Nyheter

Før kampen: Real Sociedad (B)

I morgen skal omsider Real Madrid sparke i gang LaLiga-sesongen. For den regjerende ligamesteren venter Real Sociedad på motsatt på banehalvdel, men Anoeta er aldri en enkel plass å plukke poeng.

Real Sociedad – Real Madrid
Anoeta Stadium, San Sebastián
La Liga– runde 1
Søndag 19. september, kl. 21:00
Strive TV

Forrige sesong vant Los Blancos begge oppgjørene mot La Real i La Liga, på hjemmebane ble det 3-1 seier og et sterkt comeback etter å ha havnet under 0-1 tidlig i kampen. Borteoppgjøret var av det spennende slaget og endte 1-2 til gjestene fra Madrid etter scoringer fra Sergio Ramos og Karim Benzema. I Copa del Rey derimot ble baskerne for sterke og rundspilte Real Madrid på Santiago Bernabéu etter en ellevill kamp av deres skandinaviske duo. Fantastisk spill og mål av Martin Ødegaard og Alexander Isak sørget for en imponerende 3-4 seier i cupen.

Motstanderen

Baskerne havnet på en meget solid sjetteplass forrige sesong, men tilhengerne er nok noe skuffet ettersom laget kjempet om fjerdeplassen store deler av sesongen. De har klart å beholde stammen i laget og har hentet en rutinert David Silva gratis fra Manchester City.  Martin Ødegaard har forlatt Anoeta og fjorårets lånesoldat er nok den eneste som vil bli savnet av spillerne som har forlatt klubben. I pre-season har det ikke vært gode resultater for La Real og heller ikke imponerende spill, men prestasjoner i pre-season må alltid tas med en klype salt. Baskerne har tapt 2-0 mot Villarreal, spilt uavgjort mot Deportivo Alavés, vunnet mot Osasuna og spilt 1-1 mot Real Valladolid.

(Saken fortsetter under bildet)

ramos
SCORING: Sergio Ramos feirer Real Madrids første scoring mot Real Sociedad forrige sesong.

Zinedine Zidane kunne smile etter den siste testen i pre-season mot Getafe, resultatet ble en soleklar 6-0 seier mot byrivalen og målene kom fra Karim Benzema (4), Sergio Ramos (1) og unggutten Sergio Arribas (1). De hvite fra Madrid kunne gå med hodet hevet fra Estadio Alfredo Di Stéfano og med selvtilliten i behold før søndagens serieåpning mot Real Sociedad.

Troppen:
Målvakter:
Courtois, Lunin, Altube.
Forsvarsspillere: Carvajal, Ramos, Varane, Nacho, Marcelo, Odriozola, Mendy.
Midtbanespillere: Kroos, Modric, Casemiro, Valverde, Odegaard, Marvin, Arribas.
Angripere: Benzema, Mayoral, Jović, Vinicius Jr., Rodrygo.

Real Madrid må klare seg uten Eden Hazard, Éder Militão, Isco, Lucas Vázquez, Gareth Bale og Mariano til det potensielt krevende borteoppgjøret. Real Sociedad mangler Willian Jose, Zubimendi, Zaldua og tidligere Real Madrid-spiller Asier Illarramendi.

Det har hittil vært usikkert om Martin Ødegaard skulle bli klar til første serierunde mot sin gamleklubb, dette grunnet en kneskade han pådro seg i forrige sesong. Han har blitt tildelt et eget treningsregime, men har de siste øktene trent sammen med laget og skal etter det man tolker være klar og skadefri.

Zinedine Zidane møtte pressen i forkant av Real Madrids første serierunde i LaLiga i 20/21-sesongen. I det han fikk spørsmål om Martin Ødegaard om hvorvidt han blir klar, svarte han følgende;

– Han har hatt litt problemer, men jeg tror Martin er godt forberedt. Han er en kvalitetsspiller og han er en del av laget. En spiller som kan tilføre noe til dette laget, en spiller som kan bli viktig for oss.

Mulig lagoppstilling: Courtois, Carvajal, Varane, Ramos, Mendy, Modric, Casemiro, Kroos, Valverde, Vinicius Jr, Benzema

Tror du det blir seier i serieåpningen?

Legg inn en kommentar