William Gromstads spesialer

Femte gule til Carvajal

I kampen mot Celta Vigo  fikk Dani Carvajal sitt femte gule kort for sesongen, og må dermed stå over neste kamp. Det gule kortet fikk han fordi han brukte for lang tid av banen da han ble byttet ut, og det var nok ikke helt utenkelig at det var akkurat det spilleren selv ønsket. I neste kamp reiser nemlig Real Madrid til Pamplona for å møte Osasuna, som for øyeblikket ligger på 19. plass i La Liga. Klubben har kun tatt ett poeng på de fem siste kampene, og rekken kan forverres ytterligere når Real Sociedad står på andre banehalvdel senere i dag (søndag).

FEM GULE: Dani Carvajal fikk sitt femte gule kort i løpet av ti kamper.

Dani Carvajal er uten tvil den beste høyrebacken i Real Madrid, men han er en spiller som får mye kort. I løpet av karrieren har han fått gult kort 129 ganger, men kun blitt utvist tre ganger, i løpet av sine 394 kamper. I går ble han byttet ut på grunn av en liten kjenning, så det kan ha vært lurt at han sikret seg karantene i neste kamp. Motstanderen bør ikke by på så store utfordringer, og når Real Madrid for en gangs skyld har nesten en uke mellom to kamper, er det en ypperlig mulighet til å kunne ta en potensiell skade på alvor, uten å miste mer enn én kamp.

Utgangspunktet før sesongen var at Real Madrid hadde to spillere som kunne vikariere for Carvajal, nemlig Odriozola og Nacho. Dette har endret seg etter at skadetrøbbel gjorde at Lucas Vazquez fikk sjansen til å vise seg i ny posisjon, noe han overraskende nok løste på glimrende vis. Zidane har dermed nesten et luksusproblem før kampen mot Osasuna; nemlig hvem som skal spille høyreback. Gitt at Ramos er tilbake, vil Nacho, Vazquez, og Odriozola være aktuelle.

MÅ GRIPE SJANSEN: hvis Alvaro Odriozola får muligheten på høyreback mot Osasuna, må han vise Zidane at han har noe å gjøre i Real Madrid.

Odriozola har sluppet lite til etter at han kom tilbake fra Bayern, og hvis han ikke får muligheten nå, er det vanskelig å se når han skal få den. Vazquez har vært av de beste offensivt, så Zidane mister et viktig angrepsvåpen ved å flytte han lenger bak i banen. Nacho gjør stort sett sakene sine bra, uansett hvor i forsvaret han spiller, men han er ikke like offensiv som de to konkurrentene. Personlig håper jeg Odriozola blir valgt, fordi han må få spille kamper som dette hvis det skal være noe poeng i å ha han i klubben, og det hadde vært spennende å se samspillet med Lucas Vazquez offensivt.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.