Magnus André Larsens spesialer

De 50 beste? (Del 3)

Real Madrid er en av verdens største og mestvinnende klubber, men det hadde de ikke vært uten disse legendene. Men hvem har vært den beste i den hvite drakten?

Nå har tiden endelig kommet og de ti beste spillerne i klubben er vanvittige store navn, men det skulle bare mangle når vi ser de fantastiske 40-spillerne som er plassert bak de på listen.

10. Pirri

Pirri scoret 123 mål fra sin posisjon i forsvaret, men vikarierte på midtbanen ved noen anledninger. Spanjolen fikk være med å løfte hele 10 LaLiga-titler i sin tid for klubben.

9. Amancio Amaro

Den spanske angriperen scoret 119 mål på 344 kamper for klubben, og var i den spanske hovedstaden fra 1962 til 1976. Amancio fikk også 42 kamper for det spanske landslaget. Han ble kalt kongen på høyrekant, og han var en kunstner som så fotball som en lek, hvor han imponerte fotballverden med tempo og dyktighet, både nasjonalt og internasjonalt.

Spanjolen ble signert til klubben fra Deportivo de La Coruña etter at klubben hadde vunnet den gjeveste turneringen i Europa fem ganger på rad. Klubben mistet flere store stjerner og en rekke nøkkelspillere grunnet karriereslutt, og de svarte deretter med å hente andre store navn, og nye stjerner. Det var spillere som Zoco, Lucien Muller og Amancio som tok turen til den spanske hovedstaden og Santiago Bernabéu.

Oppholdet i Madrid ble fort en suksess, hvor klubben vant ligatittelen i hans første sesong. Totalt ble det ni ligatitler på den spanske vingen, samtidig som at Europacupen ble vunnet en gang og det spanske cup-trofeet ble løftet tre ganger.

I tillegg bidro Amancio sterkt til at Spania vant EM i 1964 på hjemmebane, hvilket var den første tittelen for det spanske landslaget. Pussig nok vant Amancio denne tittelen på sin egen hjemmebane, nemlig mektige Santiago Bernabéu i finalen mot Sovjetunionen. Med solide bidrag fra den fantastiske kantspilleren og et mål fra Marcelino tok Spania en uforglemmelig seier.

8. Iker Casillas

En Real Madrid-legende, Casillas blir omtalt som den beste keeperen i Real Madrids historie og i historien til spansk fotball. Han ankom klubben som 9-åring og hadde på seg drakta til Los Blancos i hele 25 år. Gjennom den tiden ble han et ikon i klubben og vant respekte, kjærligheten og beundringen til Madrid-supporterne.

Han debuterte for førstelaget 12. September 1999 på San Mamés og fikk hele 725 offisielle kamper, og vant 19 titler for klubben. Casillas vant også et verdensmesterskap og to europamesterskap for Spania.

Madrid-fansen vil aldri glemme minnene av Casillas som løfter trofèene og hans fantastiske redninger. Hans redninger har ført Los Blancos til mange seire, for eksempel i finalen i La Novena mot Bayer Leverkusen.

7. Emilio Butragueño

Butragueño var Real Madrid sitt førstevalg på topp i elleve sesonger før han mistet plassen sin til 17-år gamle Raúl, men hadde en fabelaktig karriere i klubben. Den spanske angriperen ble omtalt som et geni, en legende og en ekte gentleman. En Real Madrid-legende som gjorde fotball til en kunstform. Driblingene hans var fra en annen planet og målene hans var spektakulære. Hans intelligens på banen var for mye for forsvarerne og gjorde spillet til sitt eget. Kallenavnet hans (Vulture) representerte en av de beste generasjonene av spillere i historien til Real Madrid og spansk fotball.

Hans visjon om spillet og hans evne til å improvisere førte til at speidere fra Atlético Madrid prøvde å signere han, men Butragueno og faren var medlemmer av Los Blancos og han ønsket å spille for laget han støttet. Derfor signerte han til slutt for Real Madrid sitt ungdomslag.

