Martin Helleruds spesialer

Den ideelle løsningen?

Alt peker mot at Julen Lopetegui er den ideelle løsningen for Real Madrid.

Florentino Pérez fikk en svært vanskelig oppgave da Zinedine Zidane bestemte seg for å gi seg som trener for Real Madrid tirsdag 29. mai. Real Madrid-presidenten måtte prøve å finne en ny Real Madrid-sjef, og det helst før VM skulle sparkes i gang 14. juni. I en periode hvor de fleste mulige aktuelle managere var under langtidskontrakter med sine respektive klubber, eller at landslagstrenerne forberedte seg på sommerens VM og ikke var aktuelle for klubbytte, så var det liten tvil om at Zidane hadde satt Pérez og Real Madrid i en aldri så liten knipe. Mauricio Pochettino pekte seg tidlig ut som førstevalget til Los Blancos, men ettersom Real Madrid så at det ville bli vanskelig å forhandle med Daniel Levy, og at Pochettino selv ikke ønsket å presse frem en overgang, så ble denne planen lagt på is.

I dagene og ukene fremover ble flere navn nevnt i media, som blant annet Maurizio Sarri, Arsène Wenger, Tite, Antonio Conte, Míchel, Fernando Hierro, Jürgen Klopp, Julian Nagelsmann og Joachim Löw. Etterhvert seilet tidligere Real Madrid-midtbanespiller Guti opp som en mulig nødløsning, dersom Florentino Pérez ikke skulle finne noen annen god erstatter for Zinedine Zidane. Det kom rapporter om at Löw ikke var aktuell, Klopp ikke var aktuell og Tite benektet noe som helst kontakt med Real Madrid, og benådet at han var fokusert på VM med Brasil. Det var derfor svært overraskende at Los Blancos på dagen to uker etter at Zinedine Zidane takket for seg annonserte at den spanske landslagstreneren Julen Lopetegui kom til å ta over Real Madrid etter at Spanias deltakelse i sommerens VM var over.

Da Florentino Pérez måtte sette seg ned for å finne en ny Real Madrid-trener så var det visse krav som han ønsket. Han ville at treneren skulle snakke spansk for å kunne kommunisere på best mulig måte med spillerne. Han ville at treneren skulle ha erfaring fra LaLiga, helst også fra Real Madrid. Han skulle også ha en viss erfaring fra toppnivå, enten dette var som manager i et stort klubblag eller som trener for et landslag. Mauricio Pochettino kunne krysse av på alle kravene, men det kunne også Julen Lopetegui, og valget havnet på den 51 år gamle spanjolen. Det kan derfor se ut til at den spanske landslagssjefen kan være den ideelle løsningen for Real Madrid, og det blir svært spennende å se hvordan Lopetegui gjør det som Real Madrid-sjef.

Julen Lopetegui ble født i den baskiske byen Asteasu 28. august 1966 og etter ha vært en del av Real Sociedad-akademiet så ble den 19 år gamle keeperen hentet til Real Madrid Castilla i 1985. Etter å ha vært reservekeeper for Paco Buyo i tre sesonger fra 1988 til 1991 så ble Lopetegui lånt ut til Las Palmas, men han returnerte aldri til Real Madrid og fikk bare en kamp for Los Blancos. Senere i karrieren var han faktisk også reservekeeper i Barcelona, men Lopetegui returnerte til Real Madrid som Real Madrid Castilla-trener i 2008 og siden den gang har han trent diverse spanske aldersbestemte landslag. Han trente U17-, U19-, U20- og U21-landslaget til Spania før han tok over Porto i 2014. I 2016 ble baskeren hentet inn som Vincente Del Bosques erstatter som spansk landslagssjef, og siden den gang har han ledet Spania til topps i sin kvalifiseringsgruppe til sommerens VM, og i sommer håper han å lede La Roija til VM-gull før han så tar over Real Madrid.

Etter å ha spilt for både Real Madrid Castilla og Real Madrid så kjenner Lopetegui klubben godt fra før, og det faktum at han trente Real Madrid Castilla i en sesong gjorde at han passet perfekt inn som Real Madrid-trener. I tillegg har han gått gradene i det spanske fotballforbundet, og han står for en spillestil som passer Real Madrids profil godt. Under Lopeteguis ledelse har det spanske landslaget spilt fremragende fotball, og særlig Isco ser ut til å trives under baskerens ledelse. Også da Lopetegui trente det spanske U21-landslaget under U21-EM i 2013 spilte de rødkledde god fotball, og de slo blant annet Norge i semifinalen før de senere vant hele turneringen.

Siden Real Madrid ikke fikk førstevalget sitt i Mauricio Pochettino så ser det ut til at Julen Lopetegui er den ideelle reserveløsningen. Han har svært god kjennskap til klubben. kan spansk, har en fotballfilosofi som passer klubbens profil og han har erfaring fra det aller høyeste nivået i fotballen. Lopetegui har undertegnet en avtale som gjør han til Real Madrid-trener fra dagen etter at Spanias VM-eventyr er over, og det betyr at han senest blir Real Madrid-trener 16. juli, siden VM-finalen spilles lørdag 15. juni. Det er usikkert om Lopetegui allerede har lagt planer for sin periode som Real Madrid-sjef. Det som i alle fall er sikkert er at alle Real Madrid-supportere kan gå en spennende sesong i møte, vel vitende om at Florentino Pérez har skaffet Real Madrid det som ser ut til å være den ideelle Real Madrid-manageren.

Tror du Lopetegui vil lykkes i Real Madrid?

Legg inn en kommentar