Nyheter

Er Real Madrid ferdig på overgangsmarkedet?

(KOMMENTAR): Real Madrid var tidlig ute med å sikre seg Toni Rüdiger og Aurélien Tchouaméni i sommer, men det har blitt stille siden. Er Real Madrid ferdige på overgangsmarkedet?

Real Madrid har satset alt i Mbappé-potten de siste årene og spart mye penger til den overgangen. Klubben lyktes til slutt ikke med å hente franskmannen, og da var det mange som ventet storhandel på overgangsmarkedet i sommer. Toni Rüdiger ble Real Madrid-spiller før overgangsmarkedet i det hele tatt åpnet, mens klubben ikke ville la muligheten til å signere Aurélien Tchouaméni gå fra seg. Den unge franske midtbanespilleren ble klar for Real Madrid i begynnelsen av juni.

Siden den tid har det vært svært stille rundt Real Madrid på overgangsmarkedet. De har vært linket til Gabriel Jesus, men på grunn av EU-plassene i laget var den overgangen uaktuell for klubben. Gnabry er spiller mange har ønsket seg, men Real Madrid virker ikke å ha vært interessert i tyskeren, som nå har signert ny kontrakt hos Bayern München.

Real Madrid har de siste årene vært opptatt av å gjøre unna de fleste overganger tidlig på sommeren, gjerne like etter sesongslutt. Camavinga-overgangen på deadline day i fjor er et av få unntak. Det virker å være strategien også i år. Slik det ser ut nå kommer ikke Real Madrid til å hente flere spillere denne sommeren. Carlo Ancelotti gikk også langt i å bekrefte dette i en pressekonferanse i forrige uke.

Likevel virker de aller fleste troverdige Real Madrid-journalister å være samstemte i at det ikke er så sikkert som Ancelotti skal ha det til. Rapportene sier at klubben nå fokuserer på å få noen spillere ut før de tar en avgjørelse om en eventuell ny signering. Allerede har Take Kubo og Luka Jovic forlatt klubben, og det jobbes også med å finne nye klubber til Reinier Jesus, Álvaro Odriozola, Mariano, Dani Ceballos og Borja Mayoral.

Flere av disse spillerne kan du likevel regne med å se i førstelagstroppen til neste sesong, ettersom det virker vanskelig å finne klubber som er villige til å betale det Real Madrid ber om i overgangssum og det spillerne ønsker i lønn. Mayoral og Ceballos kan være gode rotasjonsalternativ dersom Real Madrid ikke finner en ny klubb til dem, og klubben er nok også interessert i å beholde dem inn mot neste sesong. Det virker likevel som at det er spillernes eget ønske om å spille fast fotball som er årsaken til at de er til salgs.

Det er nok likevel situasjonen rundt Marco Asensio som i størst grad kommer til å påvirke det Real Madrid gjør på overgangsmarkedet den neste måneden. Det er tydelig at klubben ikke er villige å tilby Asensio en ny kontrakt på de betingelsene han ønsker. Derfor ønsker Real Madrid å selge spilleren denne sommeren, fremfor å miste han på utgående kontrakt neste sommer. I følge rapportene ønsker klubben å få inn mellom 40 og 50 millioner euro i en eventuell Asensio-overgang.

Saken fortsetter under bildet

PÅ VEI BORT?: Det virker som at Real Madrid ønsker å selge Marco Asensio før de ser etter nye angrepsspillere på overgangsmarkedet. Asensio sin kontrakt går ut i 2023.

Selv om kantspilleren virket åpen for å forlate klubben tidligere i sommer har lønnskravene hans vært for høye for de fleste interesserte klubber. Han har vært linket til flere engelske klubber som Arsenal, Liverpool og Newcastle, men det er særlig AC Milan som har vært interessert i å hente ham. For de italienske seriemesterne er det likevel de høye lønnskravene som står i veien for en eventuell overgang, og dermed virker det mer og mer sannsynlig at Asensio kan bli værende i Real Madrid.

