Real Madrid fikk med seg alle tre poengene fra RCDE Stadium søndag kveld og sikret seg dermed en liten luke i toppen av LaLiga-tabellen.

RCDE Stadium, Barcelona
LaLiga Santander, runde 32
Søndag 28. juli, kl: 22:00

0-1 Casemiro 45’ – Assist: Karim Benzema

På onsdag tok Real Madrid en svært viktig seier mot Mallorca, som sikret laget tabelltopp da runde 31 var over. Barcelona maktet bare å få med seg ett poeng fra Balaídos mot Celta Vigo, og dermed kunne Real Madrid øke forspranget i toppen med seier mot Espanyol søndag kveld. Dermed var intet mindre enn tre poeng godt nok for Los Blancos da de gjestet RCDE Stadium i Barcelona. Det var også knyttet litt ekstra spenning til denne kampen på grunn av Espanyols spiss, Raúl de Tomás, som tidligere var Real Madrid-spiller. Mange ønsket at spissen skulle få muligheten i Real Madrid, og søndag kveld fikk han muligheten til å bevise at de hadde rett. Espanyol var, på lik linje med Real Madrid, helt avhengige av tre poeng i denne kampen, men i deres tilfelle for å unngå nedrykk. Dermed var scenen satt for et spennende, og potensielt sesongavgjørende, oppgjør.

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo – Valverde, Casemiro, Kroos – Isco (Vinícius Jr. 63’), Benzema, Hazard (Rodrygo 63’)

Espanyol: D. López – Gómez, Espinosa, Cabrera, Vilá (Pedrosa 46’) – Darder (Melamed 69’), Roca, D. López (Lozano 84’), Embarba (Calleri 69’) – De Tomás, Wu Lei (Melendo 57’)

Benzema-magi

Kampen fikk en skikkelig pangstart, men det var hjemmelaget som noe overraskende skapte kampens første sjanse. Wu Lei ble spilt fri langs høyrekanten før han fant Darder innenfor Real Madrids sekstenmeter. Heldigvis klarte Carvajal å skli inn og blokkere skuddet. Noen minutter senere var Casemiro nære ved å gjøre det absolutt store da han fyrte av en kanon fra midtbanestreken. Diego López var langt ute av sitt eget mål, men den tidligere Real Madrid-keeperen klarte akkurat å få nok på ballen til å hindre scoring. Også Ramos var nære ved å sende Real Madrid opp i 0-1, men headingen gikk over mål. Etter litt hawaiifotball de første ti minuttene, begynte gjestene å kontrollere kampen mer og mer.

Benzema assist
MAGI: Benzema leverte en fantastisk målgivende pasningen til Casemiro i 0-1-seieren mot Espanyol.

Espanyol var fortsatt farlige på kontringer, men det var Real Madrid som stort sett kontrollerte ballen. Espinosa og Wu Lei hadde et begge gode muligheter, mens de skikkelig store sjansene uteble for bortelaget den første halvtimen. Real Madrid var likevel ikke ferdige for omgangen. Først fikk de en kjempesjanse med flere avslutningsmuligheter, men til slutt ble Hazard sin avslutning slått over tverrliggeren av López. Like etter ble Benzema spilt gjennom av Sergio Ramos, og franskmannen fikk lagt ballen utover i sekstenmeter mot Casemiro med en fantastisk pasning med hælen. Brasilianeren satte ballen enkelt i mål, og dermed sto det 0-1 til Real Madrid før pause. Real Madrid fikk med seg ledelsen inn til hvilen, selv om de neppe imponerte mange i første omgang. De 18 tabellplasseringene som skilte lagene var i hvert fall ikke tydelig på banen i løpet av de første 45 minuttene.

Sjansefattig andreomgang

Real Madrid kom ut fulle av selvtillit etter pause, og det tok ikke mer enn fem minutter før Benzema nok en gang ble stoppet av Diego López fra kloss hold. Real Madrid fortsatte å holde mye på ball også etter denne sjansen, men Espanyol var langt i fra ufarlige når da kom på kontringer. Det var allikevel tydelig at Espanyol åpnet mer opp bakover etter baklengsmålet, hvilket førte til at bortelaget fikk mer plass i bakrom og på kontringer. Midten av omgangen ble nok veldig preget av de mange byttene som ble gjort, og tempoet forsvant litt ut av matchen i en periode.

I midten av andre omgang gjorde Real Madrid to bytter som skulle være med å på stramme opp defensivt. Både Vinícius Jr. og Rodrygo kom inn for å hjelpe Marcelo og Carvajal på backene, og dermed klarte de å kontrollere store deler av den andre omgangen. Espanyol skapte svært lite, og det nedrykkstruede laget klarte aldri å mobilisere en ordentlig sluttspurt. I stedet var det Real Madrid som stort sett holdt på ballen i sluttminuttene og kontrollerte inn seieren. Dermed endte kampen med 0-1-seier til Real Madrid, som dermed klarte å skaffe seg en liten luke ned til Barcelona i toppen av LaLiga-tabellen.

