Martin Helleruds spesialer

Dagen 2020 peaket

1. mars 2020 var forrige gang Real Madrid spilte en fotballkamp på Santiago Bernabéu med tilskuere til stede, passende nok mot Barcelona. Der var undertegnede til stede, og dette er det forsinkede reisebrevet om dagen som i ettertid skulle vise seg å bli det store høydepunktet i et ellers så kjipt 2020.

Syv måneder og 23 dager, 237 dager eller 5688 timer om du vil. Så lenge vil det være siden Real Madrid sist møtte Barcelona når lørdagens El Clásico sparkes i gang på Camp Nou. Paradoksalt nok var det også sist gang tilskuere var tillatt inne på Estadio Santiago Bernabéu, som siden ikke har huset en fotballkamp på grunn av Coronaviruset.

Vi skrur kalenderen tilbake til 1. mars 2020, omlag klokken 13:00. Det er rundt åtte timer til avspark i Madrid og jeg tusler nedover en av byens mange tusen sidegater, på vei til stadion. Man kjenner i luften at det er en spesiell dag, og før kamp skal jeg møte noen kompiser som også skal se matchen, deriblant Kim Allergodt fra redaksjonen som skulle se sin første match på Santiago Bernabéu.

Legg inn en kommentar