Retroartikler

Den indre maktkampen

Vi ser nærmere på den påståtte knivingen mellom Jorge Valdano og Jose Mourinho

Det er ingen tvil om at Mourinho og Valdano har et anstrengt forhold, i ihvertfall hvis vi skal tro det pressen skriver. Angivelig har de to allerede vært uenige om mange ting.Bruken av Benzema kan nevnes som et eksempel.

Etter Almeriakampen som endte 1-1, uttalte Valdano at han ikke håpet at Benzema ble værende på benken og at han ikke kunne påvirke lag uttaket. Han mente også at benkingen av franskmannen var en provokasjon fra Mourinho fordi han ønsket å hente en ny spiss og derfor skulle vise at stallen var for tynn.
Mourinho svarte at det var han som tok ut laget og at han hvis han trengte hjelp med det så hadde han trenerstaben.

I etterkant sa Valdano i et intervju med Marca at uttalelsen hans etter Almeriakampen ble tolket som en beskjed til treneren, mens han egentlig kun sa hva han personlig følte om kampen. Han beklaget seg og sa at det aldri var meningen. Han fortsatte med å si at Mourinho hadde gjort en god jobb så langt og at portugiseren gjorde sitt beste for å oppnå det som klubben ikke klarte forrige sesong. Han avsluttet med å si at forholdet mellom han og Mourinho ikke var mer uvanlig enn hvordan et forhold skal være mellom treneren og generaldirektøren.

Mourinho nektet noen dager senere å uttale seg om han var i klubben neste sesong.

Verden er full av rykter, men alle er ikke sanne .Når det gjelder fremtiden min, vil vi se hva som skjer ved slutten av sesongen. Kontrakter er ikke det viktigste i fotball. Dersom alle parter er fornøyde ved sesongslutt, forblir de sammen. Hvis de ikke er det, gjør de ikke.

Real Madrid-fansen viste hvem de støttet i saken da de viste frem to bannere under Mallorca-kampen. På det ene stod det «Ingen vold eller skurk, Mourinho på Bernabeu til døden skille oss ad» Mourinho sa etter kampen at han satte pris på støtten, men at han ikke trengte den. Det var viktigere for han at fansen støttet spillerne og laget.

Mourinho sa også etter kampen at han ikke snakker med Valdano.

Jeg snakker ikke til Valdano, jeg rapporterer direkte til presidenten (Florentino Perez) og José Ángel Sánchez.

I et intervju med avisen O’ Jogo uttalte Mourinho at han alltid vinner mot de utenfor klubben, men at han ikke vet om han kan vinne mot de indre kreftene.Da han ble spurt om hans forhold til Valdano sa han:

Jeg har ingen skjult krig med noen. Det jeg har å si, sier jeg

Generaldirektør i klubben, Jorge Valdano, dukket nylig opp på Canal+ i henhold til signeringen av Adebayor. Der ble han konfrontert med Mourinho-saken.

Vil Mou at jeg skal holde meg unna – så gjør jeg det. Fra mitt ansvarpunkt er viktig ikke å skape mer spenning en det allerede er. Treneren føler seg mer komfortabel med sine relasjoner til presidenten, så vi må oppsøke de arbeidsvilkår som er komfortable. Fiendene forblir fiender og det er der innsatsen bør konsentreres.

Real Madrid legenden Guti har gått ut i media og sagt at han ikke er overrasket over det som nå skjer i klubben.

De signerte en fantastisk trener, men det som skjer er at han er for stor for noen folk innad i klubben.

Skrevet av Magnus Ra. 

Legg inn en kommentar