Martin Helleruds spesialer

En hyllest til Ramos: 100

Her er en hyllest av en av de største og viktigste Real Madrid-spillerne i historien, Sergio Ramos.

Sergio Ramos spilte sin 600. kamp for Real Madrid da Los Blancos sikret seg et godt utgangspunkt i Champions League med en sterk 1-2-seier borte mot Ajax. Real Madrid-kapteinen er en av ytterst få spillere som har klart å runde hele 600 kamper for Los Blancos, og under gårsdagens kamp mot Girona, utliknet han også Fernando Hierro og Francisco Gento, som begge spilte 601 kamper for Real Madrid. De spillerne som foreløpig ligger foran 32-åringen, er Santillana (645 kamper), Manolo Sanchís (710 kamper), Iker Casillas (725 kamper) og Raúl med sine 741 kamper.

Denne uken skal vi i Peña Madridista Noruega hylle en av de absolutt viktigste spillerne i Real Madrid-historien, og for å gjøre dette, skal vi publisere en artikkel hver dag frem til lørdag denne uken, hvor vi skal gå gjennom karrieren til Sergio Ramos i Real Madrid, fordelt på de 100 kampene han har spilt for Real Madrid. I dag begynner vi med de første 100 kampene Sergio Ramos spilte for Real Madrid.

Statistikk etter 100 kamper

Real Madrid-debut: 19. september 2005 (Real Madrid 2-3 Celta Vigo)
Kamper fra start: 99
Mål: 14
Målgivende pasninger: 7
Real Madrid-kamp nummer 100: 20. oktober 2007 (Real Madrid 1-2 Espanyol)

Etter å ha spilt sine første fotballkamper for lokallaget Camas, rett utenfor Sevilla, ble Sergio Ramos hentet til Sevillas akademi allerede som tiåring i 1996. Den lovende forsvarsspilleren gikk gradene i klubben frem til 1. februar 2003, da han fikk sin debut for førstelaget under daværende Sevilla-manager, Joaquín Caparrós. I hjemmekampen mot Deportivo La Coruña ble den da 16 år gamle forsvarsspilleren byttet inn for Paco Gallardo med 25 minutter igjen å spille. Da 2003/04-sesongen var over, hadde Sergio Ramos fått sin Sevilla-debut og i tillegg startet tre kamper. Den påfølgende sesongen ble imidlertid Sergio Ramos’ virkelige gjennombrudd på toppnivå. Den anvendelige forsvarsspilleren spilte totalt 37 kamper for Sevilla denne sesongen og scoret tre mål, et av dem i 2-2-kampen mot Real Madrid på Ramón Sánchez Pizjuán.

En strålende sesong for Sevilla gjorde at ryktene begynte å svirre rundt det store forsvartalentet. Sommeren 2005 valgte Florentino Pérez å bla opp €27 millioner for den da 19 år gamle forsvarsspilleren, det som da var tidenes dyreste overgangssum for en spansk forsvarsspiller. Ramos ble tildelt draktnummer fire under sin presentasjon som Real Madrid-spiller 1. september 2005. Dette nummeret ble tidligere ble båret av den spanske stopperkjempen Fernando Hierro, og Ramos var ydmyk om å overta draktnummeret til en av kanskje tidenes spanske forsvarsspillere: «Draktnummeret jeg liker mest er 4. Å ta over det etter Fernando Hierro, er en ære». Kun en drøy uke etter presentasjonen sin fikk Ramos sin debut som Real Madrid-spiller da han ble byttet inn i hjemmetapet mot Celta Vigo 10. september 2005.

I sin første Real Madrid-sesong spilte Ramos under to Real Madrid-trenere, først brasilianske Vanderlei Luxemburgo, og etter at han fikk sparken i desember 2005, kom spanske Juan Ramón Lopez Caro inn. Under begge trenerne ble Ramos i hovedsak brukt som midtstopper, i tillegg til at han vikarierte som midtbaneanker. Bare noen dager etter sin Real Madrid-debut, fikk 19-åringen sin første opptreden i Champions League, denne gang fra start da Real Madrid tapte hele 3-0 borte mot Lyon. 6. desember samme år, rett etter at Luxemburgo hadde fått sparken, scoret Sergio Ramos sitt første mål for Real Madrid. Passende nok var dette i Champions League da han scoret reduseringsmålet i 2-1-tapet borte mot Olympiakos. I sin første Real Madrid-sesong spilte Ramos totalt 47 kamper, hvorav 46 av disse var fra start. Han scoret seks mål og slo én målgivende pasning, og fikk i tillegg tre røde kort. Det ble imidlertid en trofeløs sesong, noe som førte til at Juan Ramón Lopez Caro ikke fikk fortsette som Real Madrid-trener i 2006/07-sesongen.

Etter å ha bli brukt i all hovedsak som midtstopper i 2005/06-sesongen, ble det endringer på dette i 2006/07-sesongen. For det første hadde italienske Fabio Capello kommet inn som Real Madrid-trener, og i tillegg hadde Real Madrid hentet Fabio Cannavaro fra Juventus for €6 millioner. Dette var noen av grunnene til at Sergio Ramos i 2006/07-sesongen varierte mer mellom å spille som høyreback og som midtstopper. Sergio Ramos har de siste årene scoret en rekke minneverdige mål, og det gjorde han også i 2006/07-sesongen. I El Clásico på Camp Nou scoret han det som lenge så ut til å bli seiersmålet i en 2-3-seier mot katalanerne, men etter en sen Messi-scoring, endte oppgjøret 3-3.

2006/07-sesongen hadde også en av de mest spennende sesongavslutningene på lang tid. På siste kampdag måtte Real Madrid slå middelhavsfareren Mallorca hjemme på Santiago Bernabéu for å sikre seg LaLiga-tittelen. Ramos startet kampen, denne gang som midtstopper og han var delaktig i at bortelaget tok ledelsen i Madrid etter kun et drøyt kvarter. Real Madrid utliknet etter en drøy time med innlånte José Antonio Reyes, men fortsatt manglet den avgjørende scoringen som kunne sikre ligatittelen. Med ti minutter igjen av kampen, sendte Mahamadou Diarra hele Santiago Bernabéu til himmels da han satte inn 2-1-scoringen, og bare noen minutter senere satte nevnte Reyes inn den siste spikeren i kisten med sin 3-1-scoring. Real Madrid og Barcelona endte til slutt opp med like mange poeng, mens katalanerne hadde best målforskjell. Det som avgjorde det hele, var at Real Madrid vant El Clásico på Santiago Bernabéu denne sesongen, mens oppgjøret på Camp Nou som nevnt endte 3-3. Real Madrid ledet på innbyrdes oppgjør, og dermed kunne Los Blancos feire sitt 30. seriegull, samtidig som at Ramos kunne feire sitt første av mange trofeer som Real Madrid-spiller.

Sommeren 2007 ble Pepe, Gabriel Heinze og Christopher Metzelder hentet fra henholdsvis Porto, Manchester United og Borussia Dortmund. Som følge av at det ble hentet tre midtstoppere til klubben, ble Ramos brukt mer eller mindre som fast på høyrebacken. 20. oktober spilte Ramos sin 100. kamp for Real Madrid da Espanyol gjestet Estadio Santiago Bernabéu. Real Madrid tapte oppgjøret 1-2. Sergio Ramos markerte sin 100. kamp i helhvitt med å score reduseringen, men det var til liten nytte.

Legg inn en kommentar