Michael Tholstrups spesialer

En hyllest til Ramos: 200

Her er en hyllest av en av de største og viktigste Real Madrid-spillerne i historien, Sergio Ramos.

Sergio Ramos spilte sin 600. kamp for Real Madrid da Los Blancos sikret seg et godt utgangspunkt i Champions League med en sterk 1-2-seier borte mot Ajax. Real Madrid-kapteinen er en av ytterst få spillere som har klart å runde hele 600 kamper for Los Blancos, og under gårsdagens kamp mot Girona, utliknet han også Fernando Hierro og Francisco Gento, som begge spilte 601 kamper for Real Madrid. De spillerne som foreløpig ligger foran 32-åringen, er Santillana (645 kamper), Manolo Sanchís (710 kamper), Iker Casillas (725 kamper) og Raúl med sine 741 kamper.

Denne uken skal vi i Peña Madridista Noruega hylle en av de absolutt viktigste spillerne i Real Madrid-historien, og for å gjøre dette, skal vi publisere en artikkel hver dag frem til lørdag denne uken, hvor vi skal gå gjennom karrieren til Sergio Ramos i Real Madrid, fordelt på de 100 kampene han har spilt for Real Madrid. I dag begynner vi med de første 100 kampene Sergio Ramos spilte for Real Madrid.

Statistikk etter 200 kamper:

  • Real Madrid-debut: 19. september 2005 (Real Madrid 2-3 Celta Vigo)
  • Kamper fra start: 199
  • Mål: 25
  • Målgivende pasninger: 13
  • Real Madrid-kamp nummer 200: 21. februar 2010 (Real Madrid 6-2 Villarreal)

I den foregående artikkelen avsluttet vi med kamp nummer 100, hvor Ramos scoret i tapet mot Espanyol på hjemmebane den 20.oktober 2007. Det ble også nevnt at grunnet innkjøp av tre midtstoppere, ble Ramos flyttet ut på høyreback i store deler av sesongen. Den da 21 år gamle fotballspilleren endret omsider ikke mye på spillet sitt, til tross for at han ble flyttet et hakk ut til siden i store deler av sesongen. Faktisk vil jeg påstå at det så ut til at han ikke hadde gjort annet enn å spille høyreback hele livet, for han tilpasset seg utrolig hurtig med flotte løp langs siden, gode innlegg og defensiv stabilitet. Det var Fabio Capello som begynte dette eksperimentet med Ramos som sideback den foregående sesongen, og selv om han ble sendt ut dørene på Bernabéu sommeren 2007, så valgte Bernd Schuster å fortsette med denne taktikken.

Kun tre kamper etter at Ramos hadde feiret sin kamp nummer 100 med scoring, tegnet forsvareren seg inn i målprotokollen nok en gang i nedsablingen av Valencia på Mestalla. Sergio ble spilt gjennom på siden av feltet, og klemte kula knallhardt via den lengste stolpen og inn. Det virket som konstellasjonen med Ramos på sideback, Cannavaro sammen med en av de nyinnkjøpte i midten og Marcelo/Drenthe på venstre, passet bra, og i den hjemlige serien gikk ting på skinner. Lille juleaften 2007 seiret Los Blancos mot Barcelona på Camp Nou, men etter julen var over ble ting omsider annerledes utenfor LaLiga. I Copa del Rey ble det tap for Mallorca i begge oppgjør i 8.delsfinalen, og det samme ble det i Champions League, hvor Roma ble for sterke, også her i 8.delsfinalen.

Det var derfor ikke annet enn LaLiga å kjempe for i den gjenværende delen av sesongen for Los Blancos, men det klarte de omsider meget bra. Sergio Ramos leverte jevnt over hele sesongen, og som vanlig holdt han innsamlingen av kort vedlike med 15 gule og tre røde. Barcelona kom på besøk til Santiago Bernabéu 7.mai, hvor de allerede var et hav av poeng bak Los Blancos, og ble til slutt banket 4-1 med Ramos på banen i samtlige 90 minutter. I sesongens siste serierunde kom muligens Ramos’ beste kamp som høyreback, da han var direkte involvert i fire av fem scoringer mot Levante. Først stusset han ballen videre til van Nistelrooy som scoret, deretter scoret han selv med hodet, så var han tredje sist på scoring nummer tre, før han satte punktum med å heade inn kampens femte mål. Et flott punktum på en sesong som resulterte i LaLiga-gull med åtte poeng ned til Villarreal på 2.plass, og hele 18(!) poeng ned til Barcelona på 3.plass.

