Michael Tholstrups spesialer

En hyllest til Ramos: 300

Her er en hyllest av en av de største og viktigste Real Madrid-spillerne i historien, Sergio Ramos.

Sergio Ramos spilte sin 600. kamp for Real Madrid da Los Blancos sikret seg et godt utgangspunkt i Champions League med en sterk 1-2-seier borte mot Ajax. Real Madrid-kapteinen er en av ytterst få spillere som har klart å runde hele 600 kamper for Los Blancos, og under gårsdagens kamp mot Girona, utliknet han også Fernando Hierro og Francisco Gento, som begge spilte 601 kamper for Real Madrid. De spillerne som foreløpig ligger foran 32-åringen, er Santillana (645 kamper), Manolo Sanchís (710 kamper), Iker Casillas (725 kamper) og Raúl med sine 741 kamper.

Denne uken skal vi i Peña Madridista Noruega hylle en av de absolutt viktigste spillerne i Real Madrid-historien, og for å gjøre dette, skal vi publisere en artikkel hver dag frem til lørdag denne uken, hvor vi skal gå gjennom karrieren til Sergio Ramos i Real Madrid, fordelt på de 100 kampene han har spilt for Real Madrid. I dag begynner vi med de første 100 kampene Sergio Ramos spilte for Real Madrid.

Statistikk etter 300 kamper: 

  • Real Madrid-debut: 19. september 2005 (Real Madrid 2-3 Celta Vigo)
  • Kamper fra start: 297
  • Mål: 33
  • Målgivende pasninger: 20
  • Real Madrid-kamp nummer 300: 21. mars 2012 (Villarreal 1-1 Real Madrid)

I den foregående artikkelen avsluttet vi med kamp nummer 200, hvor Real Madrid fullstendig smadret Villarreal på Estadio Santiago Bernabéu. Sergio Ramos spilte samtlige 90 minutter, men hadde ingen målpoeng i oppgjøret. Los Blancos fortsatte å spille meget godt i den hjemlige ligaen i de påfølgende oppgjørene, og mot Sevilla skulle Ramos nok en gang være sentral. Igjen spilte han på høyreback, og i andre omgang utliknet han til 2-2 etter at hans gamle arbeidsgiver hadde ledet hele kampen. Han var nære å score ved flere anledninger, men til slutt var det Rafael van der Vaart som sikret seieren 3-2. Gleden av å slå sin gamle arbeidsgiver var dog ikke langvarig, for fire dager senere så endte det 1-1 i oppgjøret mot Lyon på Santiago Bernabéu, og nok en gang var Real Madrid slått ut av Champions League i åttedelsfinalen med 1-2 sammenlagt.

Samtlige kamper i den spanske ligaen ble vunnet i mars, hvilket førte til at Los Blancos ledet LaLiga i forkant av oppgjøret mot rival Barcelona i begynnelsen av april. Ramos spilte samtlige 90 minutter, og pådro seg som vanlig et gult kort, men det endte til slutt med 0-2-tap, og Barcelona gikk forbi på tabellen igjen. Dette var et forsprang Ramos og Real Madrid ikke var i stand til å ta igjen før LaLiga endte i mai, hvor Barcelona vant med tre poeng på Los Merengues. Forsvarsspilleren markerte seg dog mot slutten av sesongen, hvor han hadde to målgivende pasninger i 1-4-seieren mot Mallorca, og en scoring i 5-1-seieren mot Athletic Bilbao. Det ble derfor nok en sesong uten trofé til klubben, og Manuel Pellegrini fikk sparken i slutten av mai. Florentino Pérez hadde omsider planene klare, og kun noen få dager senere ble det offisielt at José Mourinho var klar som ny hovedtrener for Real Madrid.

Igjen valgte Real Madrid å gjøre en rekke endringer før sesongen ble sparket i gang, hvor spillere som Guti, Raúl og van der Vaart forsvant, mens Di María, Khedira og Özil, som alle hadde levert godt i VM, kom inn dørene sammen med veteranen Ricardo Carvalho. Dette førte til en solid start på sesongen for Ramos og co. under den nyansatte portugiseren, hvor de gikk 19 kamper på rad uten å tape, og mot Athletic Bilbao i november scoret forsvarsspilleren på straffespark med Mourinho på tribunen. I slutten av november ventet omsider det største oppgjøret da Barcelona stod for tur på Camp Nou, men oppgjøret ble en fadese hvor Los Blancos tapte 5-0. Sergio Ramos hadde heller ingen stor kamp, og pådro seg direkte rødt i kampens siste ordinære spilleminutt. Den største endringen for Los Merengues kom omsider etter jul, da de avanserte videre i både Champions League og Copa del Rey.

I Champions League tok Real Madrid seg hele veien til semifinalen, hvor Barcelona stod på motsatt banehalvdel, men de ble til slutt for sterke. Det ble litt den samme historien i LaLiga Santander, hvor Ramos og co kjempet hele veien mot sin rival fra Katalonia, dog så skilte fire poeng lagene ved sesongslutt. Los Blancos hadde satt ballen i nettet over 100 ganger i løpet av sesongen, men det holdt ikke. En som omsider leverte varene i andre halvdel av sesongen var Sergio Ramos, som både scoret to mål og spilte to målgivende pasninger i løpet av de fire siste kampene i ligaen. Han var også sentral i Copa del Rey, hvor han både scoret og hadde en assist mot byrival Atlético Madrid i kvartfinalen, og var sentral for avansementet. I semifinalen ventet Sevilla, og igjen var Real Madrid sterkest, hvilket gjorde at Barcelona stod for tur i finalen. Det ble en målløs affære i ordinær tid, men på overtid dukket Cristiano Ronaldo opp og sikret seieren med scoring. Dermed ble det et trofé i den første sesongen til Mourinho som hovedtrener.

Sesongen 2011/12 startet med et brak, hvor Real Zaragoza ble beseiret hele 0-6, og Sergio Ramos hadde en målgivende pasning, igjen som høyreback. Forsvarsspilleren noterte seg for målgivende pasninger mot henholdsvis Rayo Vallecano og Málaga i LaLiga, samtidig som han scoret mot Lyon i Champions League den påfølgende måneden. Ettersom kampene gikk, valgte omsider Mourinho å omskolere Ramos tilbake fra høyreback til midtstopper, og dette var suksessfullt. Til jul ledet Los Blancos LaLiga, de hadde sikret avansement til 8.delsfinalen i Champions League og 8.delsfinalen i Copa del Rey. Det tok omsider ikke langt tid etter jul før det sa stopp i Copa del Rey, da Barcelona ble for sterke i kvartfinalen, og Ramos pådro seg rødt kort i det avgjørende oppgjøret. I LaLiga leverte Ramos varene, selv om han som vanlig pådro seg en rekke kort, så var han meget solid som midtstopper, og han var samtidig målfarlig. Midtstopperen scoret i seierne mot Valencia, Granada og Getafe, men det han muligens husker best er sin kamp nummer 300, hvor han ble utvist i tospann med Mesut Özil mot Villarreal i kamp som endte 1-1. Ramos hadde i en årrekke operert mest som høyreback, men i hans andre sesong under Mourinho var han igjen tilbake som midtstopper på fast tid, hvilket han håndterte godt.

NB! I morgen fortsetter artikkelserien om Ramos frem til 400 kamper. 

Legg inn en kommentar