Kamprapporter

Espanyol 1-3 Real Madrid: Spillervurderinger

Real Madrid fikk med seg alle tre poengene etter en sterk sliteseier på RCDE Stadium. Her kommer spillervurderinger fra 1-3-seieren over Espanyol.

Espanyol 1-3 Real Madrid
RCDE Stadium, Barcelona
LaLiga Santander, runde 3
Søndag 28. august, kl. 22:00

0-1 Vinícius Júnior (12) – Assist: Aurélien Tchouaméni
1-1 Joselu (43′)
1-2 Karim Benzema (88′) – Assist: Rodrygo Goes
1-3 Karim Benzema (90 +10) 

Sent søndag kveld var Real Madrid endelig i aksjon i LaLiga igjen etter å ha vunnet de to første kampene. Motstander var Espanyol på RCDE Stadium i Barcelona, hvor Real Madrid faktisk gikk på et av sine få ligatap forrige sesong. Et revansjesugent Real Madrid tok en sterk sliteseier som inneholdt det aller meste i søndagens siste LaLiga-kamp!

Real Madrid åpnet kampen godt og tok tidlig kontroll over oppgjøret. Det tok ikke mange minutter før Aurélien Tchouaméni fant Vinícius Jr. med en flott pasning, og brasilianeren var selvsagt iskald med Lecomte. Dermed var 0-1 til Real Madrid et faktum før det var spilt et kvarter. Like før pause slo hjemmelaget derimot tilbake. Joselu var sterk i duellen med Militão i Real Madrids sekstenmeter, og til tross for iherdige forsøk av Courtois, endte ballen til slutt i mål. Dermed sto det 1-1 til pause i Barcelona, til tross for Real Madrid-dominans, og det var nok mange som begynte å tenke tilbake til tilsvarende oppgjør forrige sesong.

Saken fortsetter under bildet

ISKALD: Vini Jr. var iskald da han fikk sjansen til å overliste Lecomte tidlig i første omgang. Tchouaméni leverte en strålende assist.

Også i andre omgang slet gjestene fra Madrid med å skape de store sjansene. Camavinga og Rodrygo ble byttet inn etter en time spilt og tilførte ny energi til laget, noe som førte til flere gode overgangsmuligheter for Real Madrid. Det så likevel lenge ut som at poengpotten skulle deles mellom lagene. Karim Benzema var ikke enig i dette, og noen minutter før slutt dukket franskmannen opp på bakerste stolpe og fullførte et flott Rodrygo-innlegg med den forløsende 1-2-scoringen. Godt ut i overtiden fikk Espanyol-keeper Lecomte rødt kort, noe som betydde at hjemmelaget måtte sette en utespiller i mål. Benzema utnyttet situasjonen til det fulle på det påfølgende frisparket og økte til 1-3. Dermed fikk Real Madrid med seg alle tre poengene hjem til hovedstaden etter en sterk prestasjon!

Spillervurderinger:

Thibaut Courtois (6): Verdens beste keeper! Uten Courtois i buret er det langt ifra sikkert at Real Madrid hadde kommet unna dette med et resultat. Det er ikke ofte han ble testet i løpet av kampen, men han var leverte virkelig da det gjaldt som mest. Belgieren hadde to-tre matchvinnerredninger, og han var rett og slett uheldig med at en god redning til slutt landet i beina til Joselu på 1-1-scoringen. I tillegg hadde han et par fine igangsetninger som bidro til gode overgangsmuligheter. En solid kamp av Courtois!

Lucas Vázquez (5): Lucas var tilbake i startelleveren til kveldens kamp mot gamleklubben Espanyol. Det ble en kamp på det jevne fra Lucas, som svært sjeldent ble utfordret på sin side av Espanyol-kanten Puado. De få gangene han ble satt på prøve klarte han seg brukbart, men slet litt med farten til den spanske venstrekanten. Han var ikke like mye involvert fremover i banen som det vi er vant til, men han leverer likevel en solid kamp med ballen i beina. 95% pasningstreffsikkerhet er, sammen med Tchouaméni og Rüdiger, det høyeste av spillerne som spilte mer enn en time.

Éder Militão (5): Det har vært mye rotasjoner i forsvaret til Real Madrid så langt denne sesongen, men i kveldens kamp fikk vi endelig se stopperparet Militão-Rüdiger i aksjon i LaLiga. I store deler av kampen hadde de god kontroll, og Militão gjorde ingen dårlig figur. Det er likevel vanskelig å komme unna at Joselu fikk det litt for lett på 1-1-scoringen, selv om Militão også hadde litt uflaks med returen i den situasjonen. Brasilianseren var som alltid kompromissløs i duellene, men det var langt ifra hans beste kamp i Real Madrid-drakten.

Antonio Rüdiger (6): Det er ingen tvil om at Rüdiger begynner å finne seg godt til rette i dette Real Madrid-laget. Stopperkjempen stanget bort det meste av innlegg i boks, og sammen med Militão hindret de det aller meste. Rüdiger fikk også ved flere anledninger vist frem sin vanvittige fart og taklingsstyrke. Man merker også veldig godt at laget har fått en stor trussel på dødballer med Rüdiger i motstanderens boks. Det meste tyder på at tyskeren vil bli en storfavoritt blant Real Madrid-fansen!

