Intervjuer

Courtois: – Champions League er noe helt spesielt, og vi behøver en god start på hjemmebane

Den belgiske målvakten snakket med pressen før sesongens første Champions League-oppgjør, burvokteren har tro på laget sitt og tror de kan gå hele veien denne sesongen.

For Los Blancos venter Shakhtar Donetsk på Alfredo Di Stéfano (onsdag 18:55) og Courtois har troen på en god start:

– Champions League er enormt viktig for oss og for hele klubben. Turneringen er noe helt spesielt, og vi behøver en god start på hjemmebane. Vi vil starte med seier og tre poeng, det vil virkelig hjelpe oss i løpet av sesongen. Vi gleder oss til morgendagens oppgjør, slik at vi kan spille en god kamp og ta tre poeng. Hver og en av oss vil gjøre det beste vi kan. Jeg er klar for å hjelpe laget i tøffe perioder om det blir nødvendig, og det er ekstra viktig å holde nullen nå som vi ikke scorer så mange mål.

Prestasjoner og form

– Jeg føler meg helt topp og har jobbet hardt siden den første dagen jeg kom hit. Når man kommer til et nytt lag, må man tilpasse seg og jeg forventer å fortsette å trene hardt hver eneste dag for å hjelpe laget.

Troppen

– Jeg har tro på dette laget og tror vi kan vinne hele konkurransen. Real Madrid starter alltid som favoritter i Champions League, og vi har kvalitetene til å gå hele veien.

Ramos sitt fravær

– Han er vår kaptein og vi vil alltid savne ham de gangene han ikke spillere. Vi har andre forsvarere i verdensklasse og en bred tropp, men vi vil som sagt alltid savne vår kaptein. Vi ser fram til kampen. Vi har holdt nullen i tre av fem kamper i La Liga så langt. Vi må bare fortsette å lære og forbedre oss.

(Saken fortsetter under bildet)

RENT BUR: Marcelo og Thibaut Courtois gir hverandre en high five etter å ha holdt nullen mot Real Valladolid.

Cádiz

– De forsvarte seg veldig bra! Hele laget la seg dypt, og spissene gjorde en enorm defensiv jobb, så de var ikke enkle å bryte ned. Vi skal lære av den kampen og det er slike ting vi jobber for å forbedre.

Kan Real Madrid vinne Champions League?

– Jeg stoler på laget og vi kan vinne Champions League. Real Madrid starter alltid som favoritt, og jeg har absolutt tro på dette laget fordi vi har kvaliteten til å vinne turneringen. Sesongen er veldig lang, men vi er sultne og vil kjempe for Champions League. Vi kan ikke glemme at det er andre gode lag. De beste lagene i verden spiller i Champions League og Real Madrid vil alltid være blant favorittene.

LaLiga eller Champions League

– Vi fokuserer alltid på alle konkurranser. Det er 38 kamper i LaLiga, fra september til mai, og det er viktig å spille bra slik at vi er i god form til Champions League og omvendt. Vi ønsker å gjøre en god jobb i både Champions League og LaLiga. Vi prioriterer ikke det ene fremfor det andre.

Lunin

– Han er god målvakt, som ser skarp ut på treningsfeltet og har en god framtid foran seg. Når han får sjansen til å spille, vil han gjøre en god jobb. Vi hjelper hverandre på trening for å sikre at vi er klare til dyst.

Frykt for koronavirus?

– Når det gjelder lockdown og COVID-19, tar hvert land de avgjørelsene de må for å sikre at ligaene og Champions League kan gå videre. Protokollen for oss er ekstremt streng. Det vil avhenge av hvordan pandemien utvikler seg. Jeg håper vi snart kan se fans på tribunen igjen.

Legg inn en kommentar