Nyheter

Elleve kamper på de neste seks ukene

Det tøffe kampprogrammet fortsetter for Real Madrid. Frem til nyttår skal laget spille hele elleve kamper.

Årets sesong kom alltid til å bli en spesiell sesong, og vi visste på forhånd at kampprogrammet kom til å bli travelt for Real Madrid. Sesongen startet over en måned senere enn det den vanligvis gjør, men lagene skal allikevel spille like mange kamper, til tross for å ha en kortere ferie og sesongoppkjøring enn vanlig. Nå som landslagpausen nærmere seg slutten, kommer Real Madrid-spillerne tilbake til et uhyre tøft kampprogram frem mot jul. Real Madrid skal spille hele elleve fotballkamper på drøye fem og en halv uke, hvilket betyr at det skal spilles to kamper i uken stort sett hver uke frem til nyttår.

De siste sesongene har vi sett at det ikke finnes enkle kamper i LaLiga, og alle Real Madrid sine oppgjør frem til jul kommer derfor til å være tøffe. Det finnes allikevel noen åpenbare hindre som kan gi Zidane og hans mannskap enda større problemer. Allerede kommende lørdag skal laget møte Takefusa Kubo og Villarreal på bortebane, før turen går videre til Milano og det tøffe borteoppgjøret mot Inter på San Siro onsdag kveld. Det er altså to enormt utfordrende oppgjør på noen få dager. I begynnelsen av desember skal Real Madrid møte Skakthar i Kiev og Borussia Mönchengladbach i Madrid i de avgjørende kampene av gruppespillet i Champions League. Mellom disse Mesterliga-kampene er både Sevilla og Atlético Madrid motstandere i LaLiga – kamper som fort kan være avgjørende når poengene skal telles opp i mai. Det er altså ingen tvil om at Real Madrid går en tøft tid i møte, med viktige kamper som kommer tett i tett.

Derfor er det selvsagt bekymringsverdig at Real Madrid de siste ukene har fått skader på en rekke viktige spillere. Allerede vet vi at Valverde kommer til å miste en del av disse kampene, noe som vil være et stort tap for Real Madrid de kommende ukene. Både Ramos og Varane gikk begge av banen med skader for sine landslag i går kveld, men det virker heldigvis som at det ikke er veldig alvorlig for sistnevnte. Vi venter fortsatt på en oppdatering på Ramos sin skade, men TV-bildene fra gårsdagen var på ingen måte betryggende. Karim Benzema sliter fortsatt med skaden han pådro seg mot Valencia, men de fleste medier melder at han skal være klar til Inter-kampen om en uke. Det er altså bare å krysse fingrene for at Real Madrid kan unngå de alvorlige skadene i perioden fremover.

Legg inn en kommentar