Michael Tholstrups spesialer

En hyllest til Ramos: 400

Her er en hyllest av en av de største og viktigste Real Madrid-spillerne i historien, Sergio Ramos.

Sergio Ramos spilte sin 600. kamp for Real Madrid da Los Blancos sikret seg et godt utgangspunkt i Champions League med en sterk 1-2-seier borte mot Ajax. Real Madrid-kapteinen er en av ytterst få spillere som har klart å runde hele 600 kamper for Los Blancos, og under gårsdagens kamp mot Girona, utliknet han også Fernando Hierro og Francisco Gento, som begge spilte 601 kamper for Real Madrid. De spillerne som foreløpig ligger foran 32-åringen, er Santillana (645 kamper), Manolo Sanchís (710 kamper), Iker Casillas (725 kamper) og Raúl med sine 741 kamper.

Denne uken skal vi i Peña Madridista Noruega hylle en av de absolutt viktigste spillerne i Real Madrid-historien, og for å gjøre dette, skal vi publisere en artikkel hver dag frem til lørdag denne uken, hvor vi skal gå gjennom karrieren til Sergio Ramos i Real Madrid, fordelt på de 100 kampene han har spilt for Real Madrid. I dag begynner vi med de første 100 kampene Sergio Ramos spilte for Real Madrid.

Statistikk etter 400 kamper: 

  • Real Madrid-debut: 19. september 2005 (Real Madrid 2-3 Celta Vigo)
  • Kamper fra start: 397
  • Mål: 44
  • Målgivende pasninger: 26
  • Real Madrid-kamp nummer 400: 7. mai 2014 (Real Valladolid1-1 Real Madrid)

I den foregående artikkelen avsluttet vi med Sergio Ramos sin kamp nummer 300, hvor han pådro seg rødt kort i poengdelingen mot Villarreal på bortebane. Den anvendelige forsvarsspilleren hadde også mer eller mindre gått tilbake til å spille fast som midtstopper, da Mourinho mente at behovet for Ramos var større der, og at kvalitetene hans var mer fremtredende sentralt. Våren 2012 fortsatte i samme sport som resten av sesongen, hvor Los Blancos igjen tok seg til semifinale i Champions League, og storspilte i den hjemlige ligaen. Denne gang var det tysk motstand som ventet i semifinalen da Bayern München stod på motsatt banehalvdel, og etter to oppgjør var det ikke mulig å skille lagene, hvilket resulterte i straffesparkkonkurranse. Dessverre så bommet Cristiano, Kaká og Ramos, hvilket gjorde at det tyske storlaget gikk seirende ut av duellen. I LaLiga så tapte ikke Real Madrid på nyåret, hvor de blant annet vant mot både Atlético Madrid og Barcelona på bortebane, mens Sergio Ramos noterte seg for to målgivende pasninger mot slutten av sesongen. Dermed løftet de LaLiga-troféet i mai, med 100 poeng, og totalt 121 scorede mål i ligaen.

Den påfølgende sesongen valgte Mourinho og Pérez å forholde seg relativt rolige på overgangs-fronten, hvor Luka Modric var det eneste store navnet inn. Barcelona stod på motsatt banehalvdel i Supercopa, og denne gang var det Los Blancos som var sterkest da de seiret på bortemål over to oppgjør. I LaLiga var ting omsider ikke like lyst, da sesongen ble åpnet med poengtap i tre av de fire første kampene, hvilket resulterte i en 12.plass. Det gikk omsider bra mot rivalene, hvor det endte med poengdeling mot Barcelona, og seier mot Atlético Madrid, og ved juletider var de oppe på en tredjeplass. Sergio Ramos noterte seg for to målpoeng i ligaen før jul, men målgivende pasning mot Deportivo, og scoring mot Athletic Bilbao. Det gikk i tillegg som vanlig for Los Blancos under Mourinho i cupene, hvor de avanserte i både Champions League og Copa del Rey, og var derfor med i utslagsrundene etter jul. Den største forandringen for Ramos var dog at 22.desember 2012, så bar han kapteinsbindet for første gang i Real Madrid, og slik skulle det fortsette i en periode fremover da Casillas og Mourinho ikke gikk godt sammen.