Den påfølgende sesongen startet positivt for Ramos og hans lagkamerater ved at Schuster fikk beholde jobben, og dermed ble det kontinuitet i arbeidet. Los Blancos tapte den første kampen i sesongen 08/09 mot Valencia i Supercopa de España 3-2, hvor Ramos ikke startet. I returoppgjøret var han imidlertid med fra start. Tross røde kort til både Rafael van der Vaart og Ruud van Nistelrooy, vant Los Blancos 4-2, hvor Ramos scoret det viktige mål nummer to. Litt senere i måneden startet LaLiga, hvor det ble tap i første kamp. Klubben kom seg ikke opp på 2.plass i ligaen før runde 12, men deretter fulgte to tap mot henholdsvis Getafe og Sevilla. I tillegg klarte ikke Schuster å føre laget til avansement i Copa del Rey, samtidig som de endte på 2.plass i Champions League-gruppa, og han ble derfor sparket 9. desember 2008. Inn for tyskeren kom Juande Ramos, som fikk sin ilddåp mot Barcelona i første kamp. Den tidligere Tottenham- og Sevilla-treneren forsøkte å bruke Ramos på venstreback for å nøytralisere Lionel Messi, hvilket fungerte i 89 minutter, men til slutt satte argentineren punktum ved å sette inn 2-0.

Sergio Ramos begynte det nye året på flott vis, hvor han scoret det tredje målet mot Mallorca på bortebane tidlig i januar 2009, samtidig som han scoret fra over 30 meter mot Osasuna i det påfølgende oppgjøret. Nesten nøyaktig en måned senere scorer Ramos nok et mål, denne gangen i nedsablingen av Real Betis, hvor Los Blancos vinner 6-1. Ramos stupheadet ballen i mål for Real Madrid, og feiret med en vakker bakoversalto. Noen dager senere var Ramos med å tape 0-1 for Liverpool på Santiago Bernabéu, før de ble rundspilt på Anfield og røk ut av Champions League med 5-0 sammenlagt. I LaLiga gikk det dog bedre hvor Los Merengues hentet opp det meste av forspranget til Barcelona med en god vårsesong, men helt mot slutten brøt alt sammen da de tapte 2-6 for Barcelona på Santiago Bernabéu. Ramos var riktignok delaktig med både scoring og målgivende pasning, men det var ikke nok. I tillegg til å tape for rivalen, så tapte Los Merengues de fire siste kampene, og endte dermed ni poeng bak Barcelona i LaLiga, hvilket resulterte i null troféer for den inneværende sesongen.

Det kom ikke som et sjokk for mange da Juande Ramos forlot jobben ved sesongslutt. Inn kom Manuel Pellegrini, som tidligere hadde høstet stor suksess med Villarreal. Samtidig som en ny trener kom inn portene, så ble det også store endringer i spillerstallen, hvor en rekke store navn forsvant. Blant disse var Cannavaro, Heinze, Salgado, Huntelaar, Sneijder, Robben og van Nistelrooy. Spesielt de defensive utskiftningene hadde mye å si for Ramos, hvor han nå muligens ville spille mer sentralt igjen, men med spillere ut, kommer det også spillere inn. I forsvaret returnerte Garay fra lån, Raúl Albiol ankom fra Valencia og Arbeloa fra Liverpool, mens det virkelig skjedde saker offensivt, hvor Xabi Alonso, Cristiano Ronaldo, Kaká og Karim Benzema ble hentet inn. Pellegrini hadde alt lagt til rette god en god sesongstart med en rekke solide spillere, hvor han til å begynne med også brukte Ramos som høyreback.

De første syv kampene ble vunnet under den nye treneren, hvor Sergio Ramos kun var med på fire, grunnet en skade ved sesongstart, men samtidig holdt Real Madrid nullen hver gang han spilte. I starten av november markerte Ramos seg mot byrival Atlético Madrid, da han mottok direkte rødt kort på stillingen 0-3 til Los Blancos, men storebror holdt unna og vant 2-3. Litt i underkant av en måned senere var Ramos frempå og åpnet seieren mot Almería med scoring på hodet. I Copa del Rey hadde Los Blancos blitt slått ut, men i LaLiga og Champions League rullet toget videre. I begynnelsen av februar scoret Ramos igjen, denne gangen det første målet i en seier mot Espanyol. 21. februar spilte den fremtidige kapteinen sin kamp nummer 200 for Real Madrid da klubben fullstendig slaktet Villarreal hele 6-2 med Ramos på banen i samtlige 90 minutter. Mellom kamp nummer 100 og 200 utviklet Ramos seg i en retning hvor han behersket både å spille sideback samt midtstopper bedre enn de fleste andre. I tillegg til å komme på saftige løp langs siden, ble han omsider mer og mer duellsterk, hvor flere og flere mål kom på hodet.

NB! I morgen fortsetter artikkelserien om Ramos frem til 300 kamper. 

Legg inn en kommentar