Nyheter

Før kampen: Eibar (H)

Det er ikke hver dag en kamp mot miniputten Eibar er historisk for Real Madrid sin del, men morgendagens affære på Estadio Alfredo Di Stéfano blir på alle måter historisk og unik av flere årsaker.

Gjennom de tre siste månedene har fotballen blitt tatt i fra oss, og sakte, men sikkert kommer den tilbake igjen. For Spanias del startet på torsdag med Sevilla-derbyet. Riktignok i et litt annet format enn det vi har vært vant med. Uansett, etter tre lange måneder er nok veldig mange overmodne for at fotballen igjen ruller på skjermen og fjerner hverdagens bekymringer i to ganger førtifem.

For Real Madrids del så kan avbrekket fort ha vært en velsignelse i forkledning. Rett før virusutbruddet var laget inne i en særdeles tøff periode, hvor kampene mot de store kanonene kom tette som hagl. Det var opptur i El Clasico, hvor erkefiende Barcelona ble beseiret med 2-0. I Champions League ble det derimot kilevink mot Manchester City, som vasket gulvet med Real Madrid på Santiago Bernabéu de siste førtifem minuttene av 8-dels finalen første kamp. Den aller siste kampen før verdens totale lockdown var mot Real Betis, det var ei heller noen positiv opplevelse. Et forsmedelig tap på Benito Villamarín, riktignok en tøff bortekamp på papiret. I tillegg til et par ubehagelige tap, så hadde klubben kanskje sin største stjerne etter Kaptein Sergio Ramos på skadelisten.

Comeback etter comeback 

Det er ikke bare årets spiller i Premier League fra 2014/2015-sesongen som er meldt kampklar, men også Marco Asensio. Mallorca-guttens tilbakekomst gjør at Zinedine Zidane har enda en spiller han må ha med i planene, i det som allerede er en evinnelig lang rekke av offensive spillere. Det som blir Asensios forse er at Real Madrid har slitt enormt offensivt denne sesongen, og akkurat det er nok noe som plager Zidane.

Det at Hazard og Benzema skal starte kampen mot Eibar virker rimelig innlysende, og det store spørsmålstegnet blir fort hvem som tar høyrevingen. En posisjon, som denne sesongen har vært betent. Gareth Bale har spilt dårlig stort sett hele sesongen, og det har ei heller hjulpet på at han har klart å gjort seg enda mer upopulær hos fansen i løpet av høsten. Likevel, så er waliseren et mulig valg fra start. Et annet alternativ er Vinícius Júnior, den unge brassen som omsider virkelig var på gang rett før verden stengte. Asensio er selvfølgelig også en mulighet, men det spørs hvilken tilstand han er i – en annen fordel han har er at svært få er i kampform.

ZIdane har de fleste av sine viktigste spillere tilgjengelig før comeback-kampen, som skal spilles på Estadio Alfredo Di Stéfano på grunn av renoveringen som foregår på Santiago Bernabéu. Likevel, noen skader er det nærmest bestandig. Nacho Fernández, Mariano Díaz og Luka Jović er ikke tilgjengelig.

De tilreisende 

De tilreisende fra det lille tettstedet i Baskerland var før Covid-19 situasjonen ikke i spesielt god form, og for første gang på en årrekke har det tidvis sett ut som at Askepott-eventyret omsider nærmer seg en slutt. Etter å ha overprestert så til de grader ut i fra resurser gjennom flere sesonger, så har de falt nedover på tabellen i sesongens andre halvdel. Kun en seier på de fire siste kampene.

Et annet aspekt ved det heler er at laget fikk trent veldig dårlig store deler av lockdownen, og i følge rapportene er det kun Sergi Enrich som kom tilbake i akseptabel form i mai. Enrich som er Eibars best betalte spiller var også den eneste med tilgang på stort nok uteområde under isolasjonen Dette er utfordringer, og et aspekt som ikke er gjeldende for Real Madrid. Hvor stor betydning denne faktoren har får vi svaret på imorgen kveld, men de fleste ville nok blitt overrasket dersom det hadde slått positivt ut for de besøkende fra Baskerland.

Mulig lagoppstilling: Courtois, Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo, Casemiro, Kroos, Modrić, Asensio, Benzema, Hazard

 

Legg inn en kommentar