Nyheter

Fem Real Madrid-spillere på eksklusiv talentliste

Tre spillere i dagens tropp og to utlånte kom med på EPSNs liste over verdens beste fotballspillere som er 21 år eller yngre.

Norske Tor Kristian Karlsen har for ESPN utført den krevende jobben med å kåre de beste unge spillerne i verden. Karlsen har en fortid som speider for blant annet Monaco, Zenit og Watford.

På listen som består av 36 spillere er fem Real Madrid-spillere kommet med. Karlsen har bare rangert de ti beste, så de gjenstående 26 er bare listet opp alfabetisk. To spillere som er del av dagens Real Madrid-tropp har klart å havne blant de ti beste.

Under her kommer navn, plassering og Karlsens begrunnelser.

Utenfor topp 10:

Achraf Hakimi (utlånt til Borussia Dortmund):

Den utlånte vingbacken kommer ikke overraskende med på lista til Karlsen. Nordmannen skriver at styrkene hans er hans lynraske offensive løp, timing og besluttsomhet. Karlsen mener det er få mer produktive høyrebacker enn Achraf i europeisk fotball.

Achraf Hakimi
TALENTFULL: Achraf Hakimi fra 2017/18-sesongen da han var en del av Real Madrid-troppen.

Har etablert seg som en de mest interessante spillerne i sin posisjon, og flere klubber følger visstnok nøye med på marokkaneren. Svakhetene til Hakimi mener Karlsen er at han gir fra seg mye rom defensivt når han sprinter fremover i banen, som kan gi problemer bakover.

Martin Ødegaard (utlånt til Real Sociedad):

Gutten fra Drammen får skryt av Karlsen for sine silketouch, den høye fotballintelligensen, den fabelaktige venstrefoten, evnen til å vekte en nydelig gjennombruddspasning og de elegante vendingene.

Martin Ødegaard
TIDENES YNGSTE: I mai 2015 ble Martin Ødegaard tidenes yngste spiller til å spille for Real Madrid, i en alder av 16 år og 157 dager.

Karlsen mener Ødegaard denne sesongen også har lagt til flere verktøy i verktøykassa; jevnere toppnivå, sluttprodukt foran mål og modenhet. For å klare seg i Madrid mener Karlsen at Ødegaard må få enda mer tilstedeværelse på banen og få ned antall feil.

Rodrygo:

Hvis listen kun skulle tatt for seg naturlig talent og potensial, ville Rodrygo vært nærmere en topplassering, mener Karlsen. Har vist glimt at briljans denne sesongen, men Real Madrid-karrieren har ennå ikke tatt helt av.

SCORING I DEBUTEN: Rodrygo feirer etter at han scoret i debuten for Real Madrid mot Osasuna hjemme på Santiago Bernbeu.

Fantastisk nærteknikk, driblinger og enorm fart mener Karlsen er Rodrygo sine beste egenskaper. Karlsen trekker frem det at brasilianeren ble sendt ned igjen til Castilla denne sesongen kan være et spørsmålstegn om treningsmoralen hans. Han mener også at Rodrygo må bygge mer muskler.

Innenfor topp 10:

9) Fede Valverde:

Uruguyaneren har entret Real Madris midtbane denne sesongen med tekniske egenskaper og gode pasninger, i tillegg til en enorm fart og en evne til å komme seg ut av trange rom og en giv som skaper trøbbel for motstanderne, forklarer Karlsen.

KANONSESONG: Fede Valverde har hatt en kanonsesong for Real Madrid denne sesongen, og har etablert seg i førsteelleveren til Los Blancos.

I tillegg til alt dette trekker Karlsen frem hans holdninger på banen, og eksemplifiserer med den brutale, men nødvendige taklingen på Morata i den spanske supercupen, som gir spillet hans en ekstra dimensjon. Det Valverde må jobbe med er bedre beslutninger på banen, og at hans ungdommelige entusiasme kan føre til dumdristige raid med ballen, der en erfaren spiller heller villet roet ned spillet, mener Karlsen.

4) Vinicius Junior:

Temposkiftene, balansen og raske bevegelser gjør Vinicius nesten umulig å lese og stoppe, og mange høyrebacker blir latterliggjort når de gir han for mye rom, skriver Tor Kristian Karlsen. Selv om Vinicius ikke er fast i elleveren til Los Blancos, har spilletiden hans økt og prestasjonen hans mot Barcelona viser at han kan takle hvilken som helst anledning.

EL CLASICO-MÅL: Vinicius Junior ble den store helten etter scoring i El Clasico hjemme på Santiago Bernabeu denne sesongen, og tilnærmet avgjort rivalkampen.

Karlsen mener også at Vinicius Junior har vist tegn til mer modenhet denne sesongen. Bedre valg ute på banen er fortsatt noe 19-åringen er nødt til å jobbe med, mener Karlsen.

Hele topp 10:

10) Joao Felix (Atletico Madrid), 9) Fede Valverde (Real Madrid), 8) Erling Braut Haaland (Borussia Dortmund), 7) Gianluigi Donnarumma (AC Milan), 6) Matthijs de Ligt (Juventus), 5) Kai Havertz (Bayer Leverkusen), 4) Vinicius Junior (Real Madrid), 3) Trent Alexander Arnold (Liverpool), 2) Jadon Sancho (Borussia Dortmund), 1) Kylian Mbappe (PSG).

Legg inn en kommentar