En for fremtiden Michael Tholstrups spesialer

Luca Zidane – En for fremtiden

Real Madrid har en rekke lovende talenter i akademiet, og vi har tatt en nærmere titt på Luca Zidane.

Luca Fernández Zidane ble født 13.mai 1998, og er målvakt for Real Madrid, nærmere bestemt tredjekeeper. Han ble født i Frankrike, og har i tillegg spansk statsborgerskap, men har til nå valgt å spille for ungdomslanslagene til Frankrike. Luca er 182cm og veier rundt 75 kg, hvilket er an av faktoren til hans eksplosivitet. Målvakten sluttet seg til Real Madrid sitt akademi i 2004, og har siden gått gradene i La Fábrica helt til a-laget.

Luca Zidane startet i 2004 på U8 laget, og har siden gått gradene via U10, U11, U12, U13, U14, U15, U16, U18, U19, Castilla og a-laget. Grunnet hans gode prestasjoner for Juvenil A sesongen 15/16 ble unggutten ble hentet opp til Castilla den påfølgende sesongen. Målvakten startet det første oppgjøret for Castilla mot Real Sociedad B sesongen 16/17, men grunnet en stor tabbe ble han henvist til benken. Han leverte omsider storspill i UEFA Youth League for Juvenil A. Dette førte til at han igjen fikk sjansen mot Real Unión i januar, og denne gang lot han ikke muligheten gå fra seg. Unggutten presterte jevnt godt over hele perioden, men utmerket seg spesielt mot Toledo og Amorebieta.

Det merkverdige med Luca sin sesong i Castilla er hvor mye selvtillit hadde å si for hans prestasjoner, hvor han har gikk fra tabbe til tabbe i begynnelsen av sesongen, til å være laget beste spiller i slutten av sesongen. Unggutten har blitt sett på som et av de store keeper-talentene i lang tid, og hans prestasjoner har blitt nøye fulgt av det franske landslaget over tid. Allerede tilbake i 2014 spilte han sine første kamper for Frankrike U16, og har siden den tid spilt for U17, U18 og U19 versjonene av landslaget til Frankrike. Luca kan i fremtiden velge å spille for både Spania og Frankrike sitt A-landslag grunnet sitt dobbelt statsborgerskap. Per nå ser det ut til at Les Bleus er i førersetet for å sikre seg unggutten sine tjenester.

I forkant av den foregående sesongen valgte tredjekeeper Rubén Yáñez å forlate Real Madrid, hvilket gjorde at en ny person måtte fylle rollen som tredjekeeper. Det valget falt på Luca Zidane, hvilket mange stilte spørsmålstegn til, da unggutten hadde vært skadet store deler av sesongen i Castilla. I tillegg til å være blant de tre målvaktene til førstelaget spilte han tretten kamper for Castilla, hvor han holdt nullen ved fem anledninger. Zidane fikk sin debut for a-laget i sesongens siste seriekamp mot Villarreal, hvor han slapp inn to mål, men samtidig gjorde en god figur.

Luca Zidane er et av de største målvakts-talentene I Real Madrid sitt akademi, og unggutten kan med solid utvikling bli en bærebjelke for Los Blancos i fremtiden. Han beskrives som en spektakulær spiller, som alltid presterer i de store kampene. I tillegg er han veldig eksplosiv, med veldig gode reaksjoner. Unggutten har virkelig fått vist seg fra sin beste side etter en dårlig start på sesongen. Fremtiden vil vise om Luca Zidane følger i sin far sine fotspor, og blir en viktig brikke for førstelaget, selv om det ryktes at fremtiden er usikker, grunnet at Lunin ble hentet inn.

Hva tror du fremtiden bringer for Luca? 

Legg inn en kommentar