Eibar 1-3 Real Madrid

Real Madrid scoret to ganger innenfor det første kvarteret, og burde scoret et til. Eibar reduserte dog kort tid senere, og det var en nerve i kampen helt til Vázquez satte spikeren i kista på overtid.

1-3 Lucas Vázquez (90+2′) – Assist: Karim Benzema

Det har vært en god periode for Los Blancos den siste tiden, hvor Sevilla, Borussia Mönchengladbach, Atlético Madrid og Athletic Club alle har blitt beseiret. I tillegg til dette har flere spillere returnert fra skade, og troppen begynner å nærme seg mer eller mindre fulltallig. Dette er positive nyheter for Zinedine Zidane som med det får enda flere strenger å spille på enn han hadde tidligere. Muligens ville noen av spillerne som var klarert for dyst få muligheten søndag kveld, men uansett om de gjorde det eller ikke så var det tre nye poeng som var det viktigste for de helhvite dette oppgjøret.

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Varane, Ramos, Mendy – Modric (Valverde 72′), Casemiro, Kroos – Lucas, Benzema, Rodrygo (Asensio 72′)

Eibar: Dmitrovic – Pozo, Bigas, Arbilla, Kevin – Inui (Léon 72′), Diop (Alvarez 82′), Exposito, Bryan – Muto, Kike (Bergara 82′)

Pangstart

Det var en variert åpning på kampen, hvor begge lag hadde ballen til å begynne med, men Real Madrid var laget som skapte sjansene. Ikke mer enn fem minutter gikk det før ballen lå i mål, hvor Rodrygo var mannen som dro seg fremover før han på lekkert vis spilte frem Benzema, og den franske angriperen var iskald i boksen. Drøyt fem minutter senere kombinerte Lucas og Benzema flott på siden, før vertene brøt, men Lucas vant tilbake ballen før Benzema stjal den, fintet rundt i boksen, og fant Modric i returrommet. Kroaten fikk tid til å sikte, og skuddet gikk forbi Dmitrovic og i mål til 0-2.

ÅPNET BALLET: Karim Benzema scoret kampens første mål kun noen få minutter ut i oppgjøret.

Snaut fem minutter senere burde Real Madrid ha scoret enda en gang da Modric mottok ballen på siden, gjorde en finte og la inn på bakerste stolpe til Benzema. Franskmannen var helt alene uten press, men klarte utrolig nok å heade like utenfor lengste stolpe. Stor sjanse der. Like etter halvspilt omgang skapte gjestene en ny stor sjanse da de kontret fremover tre mot to, men Modric brukte litt lang tid før han fant Kroos som hurtig dyttet videre til Rodrygo. Brassen klemte til, men Dmitrovic reddet, og selv om Benzema plukket opp returen så blåste dommeren av for offside.

KONTANT: Luka Modric banket inn kampens andre scoring med et knallhardt skudd.

Vertene var omsider ikke helt tannløse de heller for like før halvtimen snappet Kevin Rodrigues en ball fra Lucas, og fant Kike García lenger opp i banen. Kapteinen vendte rundt, og curlet vakkert ballen i det lengste hjørnet til 1-2. Det var igjen liv i kampen. Ti minutter før hvilen ble Benzema spilt i bakrom på ny etter en fantastisk pasning av Kroos, hvor franskmannen tok ned ballen og satte den i mål med utsiden, men dommeren annullerte scoringen for offside. Kun få sekunder senere dro Mendy seg fremover i banen, og spilte ballen på tvers av målet mot Lucas Vázquez som akkurat ikke rakk frem.

Fem minutter før hvilen fikk Bryan ballen på siden, og kantspilleren fant Muto i feltet, men avslutningen til den japanske spilleren endte like over. Noen minutter senere fikk Sergio Ramos muligheten på direkte frispark fra drøyt tjue meter, men forsøket endte en meter over mål. På overtid av den første omgangen sendte Benzema en ball i bakrom mot Lucas, og kantspilleren fikk ballen forbi Dmitrovic, men en forsvarer løpte opp avslutningen og dyttet den til corner. Flere sjanser ble det ikke, og lagene gikk inn i hvilen på 1-2.

Kopi av forrige kamp

Gjestene fra hovedstaden begynte den andre omgangen best, og etter et par minutter kom Benzema til en avslutning som endte like utenfor, men han ble avblåst for offside. Fem minutter etter dette kom Mendy seg frem på siden, og han fant Rodrygo i feltet, men avslutningen til den unge brassen gikk utenfor via en forsvarer. Ti minutter ut i omgangen kom vertene til deres første sjanse i omgangen da Diop klemte til, men Courtois fikk slått forsøket unna. Et lite minutt senere fikk vertene ved Inui en ny sjanse da Ramos spilte ballen rett i beina på kantspilleren, men forsøket endte utenfor.

Like etter timen kontret Real Madrid fremover, hvor Carvajal førte ball, men backen valgte til slutt feil og sendte ballen rett i en forsvarer, fremfor en av hans lagkamerater. Noen minutter senere skapte Kroos en stor sjanse da han sendte en helt ellevill ball gjennom mot Rodrygo, hvor brassen kom alene med Dmitrovic, men sisteskansen reddet. Kunne også sluppet ballen til Lucas som hadde vært helt fri. Et par minutter etter dette var vertene frempå igjen, hvor et innlegg traff pannebrasken til Muto, men angriperen headet like over krysset.

