Retroartikler Ruben Skjerpings spesialer

Takk for alt, Kaká

Brasilianeren forlater Real Madrid etter fire år i klubben. Ruben Skjerping kommenterer.

Ricardo Kaká kom til Real Madrid som tidenes nest dyreste fotballspiller i 2009. Mer enn 55 000 Madridistas møtte opp på Santiago Bernabéu for å overvære presentasjonen hans, folk var begeistret og forventningene til brasilianeren var skyhøye.

Fire år senere har Kaká blitt en upopulær mann i Madrid. Han var aldri i nærheten av å forsvare den enorme overgangssummen på €65 millioner. De fleste har stilt seg uforstående til at en så stor stjerne har sagt seg fornøyd med å sitte på benken i majoriteten av kampene, tilsynelatende kun på grunn av den store lønningsposen.

I dag gikk Kaká ut og offentliggjorde at han ønsker seg bort fra klubben. Den tidligere Ballon d’Or-vinneren hadde nok håpet at hans gode samarbeid med Carlo Ancelotti fra Milan-dagene ville hjelpe ham tilbake til gamle høyder, men 31-åringen har slitt i pre-season og innser nå at det beste for alle parter er at veiene skilles i løpet av de neste dagene.

Undertegnede har vært blant Kakás største kritikere den siste tiden. En av grunnene til det er at brasilianeren til tross for å tjene like mye som Cristiano Ronaldo har underprestert så til de grader. En annen grunn er at han har stengt veien for klubbens unge og lovende talenter. Det falt heller ikke i god jord at Kaká i januar dro på tur til Italia og åpenbart flørtet med gamleklubben AC Milan.

Samtidig er det noe veldig beundringsverdig over det Kaká har gjort i Real Madrid. Det har aldri vært noe å si på brasilianerens arbeidsmoral. Til tross for fire år med motgang og skuffelser, gav Kaká aldri opp. Han var fast bestemt på å vinne tilbake publikums tillit. Selv om han kom innpå i en betydningsløs kamp hvor laget ledet 4-0, jobbet han som en helt, både offensivt og defensivt.

Alt tyder nå på at Kaká forlater Real Madrid. De fleste vil nok huske ham som et av fotballens største bomkjøp, men forhåpentligvis vil også noen huske hans fantastiske vinnervilje og ønske om å kjempe for drakten. Skadene ødela Kakás karriere i Real Madrid, men det stod aldri innsatsen.

Det er trist at Kaká til tross for sine utallige treningsdager og til tider glimrende spill i Real Madrid ble belønnet med en pipekonsert av sine egne supportere i sin siste kamp på Santiago Bernabéu. Signalet fra fansen var imidlertid et tegn på at nok er nok. Det beste for alle parter er å skille lag nå.

Han har kanskje spilt sin siste kamp for Real Madrid, men det hadde vært fantastisk om Kaká klarte å komme tilbake på gammelt nivå og briljere i VM på hjemmebane neste år. Få hadde vel fortjent det mer.

Takk for alt, Kaká.

Legg inn en kommentar