Når han spilte for Castilla begynte navnet hans å dukke opp i avisene, scoringsstatistikken hans var allerede spektakulær. Alfredo Di Stéfano kalte han opp til førstelaget og han debuterte 5. Februar 1984 i Cádiz. Han kom inn iført nummer 14 på drakten og snudde kampen på hodet når han scoret hele 3 mål.

Han var avgjørende når laget vant UEFA Cup i 1985 og 1986, hans prestasjoner i cupen ga han annerkjennelse fra hele Europa. Han vant også `Bravo Trophy` for beste spiller under 24 ved to anledninger. Sammen med Hugo Sánches var han del av en legendarisk duo i mange sesonger for Los Blancos.

I 12 år var han fast på laget og vant Pichichi Trofeet. Butragueno ga seg som Madrid-spiller 15. Juni 1995 i en testimonial kamp mot Roma. Publikummet på Bernabéu viste sin takknemlighet og han takket klubben i sitt hjerte for alt.

6. Raúl

29. oktober 1994 var Zaragoza vitne til begynnelsen på det som skulle bli en av de største spillerne i Real Madrids historie da Raúl González Blanco debuterte på La Romareda. Raúl ble en legende i klubben og tilbrakte 16 år som madridista. Dette resulterte i tre europeiske titler, to interkontinentale cuper, en UEFA Super Cup tittel, seks La Liga-titler og fire spanske Super Cup titler. Den tidligere spissen og nåværende Castilla-manager har rekorden for flest kamper i den hvite trøya (741 kamper) og ligger på andre plass når det gjelder antall scoringer gjennom tidene (323 mål).

5. Zinedine Zidane

Zidane er en strålende manager, men var en bedre spiller. Han hadde alt som behøvdes for å bli en midtbanespiller i verdenstoppen og var uten tvil fantastisk på sine fem sesonger i klubben som spiller.

4. Paco Gento

Gento tilbrakte 18 år i Madrid og hjalp klubben til 23 titler.

3. Ferenc Puskas

Blir sett på som en av de beste spissene gjennom tidene, scoret vanvittige 156 mål på 180 ligakamper for Real Madrid.

2. Alfredo Di Stéfano

En av tidenes beste spillere og han hører hjemme i samme klasse som selveste Pelé og Maradona. Di Stéfano vokste opp i Argentina, men ble senere spansk statsborger. Målgarantisten spilte elleve sesonger for Real Madrid, og ble spansk seriemester ved åtte anledninger. Han vant en rekke individuelle priser og scoret totalt 219 ligamål for klubben.

1. Cristiano Ronaldo

Hvor skal man starte? 451 mål på 438 offsielle kamper, tallene er helt utrolige og snakker for seg selv. Vil alltid bli husket som et av de store ikonene gjennom klubbens historie og er nok grunnen til at flere av de yngre Real Madrid supporterne heier på Real Madrid.

Portugiseren ble presentert på Santiago Bernabéu 6. Juli 2009 med selskap av Eusebio og Alfredo Di Stéfano, siden den dagen kom målene på bestilling. For Real Madrid ble det 312 mål i La Liga, 105 i Champions League, 22 i Copa del Rey, seks i VM for klubblag, fire i den spanske Super Cupen og to i UEFA Super Cup.

Ingen gjennom klubbens lange historie har scoret like mange mål som den portugisiske angriperen, som også har mange trofeer på CV-en: Fire Champions League trofeer, to LaLiga-titler, tre klubb VM trofeer, to cuptitler og to spanske Super Cup trofeer. I tillegg til denne imponerende listen har han også vunnet fire Ballons d` Or.

Klubbpresident Florentino Pérez kalte han arvingen etter Alfredo Di Stefano og akkurat som Don Alfredo har han satt et uforglemmelig preg på historien til den beste klubben i verden.

Hvem synes du var den beste?

Legg inn en kommentar