Bli bedre kjent med... Retroartikler

Dette er Casemiro

Bli bedre kjent med pre-seasons positive overraskelse.

Carlos Henrique Casemiro ble født like utenfor Sao Paulo og har gjennom ungdommen gått gradene i den brasilianske klubben Sao Paulo. Faktisk har han allerede i ung alder fått smaken av edelt metall. Casemiro har nemlig vunnet Sør-Amerika-mesterskapet med Brasil U17 og U20. Han var attpåtil kaptein for Brasil-laget som vant U20 VM.

Av vennene sine blir 21-åringen kalt Casemarra. Marra betyr arrogant på portugisisk og kallenavnet skal ha blitt funnet på av nettopp den grunn. Casemiro vokste opp i tøffe kår og er ifølge vennene hans både arrogant og vågal. Det bekreftet Sao Paulos president, Juvenal Juvencio, da han uttalte følgende:
– Jeg er villig til å gi slipp på Casemiro fordi jeg er redd for at han kan gi oss problemer.

Den brasilianske midtbanespilleren kom på lån til Real Madrid i januar 2013. Han ble først tiltenkt en rolle på Castilla, men har nå, etter at klubben brukte €6 mill. på kjøpet, blitt en del av førstelaget. Mange mente Casemiro var for god og at å spille i Segunda ville bli et steg ned for en spiller som alt i en alder av 20 år hadde 111 kamper for Sao Paulo.

Casemiro fikk én kamp for Real Madrids førstelag under Mourinho forrige sesong. Debuten hans kom mot Real Betis den 20. april på Santiago Bernabeu. Til tross for at Casemiro ikke overbeviste verken da eller under kampene for Castilla valgte Real Madrid å utløse den kontraktssatte klausulen og signerte en fireårskontrakt med midtbanespilleren.

Brasilianeren har i løpet av sommeren, under Carlo Ancelotti, vist hva som bor i han og er kommet for å bli. Casemiro spilte tilsammen 386 minutter under pre-season og scoret til og med 2 mål for Los Blancos. Det ble ventet at han ville bli satt i skyggen av etablerte spillere som Khedira og Modric, men «Casemarra» beviste under preseason at han er klar for å kjempe om en plass i startelleveren.

Skrevet av Patrick Ferreira

Legg inn en kommentar