Shayan Jalilians spesialer

Åtte Real Madrid-spillere du har glemt

I verdens største klubb er det mange som har fått en sjanse til å prøve lykken, men kun de færreste har klart å skrive seg inn i historiebøkene til Real Madrid over en lengre periode. Det kreves noe spesielt for å lykkes i en så stor klubb, og for de fleste lar det seg ikke gjøre. I denne artikkelen skal vi se på åtte Real Madrid-spillere du kanskje har glemt som faktisk har spilt for klubben.

Marcos Alonso – Chelsea – Spilte en kamp for Real Madrid i 2009/2010-sesongen

Den spanske venstrebacken står med tre kamper på landslaget, men har likevel hatt en innholdsrik og flott karriere han kan være stolt over. Han spilte flere sesonger i Fiorentina, før han tok steget til Chelsea i Premier League. Der har han de fire siste sesongene vært regnet som en av de beste offensive backene, og har notert seg for 22 mål og 17 assist på 140 kamper.

Alonso har faktisk en fortid i Real Madrid, og står med 39 kamper for Real Madrid Castilla. Han fikk sin debut for Real Madrid 4.april 2010 i en kamp der han fikk spille i ett minutt mot Racing Santander, før han noen måneder siden reiste til Bolton i England for å få fart på karrieren sin.

Pablo Sarabia – Paris Saint-Germain – Spilte en kamp for Real Madrid i 2010/2011-sesongen

Midtbanespilleren er et kjent navn for de som følger LaLiga tett, og huskes best fra de tre sesongene han hadde i Sevilla, før han i forkant av inneværende sesong signerte for de franske gigantene, PSG. Forrige sesong var Sarabia en av de beste spillerne i LaLiga og noterte seg for 13 mål og 13 målgivende pasninger på 33 kamper. I PSG-trøyen står han enn så lenge med 36 kamper.

Spanjolen er en av mange spillere som har en fortid i klubbens akademi, og har spilt 16 kamper for Real Madrid Castilla. Han fikk sin debut for A-laget 8.desember 2010, der han spilte 18 minutter i 4-0-seieren mot Auxerre i Champions League. Han fikk ingen flere sjanser i Los Blancos-trøyen, og tok den korte turen til Getafe sesongen etter for å prøve seg på jevnlig basis i LaLiga.

Juanfran – São Paulo – Spilte elleve kamper for Real Madrid mellom 2003 – 2005

Artikkelen heter riktig nok «åtte Real Madrid-spillere du har glemt», men ingen glemmer Juanfran. Mannen med 355 kamper for Atlético Madrid som bommet på straffespark i Champions League-finalen mot Real Madrid i 2016, noe som gjorde at de hvite fra Madrid vant Champions League for ellevte gang. Etter kampen florerte det tidligere bilder av Juanfran i Real Madrid-drakten.

Juanfrans første klubb som profesjonell spiller var nemlig Real Madrid. I 2003/2004-sesongen spilte han fem kamper for Real Madrid i serien, og tre i Copa del Rey. Sesongen etter ble det mindre spilletid når han fikk en kamp i serien og to i Copa del Rey, før han sommeren 2005 reiste videre til katalonia og Espanyol.

Fabinho – Liverpool – Spilte en kamp for Real Madrid i 2012/2013-sesongen

Fabinho regnes i dag som en av de beste defensive midtbanespillerne i verden, og vant forrige sesong Champions League med Liverpool, og kommer etter all sannsynlighet også til å vinne Premier League denne sesongen. Han har i tillegg fått ni kamper for det brasilianske landslaget, og det er kun en spiller som har sørget for at det ikke har blitt flere kamper på Fabinho, og det er Casemiro.

Fabinho har spilt 30 kamper for Real Madrid Castilla, og det var få som trodde han skulle bli så god som han er i dag på den tiden. 26-åringen fikk sin Real Madrid-debut 8.mai 2013 når han kom inn som innbytter for Fabio Coentrao i 6-2-seieren mot Malaga. Han noterte seg faktisk for en målgivende pasning i den kampen. Sesongen etter ble han solgt til Monaco.

Samuel Eto’o – Lagt opp – Spilte syv kamper for Real Madrid mellom 1998 – 2000

Samuel Eto’o er en av fotballens store legender og huskes best for tiden sin i Barcelona der han var en av verdens beste angrepsspillere. Han leverte 130 mål og 40 målgivende pasninger på 199 kamper for katalanerne de fem sesongene han var i klubben. Han har også hatt fine opphold i Mallorca og Inter.

Den kamerunske storscoreren har også fått syv kamper for Real Madrid, men det var helt i starten av hans karriere. På den tiden hadde Real Madrid Raúl og Morientes som herjet, noe som gjorde at veien til fast spill i laget ble lang. Det var også få som den dag trodde han ville få en så stor karriere som han fikk. The one that got away for Real Madrids del, selv om Raúl leverte varene alltid.

Emmanuel Adebayor – Olimpia Asunción – Spilte 22 kamper for Real Madrid i 2010/2011-sesongen

Adebayor har hatt en innholdsrik karriere, og selv om han aldri har vært regnet som en av de beste, har han også visst hvor målet står. Mannen som ikke vet så mye om lojaliteten i England har spilt 45 kamper for Manchester City, 113 kamper for Tottenham og 142 kamper for Arsenal. De siste sesongene har han gjort seg bemerket for ting som handler om alt annet enn fotball.

Det var likevel et tidspunkt der spissen fra Togo ble hentet inn på lån til Real Madrid under ledelse av Jose Mourinho. I 2010/2011 var han klubbens reservespiss, og fikk en god del spilletid. Han noterte seg for fem mål på 14 kamper i LaLiga, to på seks kamper i Champions League og et på to kamper i Copa del Rey, en turnering han forøvrig vant med Real Madrid.

Willian José – Real Sociedad – Spilte en kamp for Real Madrid i 2013/2014-sesongen

28-åringen har gjort seg bemerket i Spanias øverste divisjon ved å levere varene for Real Sociedad. Brasilianeren er lagkamerat med Martin Ødegaard i La Real, en klubb han har spilt 138 kamper for. Det har vært en del interesse fra Premier League rundt spissen, men det ble ingen overgang til Tottenham som var mest linka til brassen.

Willian José har spilt 16 kamper for Real Madrid Castilla, og fikk 11.mai 2014 sin debut for Real Madrid under Carlo Ancelotti i en bortekamp mot Celta Vigo som Real Madrid tapte 2-0 mot Celta Vigo. Sesongen etter dro han til Real Zaragoza, og spilte en sesong i Segunda før Las Palmas kjøpte han og ga han sjansen i LaLiga.

Dani Parejo – Valencia -Spilte fem kamper for Real Madrid i 2008/2009-sesongen

31-åringen har hatt en god karriere i LaLiga, og er en av seriens beste midtbanespillere. Parejo som er kaptein for Valencia har spilt hele 373 kamper for klubben, og har i tillegg til det notert seg for fire kamper på det spanske landslaget. Det har vært tider der han har vært svak og blitt kritisert, men de siste sesongene har han levert mer stabilt og er en av de store navnene i LaLiga.

Dani Parejo har også en fortid i Real Madrid, og spilte 34 kamper for Castilla. Han spilte fem kamper for Real Madrid i 2008/2009-sesongen, men fikk aldri noen flere sjanser, og ble sesongen etter sendt til Getafe. Han hadde nok aldri klart å lykkes på lang sikt i Real Madrid, men det er likevel flott å se hvilken fin karriere han har hatt i Valencia etter at han forlot klubben.

Legg inn en kommentar