Martin Helleruds spesialer

En god deal for alle parter

Det er trist å se Keylor Navas forlate Real Madrid, men det er ingen tvil om at det er riktig.

I dag kom bekreftelsen om at Keylor Navas bytter ut Madrid og Real Madrid for Paris og Paris Saint-Germain. 32-åringen forlater den spanske hovedstaden etter fem sesonger med Real Madrid-logoen på brystet, og han har blitt en av de store legendene i Real Madrid-historien. Tre Champions League-trofeer, fire FIFA Club World Cup-trofeer, tre UEFA Super Cup-trofeer, ett Supercopa de España-trofé og ett LaLiga-trofé . Dog så tapte Navas keeperkampen mot Thibaut Courtois, og Zinedine Zidane har vært tydelig på at belgieren er førstevalget denne sesongen, dermed ønsket Navas seg naturligvis vekk.

Keylor Navas fikk beskjed tidlig om at Thibaut Courtois kom til å være førstevalget mellom stengene på Santiago Bernabéu, og allerede i juni var Navas i gang med klubbjakten. Men til tross for at både Paris Saint-Germain og Benfica var interesserte da så var ingen av klubbene villig til å matche summen Real Madrid ba om, noe som visstnok var rundt 20 millioner euro. Dette var også ståa i juli, og det var derfor Keylor Navas møtte opp til pre-season som planlagt, til tross for at han var klar på at han ønsket seg vekk for å spille. Han var også åpen for at dersom ingen la pengene på bordet så godtok han å bli i Real Madrid en ny sesong, som andrevalg, men hans ønske var å dra til en annen klubb for å få spille.

Dette er grunnen til at det har vært stille rundt Keylor Navas i sommer. Han har godtatt situasjonen og trent godt, for å utfordre Thibaut Courtois. Navas har rett og slett hatt en veldig profesjonell innstilling til situasjonen. Derfor er det svært forståelig at nå som Paris Saint-Germain var villig til å møte Real Madrids økonomiske krav, at Navas selv presset på for å overgangen gjennomført. Man kan stille spørsmålstegn ved Los Blancos’ beslutning om å låne ut Andriy Lunin, fordi det har satt Real Madrid i en litt vrien situasjon hvor dersom Navas skulle gå og de ikke skulle skaffe noen erstatter, så ville unggutten Diego Altube vært reserven til Thibaut Courtois, som faktisk har mistet åtte kamper med skade forrige sesong og som også hadde et skadeavbrekk i sommer.

Det er nettopp derfor denne overgangen til Paris Saint-Germain er en god deal for alle parter. Real Madrid får nemlig den franske burvokteren Alphonse Aréola i retur på et sesonglangt lån. Det vil si at keeperen med tre landskamper for Frankrike har godtatt en reserverolle i Real Madrid og blir backupen til Thibaut Courtois, og det er intet annet enn en strålende avtale for Real Madrid. Det vil si at Keylor Navas får dra til Paris Saint-Germain for å få fast spilletid, Real Madrid får en keeper av høy kvalitet i retur som er innebefattet med at han blir reserve, og det er kun et lån. Dermed kan man neste sesong la Andriy Lunin overta rollen som backup for Thibaut Courtois.

Det er ingen negative sider med denne overgangen, slik jeg ser det. Det er trist å se Keylor Navas forlate Real Madrid, men det er det riktige tidspunktet. Real Madrid får inn en backup av ypperste kvalitet på et års lån, noe som gir mening både kortsiktig og langsiktig.

Dette er en god deal for alle parter

Tusen takk for nå, Keylor Navas! 

Hjertelig velkommen til Real Madrid, Alphonse Aréola!

Legg inn en kommentar