En for fremtiden Michael Tholstrups spesialer

Dani Gómez – En for fremtiden

Real Madrid har en rekke lovende talenter i akademiet, og vi har tatt en nærmere titt på Dani Gómez.

Daniel Gómez Alcón ble født 30.jui 1998, og spiller spiss for Juvenil A i UEFA Youth League og División de Honor. Han ble født i en av forstedene til Madrid kalt Alcorcón. Gómez er 177cm høy, og veier rett i underkant av 70kg, hvilket er basen for en meget hurtig spiller. Spydspissen ble hentet til Real Madrid fra Alcorcón i 2011, og har siden den gang gått gradene i La Fábrica. Unggutten har blomstret veldig for Juvenil A sesongen 16/17, hvilket med førte at han ble flyttet opp til Castilla i forkant av den foregående sesongen.

Siden Gómez ankom klubben i 2011 har han gått gradene i klubben. Han startet med å spille for U14, og har tatt et steg videre for hver sesong som har gått via U15, U16, U17, U18, U19 og nå Castilla. Gómez fikk ikke ut sitt store potensiale de første årene i klubben, men han ble varm i trøya for Juvenil A, og leverte på et høyt nivå. For Juvenil A spilte han fra start hele sesongen 16/17, men i UEFA Youth League varierte spilletiden mer, før han ble en sentral brikke den siste tiden.

Hans far var innom akademiet til byrivalen Atlético da han spilte fotball, og Gómez markerte seg mot nettopp byrivalen den siste sesongen for Juvenil A med hat-trick i to av oppgjørene. I UEFA Youth League har han levert godt hver gang han har vært på banen, hvor spesielt de to siste kampene mot henholdsvis Monaco og Ajax var høydepunktene fra 16/17-sesongen. Den foregående sesongen kjempet han lenge om å bli toppscorer i turneringen, men unggutten stoppet på syv nettkjenninger og måtte se seg slått av Ignatyev fra Krasnodar.

Angriperen startet sesongen 16/17 med hat-trick mot Atlético Madrid, og noterte seg totalt for over 20 scoringer i División de Honor grupo 5 for Juvenil A. De jevnt over gode prestasjonene ble lagt merke til på nasjonalt nivå, og unggutten ble i november 2016 tatt ut til Spania sitt U19-landslag, hvor han kort tid senere debuterte i 0-3-seier over Georgia. Foregående sesong startet han glitrende for Castilla med scoring i sine tre første kamper, og han endte til slutt med seks scoringer og tre målgivende pasninger på 25 kamper. Han var fast inventar for Castilla hele sesongen, men ble ekskludert fra de ni siste kampene grunnet en uenighet rundt ny kontrakt.

Dani Gómez er et av klubbens største talenter i sin posisjon, og vil etter all sannsynlighet fortsette i Castilla den kommende sesongen. Han beskrives som en spiller som er smart i boksen, samt er en klinisk avslutter. I tillegg besitter han stor hurtighet, god teknikk og styrke. Gómez er en ren spiss, og trives absolutt best når han brukes sentralt. Han er kjent for å score mål, og er vanskelig å forsvare seg mot med hans vell-timede løp og smarte bevegelser. Fremtiden vil vise om Gómez følger i fotsporene til Raúl og Morata opp på A-laget, hvilket er sannsynlig om han fortsetter å lage mål.

Hva tror du fremtiden bringer for Dani Gómez? 

Legg inn en kommentar