Nyheter

Før kampen: Shakhtar (H)

Det er endelig klar for sesongens første kamp i Champions League og Zidane sitt mannskap ønsker nok å slå hardt tilbake etter helgens store skuffelse mot Cádiz.

Real Madrid – Shakhtar Donetsk
Estadio Alfredo Di Stéfano
Champions League, første kamp i gruppespillet
Onsdag 21. oktober, kl. 18:55
TV2 Sport 1/Viaplay

Real Madrid hadde en godkjent start på sesongen, men etter helgens nedtur er mange misfornøyde og forventer en helt annen forestilling mot Shakhtar i sesongens første Champions League-oppgjør.

Motstanderen

Onsdagens motstander vant den ukrainske ligaen komfortabelt forrige sesong og med 23 poeng ned til andreplassen var det aldri noe tvil hvor ligatittelen skulle havne. Denne sesongen har det ikke gått helt på skinner, men laget er fortsatt ubeseiret og ligger på tredjeplass i ligaen. Shakhtar står med tre seire og tre uavgjort, men fikk en stor opptur sist med en bunnsolid 5-1 seier mot Lviv.

Sist Shakhtar og Real Madrid møttes var i 2015 i Champions League-gruppespillet, det endte med to målshow fra Los Blancos. Det første oppgjøret i Kiev endte med 3-4 seier til de hvite, etter scoringer fra Cristiano Ronaldo, Modric og Carvajal. Hjemmeoppgjøret i gruppe A ble enda mer komfortabelt og endte med 4-0 seier til Real Madrid. Karim Benzema scoret kampens første mål før Cristiano Ronaldo banket inn tre scoringer i kjent stil.

Shakhtar har ikke hatt en særlig travel sommer på overgangsfronten, det er svært få spillere av stor betydning som har forlatt og ankommet portene til klubben. Men klubben har fortsatt en rekke med spennende spillere, disse er de mest kjente: Teté, Ismaily, Taison, Stepanenko, Marlos, Konoplyanka og målvakt Pyatov.

(Saken fortsetter under bildet)

STORSEIER: Shakhtar spillerne kunne feire etter den meget komfortable 5-1 seiren mot Lviv, dette var deres siste test før oppgjøret mot Real Madrid.

Ubeseiret på eget gress mot ukrainsk motstand?

Shakhtar Donetsk er som kjent Los Blancos sin første utfordring i denne sesongens Champions League. Laget har hatt stålkontroll på ukrainske lag i Madrid tidligere og har aldri tapt mot et ukrainsk lag på hjemmebane gjennom hele klubbens historie.

Gjennom tidende har Real Madrid møtt tre ulike ukrainske lag i europeiske konkurransen. Disse lagene er Dynamo Kiev, Shakhtar Donetsk og Chernomorets Odessa, selv om ukrainsk motstand ikke er hverdagskost for den spanske giganten står det respekt av å være ubeseiret på eget gress. Disse oppgjørene har endt med en statistikk som viser fem seire og to uavgjorte på eget gress.

Av de ukrainske lagene er Dynamo Kiev det laget som har tatt turen til Madrid flest ganger, dette har endt med fem seire og to uavgjorte i favør Los Blancos. Chernomorets Odessa besøkte Madrid i UEFA Cup 1985/86 (2-1), mens Shakhtar Donetsk fikk rundjuling på Santiago Bernabéu i gruppespillet i 2015/16 utgaven av Champions League.

Troppen:

Keepere: Courtois, Lunin og Altube.

Forsvarere: E. Militão, R. Varane, Nacho, Marcelo og F. Mendy.

Midtstoppere: Kroos, Modrić, Casemiro, Valverde og Isco.

Angrep: Benzema, Asensio, Lucas V., Jović, Vini Jr. og Rodrygo.

Zinedine Zidane må klare seg uten flere viktige spillere og tapet av Sergio Ramos vil uten tvil være en stor svekkelse. Det hjelper heller ikke at Eden Hazard, Carvajal, Odriozola og Martin Ødegaard er skadet og dermed ikke en del av troppen.

Tror du det blir seier mot Shakhtar?

Legg inn en kommentar