Magnus André Larsens spesialer

De 50 beste? (Del 2)

Real Madrid er en av verdens største og mestvinnende klubber, men det hadde de ikke vært uten disse legendene. Men hvem har vært den beste i den hvite drakten?

25. Guti

José María Gutiérrez Hernández kom gjennom ungdomssystemet til Real Madrid og den elegante midtbanespilleren er en legende for mange. Spanjolen fikk over 400 kamper for klubben, vant fem LaLiga-titler, tre Champions League-trofeer og en rekke andre titler. Guti hadde en fotballforståelse utenom det vanlige, og er kanskje mest kjent for sine fantastiske målgivende pasninger til Zidane og Benzema. Den tidligere midtbanespilleren er nå hovedtrener for Almeriá.

Guti var et fotballgeni og en ekte Real Madrid-fan. Etter 24 sesongen for klubben ble han et av de beste eksemplene for alle ungdomslagenes spillere som drømmer om å spille for Los Blancos. Guti spilte på alle nivåer for klubben før han etablerte seg på førstelaget. Spilte hele 542 offisielle kamper for klubben og vant til slutt 15 trofeer, han var også kaptein i en periode.

Han var en angripende midtbanespiller, men også i stand til å tilpasse spillet sitt til flere andre posisjoner. I en av sine beste sesonger for klubben, trenet av Vicente del Bosque, scoret han 14 mål og hjalp laget til sin 28 liga-tittel (2000-2001).

Gjennom årene modnet han som spiller og var fast på laget med alle trenerne som var i klubben. En favoritt på mektige Santiago Bernabéu med sine utrolige pasninger, sin fantastiske dyktighet og hans ubestridelige kjærlighet for Real Madrid.

Et øyeblikk de fleste supportere husker er hans fantastiske assist mot Deportivo. Har du ikke sett den, anbefaler jeg deg til å krysse ut denne artikkelen og finne den øyeblikkelig på youtube. Madrid spilte borte på Riazor i januar 2010 og leder 0-1 da Kaka fant Guti på kanten av boksen. Midtbanespilleren var en-mot-en med keeper og tok en skuddfinte. Keeperen gikk ned, men Guti til alles overraskelse hælsparket ballen bakover til Karim Benzema som kunne sette ballen i mål bak en utspilt målvakt.

24. Santiago Bernabeu 

Før han ble klubbens kjente president, hadde Santiago Bernabéu også en lang og mindre kjent periode som Real Madrid spiller. Han spilte hovedsakelig som midtbanespiller og spiss hvor han viste stor kvalitet. Han var kjent for sin fysikk, målscoringsevne og engasjement for laget.

Etter noen kamper for Gimástica Vicola kom Bernabéu til Madrid og debuterte for førstelaget sesongen 1913-1914. Dette laget hadde stjerner som Aranguren, Machimbarrena, Castell og Sotero, Bernabéu tok vare på sjansen sin fra første stund og ble fort et førstevalg i startelleveren.

Santiago Bernabéu tilbrakte hele 16-sesonger som Madrid-spiller og selv om han er mest kjent som en ekstremt suksessfull president i klubben, vant han også mange utmerkelser som spiller.

På 80 offisielle kamper for de hvite scoret han imponerende 70-mål. Merkelig nok da han var på opptak til klubben, ønsket klubben at han skulle spille som målvakt, men broren Marcelo kjente ham godt og sa til ham: ”Du spiller enten som angriper eller så spiller du ikke.” Resultatet er historisk. Han gikk dessverre bort 2. Juni 1978.

23. Iván Zamorano 

Fikk en pangstart på en meget suksessfull karriere i Real Madrid med 37 mål på 45 kamper, fikk totalt fire sesonger for klubben.

22. Manolo

Tilbrakte hele sin karriere hos Real Madrid og fra sin sweeper-rolle i forsvaret fikk han over 700 opptredener i den hvite trøyen.

21. José Antonio Camacho

Camacho spilte over 500 kamper for klubben og var med å vinne 19 store trofeer.

20. Gareth Bale

Det er mange Real Madrid-tilhengere som snakker godt om waliseren og andre som gjør det motstatte, men har en imponerende statistikk for klubben og vært avgjørende i en rekke finaler.

19. Raymond Kopa

Kopa spilte kun for klubben mellom 1956-1959, men var fantastisk på den tiden. I denne perioden ble han kåret til verdens nest beste spiller ved to anledninger og endte på tredjeplass to ganger.

18. Fernando Redondo

Redondo spilte 225 ganger for klubben i løpet av seks sesonger. Argentineren som var en enestående defensiv midtbanespiller vant LaLiga to ganger og Champions League to ganger på tiden sin i Madrid.

17. Predrag Mijatović

Mijatović scoret 68 mål på 128 kamper. Spissen fra Montenegro er mest kjent for sitt avgjørende mål i Champions League-finaleseieren mot Juventus i 1988.

16. Santillana

Santillana spilte 645 ganger for Los Blancos, spissen tilbrakte 17 sesonger i klubben og scoret 290 mål.

15. Juanito 

Juanit scoret 85 mål på 284 kamper for Real Madrid. Angriperen spilte fotball i sin ungdomstid for Fuengirola og Atlético Madrid, men havnet opp i den riktige delen av Madrid senere. Spanjolen gikk dessverre bort i 1992 kun 37 år gammel.

14. Fernando Hierro

Den historiske midtstopperen hadde 14 suksessfulle sesonger for Real Madrid. Hans beste sesong personlig var i 1991/92, da han scoret utrolige 26 mål på 53 kamper fra sin midtstopper posisjon.

13. Ronaldo Nazario

Hvis det ikke hadde vært for en rekke skadeproblemer hadde nok brasilianeren vært regnet som en av de beste spillerne i klubbens historie. Vant fortsatt flere titler for Real Madrid og scoret imponerende 104 mål på 177 kamper.

12. Hugo Sanchez 

Sanchez scoret imponerende 208 mål på 283 kamper for Real Madrid. Meksikaneren ankom klubben i 1985 fra byrival Atlètico Madrid.

11. Sergio Ramos

Klubbens nåverende kaptein og har hatt en avgjørende rolle i klubben siden overgangen fra Sevilla i 2005. Når kapteinen legger opp er det stor sannsynlighet for at han blir regnet som en av de ti beste spillerne i Real Madrids historie, men havner akkurat utenfor topp ti denne gangen. Ramos har 91 mål på 641 kamper for Real Madrid i alle konkurranser.

Legg inn en kommentar