Alle rapporter tilsier at Real Madrid ikke kommer til å hente en angrepsspiller dersom Asensio blir værende i klubben. Laget er svært godt dekket både i forsvar og på midtbanen, og klubben kommer ikke til å hente en spiller bare for å hente en spiller. Real Madrid har vært smarte på overgangsmarkedet de siste årene, og de har unngått typiske «panikksigneringer». Samtidig har klubben vært pragmatiske og slått til når en god markedsmulighet har dukket opp. Rüdiger, Alaba, Courtois og Camavinga er nok de beste eksemplene på dette.

Dersom Asensio blir solgt, hvem skal Real Madrid da hente? Ettersom klubben ikke fokuserer på spillerkjøp så lenge troppen ser ut slik den gjør nå vet vi ekstremt lite om aktuelle spillere. En back-up på spissplass er nok en mulighet, men å finne en spiller som er villig til å være rotasjonsspiller bak Benzema er vanskelig. Det virker tross alt som at ikke en gang Mayoral vil være fornøyd med en slik rolle. Noen rapporter hevder at Real Madrid ble tilbudt Edin Dzeko, men takket nei. En spiller som kan spille både kant og spiss kan være en god løsning, men å finne slike spillere, som også er gode nok, er ikke lett.

I tillegg virker Ancelotti å være interessert i å teste Eden Hazard som back-up for Benzema. Belgieren spilte spiss fra tid til annen i Chelsea, og det er ingen som betviler ferdighetene hans som en god kombinasjonspiller. Rapportene tilsier at Hazard har startet pre-season i god form og at Real Madrid er imponert. Trolig får vi se nettopp Hazard som falsk nier mot Barcelona på søndag, og det er mulig at pre-season vil være Ancelottis sjanse til å vurdere om laget trenger en ny angrepsspiller.

Det er altså ikke en enkelt spiller som står frem som en klar kandidat dersom Real Madrid klarer å selge Asensio. Så her kommer to av mine favoritter.

Den første spilleren klubben burde se på er Bernardo Silva. Portugiseren kan spille både høyrekant og på midtbanen, og det er en ingen tvil om at han har blitt en av de beste spillerne i verden under Pep Guardiola. Det at han kan spille høyrekant betyr også at Rodrygo kan brukes som et alternativ på spissplass. Silva blir 28 år om noen uker, og han vil ikke være billig, men det er ingen tvil om at han vil løfte Real Madrids tak betraktelig. Bernardo skal være åpen for å forlate Manchester City, men det spørs om Guardiola og klubben er enig med ham. I tillegg har Barcelona vært svært interessert i å hente Bernardo, og spilleren skal selv være fristet av Xavis nye prosjekt. Overgangen hadde ikke blitt lett, og per dags dato virker det så godt som umulig. Likevel er det ingen tvil i hos meg, dersom Real Madrid selger Asensio og Bernardo Silva er tilgjengelig,  om at det er en spiller klubben rett og slett bare må gå for.

Den andre er kanskje et litt kjedelig valg, og faktisk har klubben allerede takket nei. Men jeg tror at Edin Dzeko hadde vært en fin signering for Real Madrid. Dzeko har spilt fotball på det aller høyeste nivå i en årrekke og han har alltid levert mål, uansett hvilken klubb han har vært i. Jeg fulgte han selv svært tett da han spilte i Roma, og det er ingen tvil om at Dzeko hadde vært en strålende back-up for Benzema. Bosnieren er god med begge bein, en solid kombinasjonspiller og sterk som oppspillspunkt. I tillegg har han vært en av de mest stabile målscorerne i europeisk fotball de siste 10-15 årene.

Dzeko har nå blitt 36 år gammel, så det er ikke en spiller Real Madrid skal satse på. Men erfaringen hans kan være fint å ha i en reservespiss som stort sett alltid vil bli bedt om å prestere selv om han ikke har spilt på lenge og er iskald. Jovic håndterte ikke dette særlig godt, og det vil rett og slett være synd å kaste bort et år med utvikling for Castilla-unggutten Juanmi Latasa i en lignende rolle. Mariano er enkelt og greit ikke god nok, og jeg er usikker på om Mayoral er det. Et urealistisk, kortsiktig valg, men jeg tror Dzeko hadde vært en bra løsning i reserverollen på spissplass.

Legg inn en kommentar