Intervjuer

Benzema: – Vi har den mentaliteten

Real Madrid svever høyt for tiden hvor de har vunnet tre på rad i LaLiga Santander, og samtidig sikret seieren i Champions League-gruppespillet. Tirsdag kveld fikk Athletic Club gjennomgå, hvor Kroos scoret en gang og Benzema to. Etter oppgjøret snakket Benzema og Valverde med pressen.

Tross en meget variabel åpning på årets sesong både i LaLiga Santander, og Champions League så har Real Madrid nå fått skuta på rett kjøl. I november tapte Real Madrid to av tre kamper, mens den siste kampen endte med poengdeling, men nå i desember er situasjonen helt annerledes med tre seiere på rad. Det heller ingen små motstandere som har blitt beseiret i de siste tre oppgjørene, hvor Sevilla, Atlético Madrid og Athletic Club alle har blitt et nummer for små for laget fra hovedstaden.

Det siste laget til å få smake på et Real Madrid-lag i form sin vrede var Athletic Club, hvor Kroos scoret en gang og Benzema kjente på nettsus to ganger. Den franske angriperen har tidvis vært meget svak denne sesongen, men begynner nå å finne formen, hvor han har notert seg for 13 målpoeng på 16 kamper. Etter oppgjøret mot Athletic snakket Real Madrid sin nummer 9, og Federico Valverde med pressen, hvor følgende ble sagt:

Karim Benzema

– Det er et resultat av hardt arbeid. Vi er nødt til å være tålmodige fordi når vi er det så er vi et skikkelig godt lag. Det handler om å holde hodet kaldt, vente på at muligheten kommer, også omgjøre den til mål. Med tanke på fysikk og mentalitet, så er vi i veldig god form. 

– De spilte bra, og forsvarte med mange spillere bak ballen så det handlet om å være tålmodige, og velge mulighetene og rommene for så å score. Vi har den mentaliteten, og er i stand til å utrette store ting. Det finnes ikke noe som heter en enkel kamp. Hver eneste dag er tøff fordi vi er den største klubben i verden. Vi er nødt til å jobbe hardt, og vinne store kamper som den i kveld.

Mål og pasning med ryggen

– Målet kom etter en involvering som jeg liker godt. Jeg liker å ha ballen, og samtidig gjøre meg spillbar andre steder på banen med god bevegelse. Det var en flott en-touch bevegelse som endte med scoring. Touchet med ryggen er en del av fotballen, det er slik jeg oppfatter det. Noen ganger når jeg får muligheten til å gjøre slikt, så tar jeg den og det hjelper laget fordi vi var nære å score etter det.  

Federico Valverde

– Vi gikk inn i oppgjøret med en rekke positive resultater i ryggen på tross av en rekke tøffe kamper, akkurat som i kveld, og laget gjorde en god jobb. Vi gjorde akkurat det treneren ba oss om, og vi endte opp med seieren hvilket vil hjelpe oss til å utvikle oss. De forsvarte veldig bra, og vi var nødt til å være varsomme med kontringene fordi de spilte med noen veldig raske spillere fremme på banen. 

– Treneren tok opp noen ting i pausen, og etter hvilen så klarte vi å unngå feil og hindre motstanderne. De sier alltid at man er nødt til å spille bra det første kvarteret av hver omgang, og vi slet litt, men laget fikk jobben gjort. 

Laget 

– Vi er i good form, når laget vinner så er vi glade og vi nyter det alle sammen. Vi er en sammensveiset enhet, og når vi taper så taper vi som et lag. Vi er nødt til å holde motivasjonen oppe, humøret oppe, og samtidig nyte seierne. Vi kjemper alle mot det samme målet. Dette emblemet står for noe som betyr at du må gå ut for å vinne hver eneste kamp. 

Tror du Benzema kan holde scoringsformen ved like? 

Legg inn en kommentar