Nyheter

Enormt mye står på spill

Zinedine Zidane fikk på tirsdagens pressekonferanse spørsmål om hans fremtid i klubben dersom Real Madrid ryker ut av gruppespillet i Champions League. I kjent stil var han rolig og kald – som alltid – og sa at klubben kommer til å gjøre det de må gjøre dersom det skjer, men at det eneste han fokuserer på, er tre poeng og avansement.

Det er nemlig mye som står på spill i forkant av kampen mot Gladbach – både konkurransemessig og økonomisk.

For en klubb på Real Madrids størrelse, vil det være en stor fiasko å ryke ut i gruppespillet i Champions League. I årene mellom 2004 og 2010, hadde Real Madrid det veldig tøft i Champions League, og røk ut i åttendelsfinalen hele seks sesonger på rad. Det var først da Mourinho kom til klubben at Los Blancos virkelig klarte å hevde seg i toppen av Europa, før Ancelotti og Zidane serverte flere store triumfer.

Selv under de tøffeste tidene i klubbens historie, har man klart å gå videre til sluttspillet, men for første gang på mange, mange år er det en reell fare for at det ikke skjer. Real Madrid bør slå Gladbach for å gå videre, og det er ingen tvil om at Zidane, spillerne og hele klubben tar denne kampen på stor alvor. Tap er ikke et alternativ.

Men dersom det mot formodning skulle skje, så vil Real Madrid tape stort rent økonomisk. I 2018/2019-sesongen, da Liverpool gikk til topps, og Real Madrid røk ut i åttendelsfinalen mot Ajax, tjente Los Blancos hele 85 millioner euro på deltakelsen i turneringen.

Hver seier er verdt i underkant av tre millioner euro, og større summer venter jo lengre man kommer i turneringen. Jose Felix Diaz i MARCA har skrevet en sak på dette, og han hevder at Real Madrid alltid budsjetterer med at de vil komme til åttendelsfinalen i Champions League.

I disse krevende tider, der Real Madrid har tapt mye inntekter som følge av pandemien, er det viktig å sikre seg de pengene man kan få inn gjennom Champions League. Det står enormt mye på spill.

 

Legg inn en kommentar