Nyheter

Før kampen: Deportivo Alaves (H)

Barcelona holdt på å tape nok et poeng i gårsdagens batalje mot bynabo Espanyol, men Real Madrid fikk ingen hjelp fra nedrykkstruede Espanyol og må nok belage seg på å gjøre jobben selv hjemme på Deportivo Alaves.

Etter forholdene, så er det lenge siden forrige Real Madrid kamp. Den siste ukens snakkiser rundt klubben har vært Eden Hazards evinnelige skadeproblemer, som virker ingen enda ha. I tillegg så har Luka Jovic pådratt seg et negativ søkelys fra media, nok en gang. Denne gangen har den serbiske spissen pådratt seg en Korona-karantene, etter at han fikk besøk flydd inn fra Balkan som i ettertid fikk påvist smitten. I følge rapportene, så var ikke klubben informert om besøket på forhånd.

Morgendagens motstander Deportivo Alaves står med hele fem strake tap, og tiden post-korona har på langt nær vært snill med klubben fra Baskerlands hovedstad Vitoria-Gasteiz. På grunn av de siste måneders form, så har Alaves rotet seg ned i nedrykkssumpen. Noe som gjør at kampen for deres del er minst like viktig som den er for Real Madrid.

Eden Hazard har mye å bevise, så fremst han spiller

Drømmeovergangen til den belgiske landslagskapteinen gikk i oppfyllelse sist sommer, når han endelig fikk muligheten til å sette penn på papir og signere for Real Madrid. En klubb som etter sigende skal ha vært Hazards favorittklubb fra barndommen. På toppen av det hele skulle han få muligheten til å spille under sin tidligere favorittspiller, nemlig Zinedine Zidane. Zidane på sin side hadde sett seg ut Hazard allerede tilbake i 2011, når belgieren spilte for Lille og Zidane fungerte som en slags scout for klubben. Med andre ord skulle dette bli en overgang «matchmade in made in heaven».

Dessverre for Real Madrid, og dessverre for Hazard kan det seneste året best beskrives som en berg og dalbane. Bunnene har vært lav, og toppene høye. Hazard har svingt i prestasjonene, og fysikken har ei heller vært den kreative vingens side denne sesongen. Før den særdeles viktige kampen mot Atheltic Bilbao sist helg, så dro Hazard på seg nok en liten skade som gjorde han utilgjengelig. Dersom Hazard skulle bli spilleklar til kampen mot Alaves imorgen, så vil nok medias søkelys nok en gang være rettet mot han. Belgieren blir på mange måter tvunget til å overkompensere på banen den neste tiden, og for alle vise at han har det som skal til for å lykkes i klubben. Tvilerne og skeptikerne er for øyeblikket rekordmange.

Med kniven på strupen, og på toppen av det hele uten sisteskansen

Alt som kan gå galt har gått galt for Alaves post-korona, og før morgendagens viktigste kamp ser det også ut til at laget må klare seg uten en av deres aller viktigste spillere. Den tidligere Real Madrid-spilleren Fernando Pacheco har vært baskernes foretrukne sisteskanse de siste fem sesongene, men har siden slutten av juni vært ute med en muskelskade. Hardt prøvede Alaves hadde nok trengt sin ellers solide sisteskanse før morgendagens møte med serieleder Real Madrid, i det som fort blir en travel kveld foran egen boks.

Lucas Perez og Joselu har vært blant få på dette Alaves-laget som har levert godkjent denne sesongen. Duoen på topp står med 21 mål seg i mellom i La Liga denne sesongen, og dersom det blir et nedrykk har de på mange måter gjort sitt. Den giftige duoen på topp er vel også det som kan stå i veien for nok en seier for Real Madrid, og et ytterligere steg nærmere seriegull. Joselu har i likhet med skadde Pacheco fortid i Real Madrid, noe som igjen gjør han til en særdeles het scoringskandidat før kampen.

Legg inn en kommentar