David Alaba (6): David Alaba fikk muligheten på venstreback i denne matchen, og det er tydelig at østerrikeren trives godt i den posisjonen. Han var svært angrepsvillig gjennom hele kampen og bet godt fra seg i duellene. Det ble også helt tydelig at relasjonen med Vinícius blir bedre og bedre. En solid kamp av Alaba på venstrebacken!

Luka Modric (5): Etter å ha vært banens beste mot Celta forrige helg var det nok liten tvil om at Modric skulle starte kveldens kamp. Kroaten var likevel ikke like innflytelsesrik som i forrige oppgjør. Til tross for det traff han på solide 93% av pasningene sine og viste sin vanlige ro med ballen i beina. Modric ble byttet ut etter en drøy time til fordel for Camavinga.

Aurélien Tchouaméni (8 BB): Tchouaméni har fått store sko å fylle på Real Madrids midtbane, men han har på ingen måte gjort seg bort så langt. Han kjempet knallhardt på midtbanen gjennom hele kampen, var trygg i pasningsspillet og med ball i beina, og han leverte til og med en flott målgivende pasning til Vinícius. 98% pasningstreffsikkerhet etter første omgang og 95% totalt sier alt du trenger å vite! Hvis han fortsetter som dette kan de 80 millioner euroene som ble betalt i overgangssum rett og slett vise seg å være et kupp. En fantastisk kamp av Tchouaméni, og Real Madrids beste.

Saken fortsetter under bildet

BANENS BESTE: Aurélien Tchouaméni var lagets beste spiller i borteseieren mot Espanyol. Franskmannen leverte en strålende kamp på Real Madrids midtbane.

Toni Kroos (5): Etter en liten periode med sykdom var Kroos tilbake i startelleveren. Tyskeren var som alltid bunnsolid i pasningsspillet, hvor han traff på 91% av pasningene sine. Han hadde flest touch av samtlige på banen og var svært viktig i utspillingsfasen for Real Madrid kveld. I tillegg la Kroos også ned en solid jobb defensivt, noe som ofte blir litt oversett. En solid kamp av Kroos i kveld!

Federico Valverde (4): Ikke den mest innholdsrike kampen fra Fede Valverde i kveld. Uruguayaneren ga alt de minuttene han var på banen, men det ble også tydelig at en mer kreativ høyrekant kan være et bedre alternativ mot som ligger i en såpass dyp blokk som Espanyol. Han ble byttet ut til fordel for Rodrygo etter drøye timen spilt.

Karim Benzema (6): Benzema har slitt litt med å finne toppformen nå i innledningen av sesongen, og i kveld ble det ganske tydelig. Han klarte ikke å involvere seg nok i store deler av denne kampen. Han spilte seg litt opp i andre omgang, men fortsatt satt ikke avslutningene og pasningene helt. Fordelen med å ha en av verdens beste spillere er at han ikke trenger å spille sin beste kamp for å være avgjørende, og det er nettopp det Benzema gjorde i kveld. En flott, og ekstremt viktig, 1-2-scoring! Til slutt toppet han det hele med en frisparkscoring langt ut i overtiden.

Vinícius Júnior (7): Vini Jr. begynner virkelig å finne formen nå! Når Benzema sliter litt med å involvere seg nok tar brasilianeren ansvar i siste tredjedel, og det aller meste Real Madrid skapte i kveld gikk via ham. Espanyols høyreback virket svimmel til pause, og han fikk heller ikke hvile da Real Madrid ikke hadde ballen, for Vini jobbet som alltid knallhardt defensivt. Han toppet også en strålende prestasjon med en flott scoring. En god kamp av Real Madrids brasilianske stjerne!

Innbyttere:

Rodrygo Goes (6): Etter å ha mistet de to første kampene av LaLiga-sesongen til skade var Rodrygo endelig tilbake i troppen til bortekampen mot Espanyol. Mange hadde nok sett for seg at brasilianeren skulle starte kampen, men han ble altså henvist til benken. Det ble likevel en drøy halvtime på banen for Rodrygo, og han bidro selvsagt med et avgjørende øyeblikk da Real Madrid trengte det som mest. Den målgivende pasningen til Benzema på 1-2-scoringen var av ypperste kvalitet, og han leverte generelt et godt innhopp. Godt å se Rodrygo i aksjon igjen!

Eduardo Camavinga (6): Eduardo Camavinga har levert en strålende sesongstart så langt, og han har egentlig bare fortsatt i det samme sporet hvor han avsluttet forrige sesong. Også i kveldens kamp leverte han et godt innhopp. Med en drøy halvtime på banen bidro han med ny energi på midtbanen, og vi ble som alltid vitne til alt fra flotte tekniske detaljer til knallharde taklinger. I tillegg tok Camavinga ved to anledninger med seg ballen fra egen banehalvdel og skapte ubalanse i et desperat Espanyol-lag som slett med å håndtere drivet hans. Solid innhopp av Camavinga!

Dani Ceballos (N/A): Spiller for kort for vurdering. Bidro med en viktig involvering da han vant snappet ballen foran en Lecomte på bærtur, som deretter fikk rødt kort for å felle Ceballos.

Dani Carvajal (N/A): Spiller for kort for vurdering.

1 comment

  1. Jeg synes nok Kroos var bedre enn 5, og Benzema med to mål var bedre enn 6. Ellers veldig bra

Legg inn en kommentar