Intervjuer

Asensio: – Jeg får gåsehud

Sommeren 2019, skulle Marco Asensio få seg en stor knekk. Real Madrids gullgutt røk korsbåndet i en treningskamp mot Arsenal, og fikk knusende nyheter om at han ville miste hele sesongen. Kantspilleren hadde skuffet stort sesongen i forveien, og hadde mye å revansjere. Heldigvis kom han seg tilbake, og leverte flere fine kamper på tampen av 19/20-sesongen.

Denne sesongen er det ventet at han vil få en viktig rolle som høyrekant i elleveren til Zidane. Den sympatiske spanjolen har nylig blitt intervjuet av El Transistor, og der forteller han om karrieren og den tøffe veien tilbake etter skaden han pådro seg.

Morens død

– Moren min var en ekstrovert type, og sa alltid det hun mente. Vi møtte Florentino Pérez i Mallorca da jeg var yngre. Vi tok et bilde med han, og moren min fortalte han at jeg en dag ville spille i Real Madrid.

– Når man er 15 år, så er man aldri forberedt på å miste sin mor. Heldigvis har min bror og meg en fantastisk far, og vi tre har et veldig nært og tett forhold. Men jeg tenker på min mor hver eneste dag.

Landslaget

– Det er spesielt å være tilbake på landslaget. Det er lenge siden jeg har vært tatt ut, og jeg skal jobbe for at det skal skje igjen. Det er fint å spille på Luis Enriques lag, et lag som alltid ønsker å vinne.

Skaden

– Når jeg tenker på skaden får jeg gåsehud. Du innser med en gang at det er seriøst, men det synker ikke inn før de forteller deg hvor alvorlig det er. Kneet hovnet opp, og jeg forsto med en gang at det var en alvorlig skade.

– Det å gå inn på operasjonsrommet var en av de verste øyeblikkene i mitt liv. Jeg var redd, og hadde aldri gjort noe lignende før. Jeg fortalte dem at de bare skulle gi meg narkosen med en gang, for jeg taklet ikke det å være våken. Du bare overgir deg selv til de som skal operere, og alt avhenger av hvordan de gjør jobben sin. Jeg glemmer aldri de øyeblikkene.

– I rehabiliteringsperioden hadde jeg det vanskelig. Jeg hadde mye smerter og måtte sitte i rullestol. Jeg kunne ikke leve livet som normalt, og måtte ha hjelp til alt. Jeg sov halvannen time om natta, for jeg tenkte så mye på kneet. Det er en opplevelse som har forsterket meg i livet. Skaden har endret meg. Hver dag er en kamp mot deg selv, sette seg nye mål, forbedre seg og nå nye høyder. Det har vært mange dager der jeg har spurt meg selv hvordan jeg skal spille fotball igjen.

– Det har vært gode øyeblikk også. Jeg kommer aldri til å glemme den dagen der jeg kunne gå uten smerter, eller dagen der jeg begynte å løpe med ball igjen. Slike øyeblikk gjør at man setter mer pris på helsa.

Zidane

– Når jeg ankom Madrid i 2016 visste jeg at jeg måtte gjøre det bra i pre-season for å overbevise Zidane. Han fortalte meg at jeg ville starte Supercup-finalen, og at han ville regne med meg utover i sesongen. Zidane er en ærlig trener som har gitt klubben mange trofeer. Når jeg var yngre hadde jeg en plakat av hans volley-scoring mot Leverkusen på rommet.

Legg inn en kommentar