Nyheter

Før kampen: Espanyol (B)

Real Madrid står med fire strake seire etter at de slo Mallorca og Kubo komfortabelt med 2-0 hjemme på Estadio Alfredo Di Stéfano, i morgen på et tomt Estadi Cornellà-El Prat står et annet nedrykkstruet lag for tur.

I løpet av de siste ukene har vi sett midtstopper Sergio Ramos score på frispark og bli spilt alene gjennom på åpent mål, ikke nok med det, vi har også fått gleden av å se en iskald avslutning av Vinícius Júnior. Gjennom disse høyst spesielle ukene har vi også sett lag som Eibar, Valencia, Real Sociedad og Mallorca blitt slått svært komfortabelt. Det meste tyder på at Real Madrid-toget er i fin rute mot ligagull nummer 34.

Laget som nå skal prøve å sette en stopper for lyntoget fra Madrid er Espanyol, erkerival FC Barcelonas katalanske motstykke. I spissen står det en tidligere spiller, som har ambisjoner om å skyte de blåhvite fra Barcelona til ny La Liga-kontrakt. Raúl de Tomás som for knapt ett år siden ble solgt til den portugisiske storklubben Benfica, men som det siste halvåret er blitt solgt tilbake til Spania for å berge Espanyol. Gitt historien, så ville få blitt overrasket dersom den spanskfødte spissen med de karibiske anene skulle gjøre mål mot gammelklubben. Han ville blitt langt fra den første denne sesongen.

Fryd og gammen 

I utgangspunktet er det bare fryd og gammen i Real Madrid-troppen om dagen, selv om det har vært litt negative overskrifter i form av et potensielt salg av Achraf Hakmi til Inter. Det er riktignok ikke noe som kommer til å påvirke noen av spillerne i negativt fortegn foran denne kampen, og kanskje er det noe som kan være en boost for aspirerende klubbkaptein Dani Carvajal. En annen det har stormet litt rundt er James Rodriguez, som har uttrykt sin misnøye med den manglende spilletiden denne sesongen. Om det er riktig måte å overbevise Zinedine Zidane på får vi se i løpet av de neste ukene.

Ellers er det meste bare fryd og gammen. Gareth Bale har for første gang på veldig lenge spilt en OK fotballkamp, samtidig som Eden Hazard fortsetter den gode formen. En annen som virkelig har vært i fyr og flamme de to siste kampene er det brasilianske stjerneskuddet Vinícius Júnior hvor han herjet med både Real Sociedad og nå senest Mallorca. I det den kollektive fotballverdenen gikk inn i karantene gikk det rapporter om at brassen hadde gått til anskaffelse av eget treningsstudio hjemme, i tillegg til en personlig kokk. Ikke et regime ulikt det Cristiano Ronaldo har hatt store deler av karrieren. Investeringen ser i hvert fall ut til å gi avkastninger, for brassen har om mulig sett bedre ut enn noen gang den siste tiden.

Akterutseilt 

Espanyol har denne sesongen sett akterutseilt ut. I alle fall hva angår fornyet La Liga-kontrakt, selv om laget tidvis har vist prov på et par siste krampetrekninger. I skrivende stund er kvalik det beste laget fra Katalonia kan håpe på, for avstanden opp til Eibar på 17. burde være for stor til å innhentes med kun sju kamper igjen. I hvert fall ikke med tanke på at et Real Madrid-lag i kjempeform er neste motstander.

På papiret, og før sesongen så skulle Espanyol på langt nær være noen nedrykkskandidat. Men med Europa-spill, og en tidlig dårlig start i serien så er denne sesongen blitt beinhard for de blåhvite. Wu Lei, Jonathan Calleri og Matias Vargas som skulle være lagets offensive arsenal har kun i små doser vist hva som bor i de. Tidligere Real Madrid-spiller Raúl de Tomás ble hentet inn i januar i håp om å være klubbens messias, men det meste tyder på at selv ikke guddommelige prestasjoner av spilleren med RdT på drakten kommer til å være nok til å berge kontrakt, i alle fall ikke uten kvalik.

Legg inn en kommentar