Zidane gjorde to bytter, hvor blant annet Asensio entret banen. Kantspilleren fikk muligheten på et direkte frispark et lite minutt senere, men forsøket traff kameraet bak mål. På overtid av den andre omgangen fikk vertene en stor sjanse da Bigas ble spilt i bakrom, og forsvareren stormet mot mål, men en enorm takling av Ramos hindret han i skuddøyeblikket. Real Madrid satte umiddelbart tempo fremover, hvor Lucas sendte til Benzema før franskmannen sendte kantspilleren i bakrom, og Lucas satte iskaldt ballen i det lengste hjørnet til 1-3. En ren kopi av det siste som skjedde i midtuken mot Athletic Club, og tre nye poeng var et faktum.

SPIKERN I KISTA: Lucas Vázquez satte spikeren i kista med sin scoring på overtid.

Thibaut Courtois (7): Har noen viktige redninger, selv om han ikke får veldig mange skudd på seg. Er også aktiv i feltet, og tidvis litt for aktiv. Mister et par baller, men det ender ikke med noen farlige sjanser. Er sjanseløs på scoringen. Trygg med ballen i beina, eller nærmeste bestemt så gjør han korrekt valg med ballen i beina.

Dani Carvajal (6): Spiller en kamp på det jevne, og har stort sett god kontroll på det som kommer hans vei. Har også noen solide løp fremover i banen, men det er lite som kommer ut av det. Må derfor sies å være en helt ok kamp av spanjolen.

Raphaël Varane (6): Blir ikke utfordret nevneverdig, men er der ved et par anledninger. Blant annet presser han Inui etter Ramos sin svært svake pasning. Solid i duellspillet, og selv om han virker usikker med ballen så blir han også satt opp i enkelte pressede situasjoner. Gjør en ok+ kamp.

Sergio Ramos (6): Ser ut som en redningsmann med sin enorme takling på overtid, men samtidig er det Ramos som henger igjen og opphever offside-fella. Har også en svært svak pasning rett til Inui. Har en annen solid takling tidligere i oppgjøret, og gjør det godkjent defensivt om man luker vekk feil og noen svake langpasninger.

Ferland Mendy (7): Løper som en virvelvind hele kampen, opp og ned langs siden. Er involvert i en rekke kombinasjoner på siden, og har et par meget solide innlegg, blant annet et Lucas burde kommet på. Sliter litt med linja på offside-fella mot slutten sammen med Ramos, men alt i alt så gjør han en god kamp, hvor han involverer seg langt mer offensivt enn tidligere oppgjør.

Luka Modric (7): Spiller en veldig god første omgang hvor han involverer seg i omtrent alt som skjer. Styrer tempoet i spillet, vrir spillet fra side til side og gjør nesten alt korrekt. Scorer et flott mål hvor han skyter smart. Kunne dog gjort mer ut av den ene kontringen hvor Real Madrid er 3 mot 2, og i tillegg faller nivået noe i den andre omgangen.

Carlos Casemiro (6): En relativt usynlig kamp fra brassen, og det er jo egentlig bra i hans rolle, men kunne tidvis involvert seg litt mer. Defensivt er han viktig på dødballer og i situasjoner hvor ballen må gjenvinnes, men blir også litt begrenset fremover. Spiller en helt ok kamp.

Toni Kroos (8): Styrer kampen med sine enorme pasninger, og evne til å vri og vende på spillet. Er også flink til å følge etter, hvor han opptrer som et ekstra ledd i angrepsspillet. Flink til å få ballen videre på få touch, og lar det gå hurtig. Har en helt ekstrem pasning gjennom til Rodrygo hvor det burde blitt mål. Ikke langt unna å være banens beste, og er inne i en rekke med meget solide kamper nå.

Lucas Vázquez 6): Jobber hardt, og kombinerer godt på siden, men blir tidvis litt tannløs. Mister ballen litt for lett, og selv om han vinner tilbake noen baller så blir det litt for lite produktivt. Burde kommet på det ene innlegget fra Mendy i andre omgang, og mister ballen i forkant av scoringen til Eibar, men gjør opp for seg ved å sette spikeren i kista på overtid.

Karim Benzema (8 BB): Er involvert i alt som skjer denne kampen, enten det er skaping av sjanser eller at han blir avblåst for offside. Gjør et godt mottak på den første scoringen og er effektiv når han får ballen i mål. På scoring nummer to gjør han flere gode bevegelser, og har samtidig en meget smart pasning ut til Modric. På den tredje scoringen slår han Lucas i bakrom, og i tillegg til dette har han en scoring som annulleres for offside. Meget god kamp, og banens beste i kveld.

Rodrygo Goes (7): Har en flott pasning i bakrom til Benzema på den første scoringen, og involverer seg egentlig ganske mye i dette oppgjøret. Burde stått med en scoring eller en målgivende pasning til da han ble spilt gjennom av Kroos. Har flere gode kombinasjoner, og spiller alt i alt en god kamp på den venstre kanten.

Federico Valverde (6): Gjør et godt innhopp hvor han er veldig aktiv den tiden han er på banen. Forsøker noen kombinasjoner, og jobber solid. Godt å se at han får noen minutter slik at han finner tilbake til formen igjen.

Marco Asensio (4): Ikke noe godt innhopp. Lite involvert, siderettet fremfor å vende nesen fremover. Har et ok frispark, men ellers er det lite nevneverdig.