William Gromstads spesialer

Er benken til Real Madrid god nok?

Det kan virke som om bredden i Real Madrids tropp ikke er like bra som den en gang var.

Noe av suksessfaktoren til Real Madrid under Zidane har vært hvordan franskmannen har tatt i bruk hele troppen, samtidig som han klarte å overtale de største stjernene til å innse at de nødvendigvis ikke måtte spille hver eneste kamp. Dette skapte harmoni i laget, og resulterte i mange trofeer. I åpningen av årets sesong har Zidane fortsatt med mye roteringer i laget, men det kan virke som om dette ikke vil bli like vellykket denne sesongen.

Realiteten er at «B-laget» til Real Madrid ikke er like bra som før, noe som kom tydelig frem i kampen mot Cádiz i helgen. Da Real stilte med Nacho, Lucas, Isco, og Marcelo, så man at laget var langt svakere enn det er når de antatt beste får starte. Selv om disse spillerne har bidratt med mye i klubben, kan det virke som om den vonde sannheten er at de ikke lenger er gode nok. I alle fall ikke gode nok til at Zidane kan slippe til såpass mange fra start.

Marcelo
AVGJØRENDE: Marcelo med en avgjørende takling på Lionel Messi i El Clásico, en kamp Real Madrid endte opp med å vinne hjemme på Santiago Bernabéu, for første gang på over fem år i LaLiga-sammenheng.

Det kan virke som de tre spanjolene er tilfredse med rollene sine i laget, der alle er bidragsytere, men sjelden fra start. Alle har nok hatt muligheten til å finne seg andre klubber hvor de hadde hatt mer sentrale roller, men de har tydeligvis vært fornøyde i Madrid. Nå er situasjonen litt annerledes, siden de blir mindre og mindre involvert, og det er mye snakk om at de ikke holder nivået lenger. For Marcelo er situasjonen litt annerledes. Verdens beste venstreback i flere år begynner rett og slett å bli gammel, og det er helt naturlig at han må gi plass til yngre krefter. Zidane har vist at han vil bruke alle, men det forutsetter samtidig at alle holder et visst nivå, noe det blir spennende å se om Real Madrids benk gjør resten av denne sesongen.

Legg inn en kommentar