William Gromstads spesialer

Kampprogrammet fremover

Kveldens Champions League-åpning mot Shakhtar Donetsk innleder en travel måned med mange viktige kamper for Zidanes mannskap.

I dag begynner årets Champions League-sesong i den spanske hovedstaden. Shaktar Donetsk står på andre banehalvdel kl. 18:55 i kveld, noe som markerer starten på en periode med tett kampprogram og mange vanskelige kamper. Fra i dag (21. oktober) til 25. november skal Real Madrid spille åtte kamper i La Liga og Champions League. Shakhtar Donetsk, Barcelona, Borussia Mönchengladbach, Huesca, Inter Milan x2, Valencia, og Villareal skal alle forhåpentligvis beseires i løpet av en måneds tid.

På papiret skiller Barcelona og Inter seg ut som de største utfordringene, men med unntak av Huesca, kan ingen av disse lagene regnes som enkel motstand. Shakhtar ligger for øyeblikket på en tredjeplass i hjemlig liga, to poeng bak Dynamo Kiev, og har tidligere vært et vanskelig lag å møte på bortebane i Champions League. Heldigvis går dagens kamp på Estadio Alfredo di Stéfano, og Real Madrid er naturligvis store favoritter, selv om man ser hvor fort det straffer seg når Real ikke er fokuserte nok, slik som mot Cádiz. På lørdag spilles en av sesongens viktigste kamper når turen går til Barcelona og Lionel Messi skal stoppes. Her er det vanskelig å peke ut en åpenbar favoritt, ingen av lagene har imponert veldig i sesongstarten, og begge lagene tapte forrige seriekamp 1-0.

ØYEBLIKKET: Vinicius Jr sender Real Madrid i føringen hjemme mot Barcelona 1. mars 2020. Forhåpentligvis får vi se lignende bilder på lørdag.

Borussia Mönchengladbach er heller ingen enkel kamp, men tyskerne har hatt en noe skuffende sesongstart, med en seier, to uavgjort, og et tap. Både i denne kampen, og i kampene mot Valencia og Villareal får Real Madrid igjen favorittstempelet. I løpet av denne perioden skal det spilles to kamper mot Inter Milan, og dette blir nok den vanskeligste motstanderen, etter Barcelona. Den italienske storheten er, sammen med Real, forventet å ta seg videre til sluttspillet, og realistisk sett vil disse to kjempe om førsteplassen i gruppen. Etter mange skuffende år, er Inter tilbake i toppen av italiensk fotball, og har fått bygd opp et imponerende lag ledet av den fryktinngytende angrepsduoen med Lukaku og Martinez.

Etter seks kamper er ikke unnskyldningen om at det var en annerledes sesongoppkjøring lenger gyldig. Nå må samtlige spillere opp på et annet nivå enn det de har vist i kampene hittil. Benzema må begynne å score mål igjen, Kroos må vise at han kan være fokusert gjennom hele kampen, og Varane må vise at han klarer å spille uten Sergio Ramos på banen. Nå begynner alvoret, og det er på tide at spillerne viser tegn på hvordan Real Madrid skal gjenerobre Europa og forsvare tittelen som Spanias beste lag.

Legg inn en kommentar