Spillervurderinger:

Thibaut Courtois (6): Det var ikke mange prøvene Thibaut Courtois ble satt på i kveld, men det som kom taklet han bra. Noen av Espanyols-avslutningene hadde noen ekle retningsendringer og dupper, men belgieren hadde allikevel god kontroll i buret. Nok en smultring på Courtois, og Zamora-trofeet er virkelig innenfor rekkevidde nå.

Daniel Carvajal (6): Dani Carvajal spilte en god kamp i kveld. Han hadde bra kontroll på Darder i hele første omgang, og han hadde også en svært viktig blokk tidlig i kampen. Backen var som alltid villig offensiv, og i kveldens formasjon ble han breddeholder på høyresiden.

Raphaël Varane (6): Varane ble nok litt mer anonym enn sin stoppermakker i kveld, men han hadde nok en gang stålkontroll bakover. Den voldsomme farten gjorde det vanskelig for Espanyol å utnytte bakrommet, og franskmannen var også svært god i duellspillet. God kamp av Varane!

Sergio Ramos (6): Kapteinen hadde, sammen med sin stoppermakker, veldig god kontroll på målfarlige De Tomás i løpet av kampen, og han var også flink til å demme opp for Marcelo ved flere anledninger. Ramos var som alltid også farlig frampå ved et par anledninger, og han kunne godt kommet ut av denne kampen med scoring.

Marcelo Vieira (5): Marcelo startet kveldens kamp i Mendy sitt fravær og leverte en helt godkjent kamp. Wu Lei hadde til tider motorvei å løpe på bak Marcelo mens han jogget rolig hjemover, men dette har vi blitt vant til å se. Brasilianeren var nok ikke så mye involvert offensivt som forventet, men han kombinerte fortsatt godt med Hazard og Benzema til tider.

Federico Valverde (5): Fede Valverde løp som alltid veldig mye i denne kampen, men han klarte ikke å sette like mye preg på kampen som det vi har vært vant til tidligere i sesongen. Han ble dessverre noe usynlig på høyresiden, og det virket som han slet litt med å finne rollen sin i samarbeidet med Carvajal. En OK kamp av Fede, men langt ifra det beste vi har sett av ham.

Carlos Casemiro (7 BB): Casemiro spilte nok en gang en flott kamp i kveld. I første omgang hindret han utallige kontringer med gode taklinger og pasningbrudd, hvilket er en enorm viktig jobb når Marcelo løper fram og etterlater seg rom på venstresiden. I tillegg var han farlig framover på banen flere ganger, blant annet da han scoret kampens eneste mål etter et flott «Casemiro-løp» fra dypet. Flott kamp av brasilianeren.

Toni Kroos (5): Toni Kroos var tilbake i startelleveren i kveld etter å ha startet på benken mot Mallorca i forrige kamp. Tyskeren spilte en brukbar kamp mot Espanyol, men han klarte ikke å prege kampen i noen særlig stor grad. Dødballene var presise som alltid og han traff på stort sett på de fleste pasninger. Han var også en viktig brikke i å kontrollere sluttminuttene med den tryggheten han har med ballen. Godkjent kamp av Kroos.

Isco Alarcón (6): Isco viste fram et par flotte detaljer i første omgang, men det ble aldri noe mer enn det. Han var allikevel god til å angripe rommet bak Benzema når spissen falt dypt, hvilket noen ganger skapte ubalanse hos Espanyol. Midtbanemagikeren klarte ikke å påvirke kampen i noe særlig grad i andre omgang, men han leverte allikevel et flott innlegg til Benzema rett etter hvilen. Ble byttet ut etter en drøy time.

Eden Hazard (4): Belgieren var ganske anonym i første omgang, mye på grunn av at han ofte ble felt før han klarte å vende opp. Heller ikke i andre omgang klarte Hazard å involvere seg noe særlig i angrepsspillet til Real Madrid, til tross for at kombinasjonene satt noe bedre enn i den første. Dessverre klarte han ikke å ta med seg den gode formen fra de tidligere kampene og han virket rett og slett litt seig i kveld. Han ble byttet ut etter en drøy time.

Karim Benzema (5): Benzema var som vanlig en svært viktig brikke i det oppbyggende spillet , og han ble også avgjørende for laget sitt på en ellers litt dårlig dag. Franskmannen leverte den fantastiske assisten med hælen til Casemiro på 0-1, og kom også til et par gode avslutninger selv. Han kominberte godt med lagkameratene sine, men falt nok litt vel dypt til tider.

Innbytterne:

Rodrygo Goes (5): Rodrygo kom inn for Isco etter en drøy time spilt, og han spilte den siste halvtimen på høyrekant. Han gjorde en viktig defensiv jobb med å hjelpe Carvajal, men var lite aktiv framover.

Vinícius Júnior (5): På lik linje med sin landsmann Rodrygo kom også Vinícius inn etter en drøy time. Også han fikk store defensive ansvar i slutten av matchen, og brasilianeren skinte aldri helt som vi er vant til å se han. Begge innbytterne gjorde allikevel en viktig jobb og var med å sikre de tre poengene.