William Gromstads spesialer

Benzema i form

Karim Benzema ser ut til å ha funnet godformen igjen. Etter en relativt tung start på sesongen, har franskmannen nå scoret fem mål på de fem siste kampene. Totalt har han dermed ti mål og fire målgivende på 16 kamper denne sesongen, og det er gledelig å se Benzema befeste rollen som målscoreren i Real Madrid igjen. Han spiller så og si uansett, selv om han ikke spilte spesielt bra tidligere i sesongen, men nå virker det som om Zidanes tiltro bærer frukter.

«Karim Benzema er den beste spissen i Frankrikes historie» hevdet Zinedine Zidane tidligere denne uken. Hvorvidt det stemmer eller ikke kan naturligvis diskuteres, men at Benzema får mye tillit av treneren er det ingen tvil om. Med ett mål på de syv første kampene i La Liga, var det en del som mente Mariano eller Jovic burde få sjansen på bekostning av franskmannen, men de fikk likevel ikke muligheten før Benzema var utilgjengelig på grunn av skade. Kanskje var det fordi kvaliteten på de to andre spissene i troppen ikke er god nok, for Benzema spiller svært ofte 90 minutter, selv i tett kampprogram.

Nå virker Karim Benzema alt annet enn sliten, og i slik form han er i nå om dagen, er han en av verdens beste spisser. I dagens kamp mot Eibar viste han kvalitetene sine. Begge hans målgivende er meget bra, men spesielt i forkant av 2-0 viser han fremragende teknikk. Benzema scoret kampens første mål på lekkert vis da han spilles gjennom av Rodrygo, og gjør alt riktig foran motstanderens keeper. Likevel er det scoringen han får annulert for offside som er den mest imponerende. Bevegelsen er nydelig, pasningen og touchet likeså, før han enkelt legger ballen i mål med utsiden av høyre fot. Men det er ikke enkelt, det bare ser sånn ut når en spiss i form får muligheten til å score mål.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.