Nyheter

Bare fire canteranos i Real Madrid-troppen

Denne sesongen finner man bare fire spillere med bakgrunn i Real Madrid-akademiet i troppen.

Som kjent er det ingen enkel oppgave å gå rett fra Real Madrid-akademiet og rett inn i førstelagstroppen til Real Madrid. De siste årene har det gått litt opp og ned med tanke på hvor mange egenutviklede spillere Real Madrid har hatt i troppen. Denne sesongen er åpenbart en sesong med få slike spillere.

Bare fire spillere i dagens tropp har blitt fostret opp i akademiet til Los Blancos. Flere spillere har måttet gå på utlån i håp om å få mer spilletid. Akademispillerne man finner i dagens tropp er Dani Carvajal, Nacho, Lucas Vázquez og Mariano Díaz.

Mange på utlån

Marcos Llorente og Raúl de Tomás forlot klubben denne sommeren, mens Sergio Reguilón har reist på utlån til Sevilla. Kiko Casilla er et annet La Fábrica-produkt til å forlate Santiago Bernabéu, da han reiste til Leeds i januar. I tillegg finner man Achraf Hakimi, Óscar Rodríguez og Borja Mayoral på utlån, som også er spillere som er fostret opp i akademiet til Real Madrid.

Samtidig har flere Castilla-spillere forlatt klubben. Cristo Gonzalez og Jaime Seoane har reist til Huesca, Jorge de Frutos og Javi Sanchez til Real Valladolid og Luca Zidane har gått til Racing Santander.

Langt bak rekordsesongen

Siden starten på dette århundret, er det bare i 2001/2002-sesongen (Iker Casillas, Francisco Pavón, Raúl og Guti) og 2010/11 (Casillas, Adan, Álvaro Arbeloa og Esteban Granero) at det har vært så få tidligere akademispillere i førstelagstroppen til Los Blancos.

Det er et stykke opp til de ti akademispillerne som var en del av troppen i 2003/2004-sesongen. Da var Casillas, Raúl Bravo, Pavón, Raúl, Guti, Borja Fernández, Javier Portillo, Antonio Nuñez, Ruben og Óscar Miñambres alle fostret opp i La Fábrica og en del av førstelagstroppen.

Antallet spillere fra La Fábrica i førstelaget er halvert siden Zinedine Zidane var ansvarlig for klubben i 2017/2018-sesongen, da Llorente, Casilla, Borja Mayoral, Achraf Hakimi og Ruben Yáñez alle var en del av troppen.

Legg inn en kommentar