Nyheter

Før kampen: Mallorca (H)

Real Madrid har virkelig funnet flytsonen og ønsker nok å gjøre tre på rad til fire, Mallorca på sin side har fortsatt den svake formen også etter avbrekket
  • Real Madrid – Mallorca 
  • 24.06.2020, Estadio Alfredo Di Stéfano
  • TV2 Sport Premium/Strive 

Etter tre strake seire har Real Madrid omsider kjempet seg tilbake til toppen av tabellen, og for første gang på åresvis nyter klubben godt av å ha erkerival Barcelona på innbyrdes oppgjør. Første stikk i gullkampen er virkelig tatt, men nå gjelder det å holde koken. Tidligere denne sesongen har vi sett Real Madrid slite med å stikke fra sin bitre fiende når anledningen har bydd seg, og en viss frykt har nok bredt seg for at det skal gjenta seg flere ganger. I alle fall med hele åtte kamper igjen.

På motsatt banehalvdel står riktignok Mallorca, et nyopprykket lag som har slitt stort store deler av sesongen. Øylaget er det nærmest du kommer en kasteball i La Liga denne sesongen med sine 50 innslupne mål så langt denne sesongen, sannsynligvis må nok Manolo Reina plukke nye baller ut av nettet onsdagskveld.

Hvor mye tørr Zidane å rullere? 

Laget har i likhet med resten av fotball-Spania vært utsatt for et hardkjør, hvor det har vært kampen hver tredje dag. I motsetning til flere av de andre lagene, så har Real Madrid en stor og jevn tropp som virkelig kan komme til nytte denne sesonginnspurten.

Tidligere i dag ble det bekreftet at Sergio Ramos er med i troppen til tross for en mindre smell han pådro seg mot Real Sociedad, men han blir nok trolig hvilt allikevel. Ramos har de siste kampene flere ganger blitt observert med is på kneet sitt, og det er mye som tyder på belastning. Antageligvis er det ikke bare kapteinen som kanskje kunne hatt godt av et lite pust i bakken. Kampen mot de tilreisende fra ferieøya ute i middelhavet burde være den ideelle anledning for en rullering. Casemiro er en annen som får seg en etterlengtet pust i bakken etter at pådro seg sitt tiende gule kort i kampen mot Real Sociedad. Det store spørsmålet er hvor mye Zinedine Zidane faktisk tør å rullere ytterligere med tanke på fraværet av Casemiro, spesielt med tanke på hva som skjedde i det motsatte oppgjøret mot Mallorca hvor Real Madrid måtte reise slukøret hjem til den spanske hovedstaden.

Kubomania 

Real Madrids utlånte japanske juvel ble før denne sesongen noe overraskende lånt ut til nettopp Mallorca. Overraskende med tanke på at det var et lag som ble spådd å kjempe med nebb og klør før sesongen, men antageligvis har nok unggutten virkelig fått kjent på profftilværelsen det siste året. Prestasjonene har vært jevnt over middels gode, hvor han tidvis også har vært blant lagets beste spillere denne sesongen. Tre scoringer og to målgivende pasninger for et lag i bunnsjiktet vitner i alle fall om at japaneren kan bidra konstruktivt, faktisk er han med sine fem målpoeng totalt vært delaktig i en sjettedel av lagets mål denne sesongen.

En som har bidratt langt mer er Ante Budimir, som faktisk har scoret en tredjedel av Mallorcas mål denne sesongen. Den høyreiste kroatiske spissen har vist denne sesongen at han holder et svært høyt nivå inne, og han er nok en spiller som kan skape trøbbel for Real Madrid-forsvaret. Han kan i alle fall være kapabel til å finne veien til nettmaskene i et Real Madrid-forsvar uten Ramos tilstede.

Mulig lagoppstilling: Courtois, Mendy, Varane, Militão, Marcelo, Valverde,  Modrić, Isco, Hazard, Vinícius, Benzema 

Legg inn en kommentar