Nyheter

Før kampen: Athletic Club (B)

Siden sesongen har ble sparket igang, så har vi blitt utsatt for tabloide vinklinger av de fleste mediehusene som følger klubben tett om at sesongens viktigste kamp er rett rundt hjørnet, eller at klubben går inn i skjebneuke - omsider så er i alle fall sesongens viktigste kamp like om hjørnet.
  • Athletic Club – Real Madrid 
  • San Mamés, 4. juli – 14:00
  • LaLiga Santander, runde 34
  • TV2 Sport/Strive 

Med bare fem kamper igjen av sesongen og en relativt komfortabel tabelledelse, så står Real Madrid nå foran et siste hinder. I alle fall hva angår vanskelighetsgrad. Athletic Club på sin side, er i likhet med Real Madrid avhenging av å ha med seg poeng i denne potensielle thrilleren av en fotballkamp. Skulle Gaizka Garitano og hans menn tape kampen, så kan de se langt unna Europa neste sesong.

Real Madrid er hele fire poeng foran Barcelona før denne runden sparkes i gang, og med nok en seier vil Zinedine Zidane være godt på vei mot sitt andre seriemesterskap som trener for klubben. Historisk sett er Athletic Club en vanskelig motstander, spesielt på bortebane. Denne gangen vil noe av skremselsfaktoren falle bort med tanke på at et heltent hjemmepublikum ikke vil ha anledning til å møte opp, ingen potensiell baskisk heksegryte er i alle fall fordel Real Madrid.

Mr.X har gjort høyrekanten til sin

Real Madrid har slitt med å finne ut hvem som er den foretrukne spilleren på høyrekanten. Den som hyppigst har frekventert i den tredje angrepsposisjonen, eller det som er den offensive posisjonen med utgang til høyre er Isco. Uten at spanjolen i det store og hele ligner på noen tradisjonell krittslikker, på tross av tidvis gode prestasjoner har ikke Isco sementert sin posisjon som en bankers på laget. Det har ei heller Rodrygo Goes, Lucas Vázquez, Vinícius Júnior, Gareth Bale, James Rodiguez eller Brahim Diaz. Hvem som tar jobben imorgen mot løvene fra Bilbao er med andre ord langt fra sikkert, og på mange måter er dette Zidanes mulighet til å overraske.

asensio

Tidvis denne sesongen så har Real Madrid slitt enormt med å bryte ned godt defensivt organiserte motstandere, noe som har ført ti at laget har tapt poeng i hele 11 kamper så langt denne sesongen. Det siste tiåret tatt i betraktning, et relativt høyt tall. Noe av årsaken til poengtapene er at Karim Benzema store deler av sesongen har vært eneste angriper som har vært tørr bak ørene, i tillegg til Lucas som knapt kan regnes som en offensiv spiller i Real Madrid-format. Eden Hazard og Marco Asensio har vært ute store deler av sesongen, og i de periodene Hazard har vært tilgjengelig har naturligvis laget scoret mye mer. En annen som kan finne åpninger og trenge gjennom motstandere som ligger lavt er Asensio, som har kommet gradvis tilbake i løpet av de siste kampene etter den forferdelige skaden han pådro seg under fjorårets oppkjøring. Så langt har ikke Mallorca-gutten fått en eneste kamp i fra start, men kanskje er kampen imorgen mot Bilbao den riktige anledningen. Athletic Club, nok en motstander som kommer til å ligge lavt og forsvare seg over to blokker.

Teften av sene midtukekamper med kontinentalt preg

Garitano og Athletic Club kommer i fra to strake seire, samtidig som laget har vunnet tre av de siste fire kampene. I tillegg så har erkefienden Real Sociedad slitt enormt post-korona, og kun tatt tre poeng. Dette har gjort at de rødhvite bra Baskerland igjen har fått teften Europa. Riktignok må de ha med seg poeng imorgen, om de enda skal holde liv i drømmen om Europa.

Tidligere Atlético Madrid spiller Raúl García har vært Athletic Clubs go to man denne sesongen, og 33-åringen fra Pamplona har notert seg for hele 13 nettkjenninger denne sesongen. I tillegg til en god sesong hva angår mål, så har også Raúl García notert seg for hele 9 gule kort fra sin spissposisjon. Det er med andre ord lite som tyder på at den tidligere Diego Simeone-yndlingen har bedret oppførselen sin de seneste årene, så imorgen kommer Sergio Ramos til å få en formidabel kamp. Hvem som ender opp med flest blåmerker ved kampslutt kan fort bli avgjørende for utfallet av kampen.

Potensiell startoppstilling(er)

Real Madrid : Courtois, Carvajal, Militao, Ramos, Marcelo, Casemiro, Kroos, Valverde, Asensio, Benzema, Hazard

Athletic Club: Simon, Capa, Alvarez, Martinez, Yuri, Dani Garcia, Unai Lopez, Oihan Sancet, Inaki Williams, Raul Garcia, Iker Muniain

Hvordan tror du kampen ender?

1 comment

  1. Hvis lagoppstillingen skulle være korrekt så tror jeg det skal være nok til å bryte ned et kompakt Athletic lag.

Legg inn en kommentar