Intervjuer

Emery: – Vi må være tålmodige med Kubo

Unai Emery fikk forrige sesong sparken i Arsenal, og tok over Villarreal i forkant av årets sesong. Trener-profilen har skapt mye frustrasjon i den spanske hovedstaden, grunnet det at Take Kubo, som er utlånt fra Real Madrid, ikke har fått så mye spilletid som man ønsket.

Villarreal har satset stort i det overgangsvinduet som nylig har vært. Den gule ubåten har hentet spillere som Parejo, Coquelin, Estupinan, Foyth og Kubo (lån). I tillegg har de gulkledde en sterk tropp fra tidligere, med spillere som Chukwueze, G. Moreno og Alcacer.

Kubo hadde en god sesong i Mallorca forrige sesong, og det var mange lag som ønsket seg hans signatur i overgangsvinduet. Valget falt til slutt på Villarreal, der han nå har vært på benken i alle de fem første kampene av årets sesong.

Nylig har Unai Emery tatt en prat med AS, og der snakket han blant annet om Kubo-situasjonen.

– Kubo er en flott gutt. En gutt som vil vokse, og som ønsker å gjøre det bra. Han har en utfordring foran seg. Han kan bli den første japanske spilleren som går til topps i LaLiga. Det er mange som ønsker å akselere denne prosessen, men det er ikke bra. Han må tilpasse seg og vokse i ulike posisjoner.

Den spanske treneren forklarte videre at Kubo kan bekle flere ulike posisjoner. Kubo er best som høyrekant, men der er det stor konkurranse om plassene i Villarreal.

– Han kan spille i tre posisjoner. Hans beste posisjon er som en 7’er, høyrekant, men der er det kamp om plassene. Han må bli bedre sentralt, og vokse som venstrekant, men vi jobber med saken.

– Jeg forstår støyen fra media. Han er en superstjerne utenfor banen, men må jobbe med å bli det på banen også. Vår jobb er å ta vare på han og sørge for at han utvikler seg.

Legg inn en kommentar