Da fotballen ble sparket i gang igjen etter jul stod returoppgjøret mot Celta Vigo i Copa del Rey for tur innen kort tid, og dette ble enkelt vunnet 4-0, men for Ramos ble det skjebnesvangert. Midtstopperen mottok to gule kort, hvor det andre var for å sette knottene i ansiktet på motspiller, og Ramos ble ilagt fem kamper karantene i tillegg til den ene kampen han måtte sone for det røde kortet. Dette ville si at han måtte stå over majoriteten av kamper i januar, hvor blant annet to kvartfinaler mot Valencia, og en semifinale mot Barcelona stod på terminlisten. Midtstopperen var omsider tilbake i slutten av januar mot Getafe, og bar igjen kapteinsbindet, samtidig som han sendte Los Blancos i føringen med kampens første mål. I midten av februar markerte midtstopperen seg på ny, denne gang først ved å score et mål mot Rayo Vallecano i en kamp hvor Real Madrid fullstendig overkjørte lilleputten det første kvarteret, for deretter å pådra seg to gule kort på et minutt. I slutten av februar skulle Ramos oppleve noe nytt, da han entret Camp Nou som kaptein for Real Madrid, og det ble en fantastisk opplevelse for kapteinen, som var med å sende rivalen ut av cupen etter en fantastisk kamp hvor Los Blancos vant 1-3.

En liten uke etter å ha sendt Barcelona ut av Copa del Rey så var rivalen på plass på Santiago Bernabéu i LaLiga, og igjen var det Ramos som ledet troppene ut. Opplevelsen toppet seg for Ramos ved å score det avgjørende målet åtte minutter før full tid som kaptein mot sin argeste rival. I Champions League gikk det også veien hvor Real Madrid sendte ut både Manchester United og Galtasaray, før Borussia Dortmund ble for sterke i semifinalen. Sergio Ramos scoret et mål i det andre oppgjøret mot det tyske storlaget, men det holdt ikke. Etter denne kampen tilbragte forsvareren en periode på sidelinjen med skade, før han stile opp igjen i finalen av Copa del Rey mot Atlético Madrid, uten at det hjalp stort, da «lillebror» sikret troféet i ekstraomganger. Dermed ble det ingen troféer for Ramos og co i en sesong hvor Los Blancos havnet langt bak Barcelona i ligaen. Mourinho overlevde dog ikke en sesong uten trofe fra en av de tre store turneringene Real Madrid deltar i, og ble derfor sparket, hvor den italienske gentlemannen Carlo Ancelotti tok over hovedansvaret.

Italieneren og Florentino Pérez sendte Carvalho, Essien, Albiol, Higuaín, Callejon, Kaká og Özil på dør, mens unge spillere som Dani Carvajal, Casemiro og Isco ankom sammen med klubbens dyreste kjøp noensinne i Gareth Bale. Det ble en god start på sesongen under den nye hovedtreneren, hvor Sergio Ramos nok en gang var å se i startoppstillingen i LaLiga som kaptein. Los Blancos sanket poeng jevnt og trutt gjennom hele første halvdel av sesongen, men de måtte gi tapt for Atlético Madrid og Barcelona i serien, hvilket gjorde at de plasserte seg på tredjeplass, bak de tidligere nevnte. Sergio Ramos hadde en relativt nøytral åpning på sesongen, hvor han kun noterte seg for et par målgivende i Champions League, og en scoring i LaLiga før jul. Etter jul hadde omsider Real Madrid en meget god periode hvor de gikk opp på førsteplass i ligaen, sikret avansement til finalen i Copa del Rey, og avanserte til kvartfinalen i Champions League.

Det tok omsider ikke lang tid før Los Merengues måtte vike fra toppen av tabellen, og igjen var Ramos sentral. I slutten av mars møttes Real Madrid og Barcelona til dyst på Santiago, hvor vertene ledet 3-2 en time ut i kampen, før Ramos pådro seg rødt kort, og gjestene vant til slutt 3-4. Selv om Real Madrid ikke klarte å holde på førsteplassen i ligaen så lykkes de godt i de andre turneringene hvor de sendte Borussia Dortmund ut i kvartfinalen, og fikk sin revansje mot Barcelona i finalen av Copa del Rey. Det stod 1-1 helt til fem minutter gjenstod, men så satte Gareth Bale turboen på, og la Barta igjen i støvet før han satte ballen i mål – resten er historie. I perioden etter dette fant Real Madrid sin vise-kaptein virkelig formen, hvor han først holdt nullen mot Bayern München på hjemmebane, før han scoret mot Osasuna i ligaen. Deretter scoret han to mål i returoppgjøret mot den tyske giganten i Champions League, og sikret avansement til finalen i Champions League, før han fulgte opp med scoring mot Valencia og Real Valladolid i LaLiga. Oppgjøret mot Real Valladolid var Ramos sin kamp nummer 400 for Real Madrid, og vise-kapteinen sikret et poeng med sin scoring i første omgang. Sergio Ramos ble i perioden fra 300 til 400 kamper den viktigste brikken sentralt i midtforsvaret, og utviklet seg veldig mye som person da han på jevnlig basis måtte bære kapteinsbindet. I tillegg til å score viktige mål fremover, så var det muligens evnen han utviklet til å ta en motstander fullstendig ut av kampen som imponerte mest.

NB! I morgen fortsetter artikkelserien om Ramos frem til 500 kamper!

Legg inn en kommentar