagens Castilla-kamp, der Ødegaard var i egen særklasse på Estadio Alfredo di Stéfano. Fasiten etter gårsdagens kamp ble ett mål for Ødegaard, noe som like godt kunne vært hattrick og to målgivende, med litt marginer.

Etter den forrige landslagspausen går Real Madrid inn i en periode med kamper både i La Liga Santander, Champions League og Copa del Rey. I Copa del Rey trakk Real Madrid Segunda B-laget Cultural Leonesa, som ligger på andre plass i Segunda B, avdeling 1, bare to poeng bak Racing Santander. Real Madrid spiller første Copa del Rey-kamp på bortebane mot Cultural Leonesa 26. oktober.

Da Real Madrid møtte Cadíz i Copa del Rey forrige sesong, var ikke Martin Ødegaard med i troppen en gang. Castilla-spillerne som ble foretrukket foran nordmannen var Borja Mayoral, Álvaro Tejero, Marcos Llorente og Philipp Lienhart. Av disse har Borja Mayoral og Marcos Llorente forlatt klubben på lån, så nå er muligheten til Ødegaard her.

En annen faktor som spiller inn at skadesituasjonen til Real Madrid. I skrivende stund er Luka Modric, James Rodríguez og Casemiro alle ute med skader av ulik alvorlighetsgrad. James blir muligens klar til møtet med Legia Warszawa på tirsdag. Hvis man ser på kalenderen så skal Real Madrid møte polske Legia Warszawa to ganger, i tillegg til nyopprykkede Alavés og Leganés før de tar fatt på en tøff periode med bortekamper mot både Atlético Madrid, Barcelona og Valencia. Med tanke på skadesituasjonen til Real Madrid skal man ikke se bort ifra at Ødegaard kan få et innhopp i løpet av kampene mot særlig Leganés og Alavés, hvis Zidane ønsker å hvile noen av førstelagsspillerne.

Foreløpig står Ødegaard kun med én offisiell kamp for Real Madrid, nemlig innhoppet mot Getafe i mai 2015. Så gjenstår det bare å se om han får muligheten til å vise seg frem blant de store guttene i en offisiell kamp før han – etter all sannsynlighet – forsvinner på lån i januar-vinduet.

Tror du Ødegaard får sjansen på a-laget før januar-vinduet?

Legg inn en kommentar