William Gromstads spesialer

En mulig signering

1. januar kan og burde Real Madrid begynne å forhandle med David Alaba om en overgang til Madrid.

Selv om det ikke er så lenge siden sommervinduet stengte, er januarvinduet rett rundt hjørnet. Pandemien har stor påvirkning på klubbenes muligheter til å signere nye spillere, som også er tilfellet i Madrid. Likevel, kontrakten David Alaba har med Bayern München går ut til sommeren, og fra 1. januar 2021 står han fritt til å forhandle med andre klubber. Personlig synes jeg dette er en mulighet Real Madrid ikke kan la gå fra seg, men MARCA melder om et antall nøkkelfaktorer for om en slik overgang kan bli en virkelighet.

Pandemiens innvirkning på klubbens økonomi er trolig den mest avgjørende faktoren. Budsjettet har blitt redusert med 300 millioner euro denne sesongen, og Real Madrid må være forsiktig med utgiftene sine, så det er nok mer realistisk at en avtale med spilleren kommer i boks i januar, men at selve overgangen ikke skjer før til sommeren. Real Madrid har ikke for vane å signere spillere i januar, og ved å unngå en overgangssum, kan lønnen hans bli mer overkommelig. Et salg av Isco i januar kan potensielt frigjøre midler til en signering.

Iscos tid i klubben tar trolig slutt i januar. Kanskje gjør dette at lønnskravene til Alaba blir oppnåelige.

Uansett må Real ta en avgjørelse i forhold til kontrakten til Sergio Ramos i nær framtid, ettersom han er i samme situasjon som Alaba, og kan forhandle med hvem han vil fra 1. januar. Selv om han er 34 år, er det i alle parters beste interesse å få til en god løsning på kontraktsforhandlingene til kapteinen. Dersom han plutselig forlater klubben, bør ikke ledelsen tenke seg om mange ganger før de signerer Alaba som erstatter.

David Alaba er en meget fleksibel spiller, som utmerker seg som stopper, som back, og på midtbanen. I år har vi nok en gang sett at Varane har problemer uten Sergio Ramos ved sin side, men Alaba er en spiller som kanskje kan hjelpe franskmannen tilbake på toppnivå. Enten som en direkte konkurrent, eller som en stoppermakker hvis kapteinen drar. Dersom han skulle signere for Real Madrid, kan det hende spillere som Nacho og Militao vil vurdere overganger vekk fra klubben, men Alaba er tross alt bare 28 år, og kan bidra i mange år fremover. Spilleren selv skal visstnok foretrekke en overgang til den spanske hovedstaden, men er også åpen for blant annet PSG og Chelsea også.

Det er snakk om en spiller med over 400 kamper for Bayern München, en spiller med 25 trofeer, en spiller uten kontrakt som er kaptein på landslaget sitt. Dette er akkurat den type spiller Real Madrid trenger, og David Alaba burde signeres, selv om lønnen blir en stor utgift for klubben.

 

 

Legg inn en kommentar